Lai pagatavotu šo kūku ,saliku divas gardas receptes kopā un sanāca laba, garda un vienkārša kūka.
Lai pagatavotu šo kūku jāpagatavo ūdensbiskvīts un šokolādes krems.
Ūdensbiskvīts:
4 olas
200g cukura
1 ēd. K. vaniņas cukura
4 ēd.k. silta ūdens
200g miltu
1tējkarote cepampulvera
Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Olas baltumu ar karstu ūdeni un divām trešdaļā, cukura mikserī saputo gaišās putās. Iemaisa vaniļas cukuru/ Olu baltumu saputo gandrīz stungrus,; putojot iesijā cukuru. Trešdaļu no olu baltuma masas iemaisa saputotajā dzeltenumā, pēc tam iecilā atlikušos baltumus.
Uzsijā miltus ar cepampulveri un ar koka lāpstiņu viegli iecilā mīklā.
Cep 180 grādos apmēram 40 minūtes.
Kad biskvīts gatavs, pārgriež to uz pusēm un atdzesē.
Kamēr biskvīts atdziest, tikmēr gatavojam šokolādes krēmu.
Šokolādes krēms: 100g šokolādes, pus glāze piena, 2 olas, 2.ēdamkarotes cukura, 1 glāze saldā krējuma, 2 tējkarote želantīna.
Sarīvē šokolādi.
Tad olas karsējot puto ar cukuru.
Karstam pienam pievieno šokolādi,lai tā izkūst.
Pievieno uzbriedinātu želantīnu. Atstāj atdzists.
Tad masu pievieno saputotam saldajam krējumam.
Kad krēms gatavs smērējam uz biskvīta ripām.
Kad ripa sasmērēta , liekam otru virsū. Atstāj uz kādu stundu lai savelkās un sastings krēms.
Pēc tam jau sākas rotāšanas darbi. Aplejam kūku ar šokolādi.
Un rotā ar cukura pērlītēm.
Nu re, kūka gatava. Viegla, gaisīga un ne pārāk salda.
Iesūti savu iecienītāko recepti, kurā izmantoti milti un laimē balvu no Dobeles dzirnavnieka