KONKURSS: Kāda ir Tavas laimes formula? Laimē balvu 200 EUR vērtībā!

KONKURSS: Kāda ir Tavas laimes formula? Laimē balvu 200 EUR vērtībā!

12. Apr 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz zemeslodes nav divu vienādu cilvēku, divu vienādu sieviešu. Tāpat arī ar to, kas mūsos rada laimi un prieku par dzīvi - ja vienai sievietei tā ir karjera un vēlme gūt profesionālus panākumus, tad kādas citas laime slēpjas ģimenes pavarda aprūpēšanā un bērnu audzināšanā.

Tiesa, mūsdienu sabiedrība no sievietes pieprasa tik daudzas lomas, ka svarīgākais ir spēt saglabāt savi harmonijā un atrast savu laimes formulu, nepazaudējot sevi ikdienas sīkumos.

Par sievietes laimes formulu arī šoreiz konkurss!

KONKURSA JAUTĀJUMS: Kas veido Tavu laimes formulu?

Pastāsti, kādas ir Tavas formulas sastāvdaļas, varbūt pat vari minēt, kas no tā ir visnozīmīgākais, kas - sniedz lielāko gandarījumu? Savu atbildi raksti tepat komentāros.

BALVA

Ielūgums Tev un Tavai draudzenei uz konferenci

"Sievietes laimes formula"

24.maijā Dzintaru koncertzālē

20180323075304-30798.jpg

Katrs jēdzienā – sievietes misija – ieliek savu nozīmi. Vienai tā ir karjera, citai bērnu radīšana, citai kalpošana. Lielākā no mākslām – būt laimīgai, nepazaudēt sevi un justies piepildīta un vajadzīgai. Kur mēs esam vinnētājas, kādos brīžos un kādos apstākļos zaudētājas. Konferencē runāsim par vērtībām un kopā meklēsim mīlestības un laimes formulu.

ĪPAŠĀ VIESE – KARĪNA RAČKO – grāmatu „Saplēstās mežģīnes” un „Debesis pelnos” autore

Pasākuma noslēgumā uzstāsies INTARS BUSULIS un grupa Abonementa orķestris

Pasākuma laikā būs iespēja laimēt Karīnas Račko grāmatu ar autores autogrāfu!

Pasākuma moderators:Andris Bulis

PLAŠĀKA INFORMĀCIJA PAR KONFERENCI UN PIETEIKŠANĀS

20180323080716-47747.jpg

Konkursa uzvarētāju izlozēsim un paziņosim 13.aprīlī.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 09. Apr 2018, 09:06

Mana laimes formula sastāv no ļoti daudzām sastāvdaļām, minēšu pirmās 10, kuras ienāca prātā, domājot par savu laimes formulu. Tās noteikti neveido laimes formulu veselumā, bet ir nelielas laimes formulas sastāvdaļas:
1. Galvenais,lai visi tuvākie un pati esam veseli;
2. Jūtos laimīga, ja varu palīdzēt citiem un saņemu par to pateicību/ atzinību - ziedojot, palīdzot izprast kādu informāciju, palīdzot izdarīt kādu darbiņu utt.;
3. Ja esmu kaut ko ieplānojusi un tas ir izdevies - mans laimes kausiņš tad straujāk sāk pildīties;
4. Katru dienu pavadīts nesteidzīgi kaut neilgs laiciņš - ikdiena mēdz būt ļoti strauja un "vienā skriešanā", tāpēc izbaudu to nesteidzīgo brītiņu (nereti tā ir relaksēšanās vannā, kāda spa procedūra vai arī vienkārša sēdēšana pie loga un tējas/kafijas malkošana, pārrunājot ar dēliņu, ko viņš redz ārā pa lodziņu) utt.;
5. Studijas - esmu patiesi nelaimīga, ja kādu laiku neuzņemu papildus informāciju; lepojos ar to, ka studēju, jo tā ir iespēja, kā uzzināt daudz jauna - ne tikai izlasot, bet arī klausoties citu pieredzēs;
6. Izlasot kādu pieredzes stāstu, kurš ir ar pozitīvu nobeigumu - reizēm pat nobirst kāda laimes asara,ja šis stāsts ir saistīts ar bērniņiem, kuriem izdevies atrast ģimeni vai arī cilvēciņiem, kuriem izdevies izdzīvot;
7. Miedziņš - ja neesmu izgulējusies, neesmu laimīga, bet esmi nogurusi un īgna;
8. Vīriņa radītie pārsteigumi - rīta brokastis, nelielas dāvaniņas, romantiski saplānota dieniņa, laiks, kas pavadīts, esot divatā - tas noteikti uzlādē un piepilda manas laimes kausiņu;
9. Radošas izpausmes un darbiņš - jūtu to kā nepieciešamību. Izpaužos, piemēram, organizējot dēliņa ballītes, šujot, veidojot rotaļlietas/spēles, zīmējot utt. Runājot par darbu - esot mājās ar mazo, cenšos pastrādāt, kamēr viņš guļ vai arī dodas ārā kopā ar tēti vai omīti. Nopelnot pašai kaut nedaudz, bet ir tā gandarījuma sajūta, kura arī ir daļa no laimes formulas;
10. Tikšanās ar tuviniekiem (radiņiem, draugiem) - socializēšanās.
Tās noteikti nav visas sastāvdaļas, bet jau ir redzams, ka šo sastavdaļu ir ļoti daudz, un tās uzskaitīt pilnībā ir diezgan grūti. Jā, un arī piedalīšanās konkursos (kuros uzvaru), ir daļa no laimes, kas reizēm neizdevušos dienas sākumu piepilda ar prieku par šo uzvaru, nomainot to par izdevušos dienas nobeigumu! ❤

Lin.Li Lin.Li 04. Apr 2018, 10:46

Labdien! Sākšu ar to,ka ,manuprāt, nemaz nav tādas Laimes Formulas. Tas ir kaut kas tik relatīvs un mainīgs,ka to nevar pateikt un iekļaut nevienā formulā. Bet varbūt tomēr tā ir formula,tikai ar mainīgiem nezināmajiem?
Personīgi mani spēj saviļņot un sniegt laimes izjūtu visdažādākās lietas,sajūtas un notikumi. Ikdienā tas nepārprotami ir mans mīļais kafijas aromāts,jā,tas ir mans mazais grēciņš,kas man rītos rada to foršo sajūtu. Man patīk tie mirkļi,kad meitiņu esmu aizvedusi uz dārziņu un lēnu garu dodos mājup. Tas nozīmē,ka bērniņš ir vesels,ka viņa saturīgi pavadīs laiku vietā,kur viņai patīk,ka mēs drīz atkal tiksimies un,ka man ir iespēja ieklausīties katrā pavasara skaņā un smaržā. Tā ir laime! Man laimi rada iespēja uzcelt telti Jūrkalnes kāpā un pārslaist tur nakti ar vīru,kad ārā ducina pērkons. Manī iezogas laimīga sajūta,kad dēls iesit bumbu vārtos fināla sacensībās. Es tā varētu turpināt daudz un ilgi,bet,ja jāsaka kopumā,tad manas laimes formulas pamatā ir harmonija,veselība sev un mīļajiem,noteikti mani bērniņi ( tas gan noteikti ir mainīgais lielums,jo ir brīži,kad par viņiem ir tik liela rūpe,ka laimīte mazliet atkāpjas,liekot vietā satraukumu,neziņu,lūgšanas),cieņpilnas un mīlestības piepildītas attiecības ar vīru. Harmonija ar sevi un,protams,visas tās netveramās sajūtas,kas piezogas tik uz sekundi,bet rada to laimes izjūtu-saulrieti un saullēkti,basas kājas siltā vasaras peļķē un milzu sniegpārsla uz deguna. Un māmiņdienas koncerta asara uz vaiga un tauriņš vēderā,kas atlido,atceroties kāzu maršu.

03. Apr 2018, 21:18

Mana laimes formula sastāv no neskaitāmām mazākām un lielākām sastāvdaļām.
Grūti ir nodalīt kādu vienu, kas būtu vissvarīgākā. Vairākas ir vienlīdz būtiskas.
Man laimi sniedz tas, ka jūtos labi. Gan fiziski, gan emocionāli. Esmu vesela, varu brīvi darīt to, ko vēlos. Skriet līdzi bērnam, vai kopā ar vīru atpūsties divatā.
Katru dienu pateicos, ka varu būt kopā ar saviem vismīļākajiem. Tas ir ļoti svarīgi man. Apskāviens, mīļš vārds, kopā pavadīts laiks... es zinu, esmu ar saviem visīstākajiem cilvēkiem kopā!
Atsākot pēc bērna kopšanas atvaļinājuma nedaudz strādāt, esmu laimīga, ka varu sevi realizēt arī citur. Tas ceļ manu pašapziņu, ka varu būt gana laba arī citā jomā, ne tikai esot mamma.
Manu laimi veido arī mani hobiji, ko daru- gan dažādi ziemas sporta veidi, gan braukšana ar riteni u.c... tas dod brīvību un kaifīgu sajūtu, ka esi dzīvs un jūties tik viegli. Aizraušanās ar šūšanu un īpaši, ja kāds to vēl novērtē, tad jūtos laimīga, ka esmu atradusi, ko tādu, kas piepilda manu ikdienu.
Un laime noteikti ir arī tajos retajos, bet ļoti vajadzīgajos brīžos, kad atļaujos sevi palutināt. Tas nav kūkas gabals, bet gan frizieris, baseins, masāžas.. 😉
Nobeigumā gribu sacīt, ka manu laimi jau tomēr veido visas šīs mazās ikdienas laimītes. Labs garastāvoklis, smaids, darbiņi, kas tiek veikti ar prieku. Ģimene un kopā būšana.
Lai ikviena no mums vairo laimīgos brīžus sev apkārt. Pasaule ir apaļa un viss labais nāk vienmēr atpakaļ. 😀