Kliņģeris- "Zvaniņš"

Kliņģeris- "Zvaniņš"

22. Feb 2013, 14:32 taschinka taschinka

Šis kliņģeris tapa dēla bērnudārza dzimšanas dienā-"Zvaniņš" 33 gadu jubileja.

Sastāvdaļas:

50g presētais raugs

1 glāze cukurs

1 glāze piens

100g sviests

50ml eļļa

ap 700g milti

1 ola mīklā viena apsmērēšanai

1/2 tēj.k sāls

rozīnes,žāvētas aprikozes,

1 apelsīna miziņa un izspiesta sula

1 tēj.k kurkuma

1/4 tēj.k kardamons

(glāzes tilpums 250ml)

Pildījumam:

100g sviests

2 olas

6 ēd.k cukurs

4 ēd.k milti

vaniļas cukurs

320ml piens

rieksti pēc velēšanās

ievārījums pēc vēlēšanās

Dekorēšanai:

100g melnā šokolāde

100g baltā šokolāde + kurkuma iekrāsošanai

želeja zvaniņiem



Drupačām:

2 ēd.k cukurs

2 ēd.k sviests

2 ēd.k milti

2 ēd.k rieksti

Pagatavošana:

Raugu iedrupinam bļodā,uzberam 2 ēd.k cukuru.


Ļaujam pastāvēt līdz raugs izšķīst.

 

20130222142729-86831.jpg

Raugs izšķīdis,izveidojās viendabīga massa.

20130222142741-18805.jpg

 

Stundu pirms gatavošanas rozīnes un aprikozes aplejam ar apelsīna sulu.

Apelsīna sulas vietā var ņemt rumu,konjaku,vīnu.


Tad žāvētos augļus notecinam sietiņā un trauciņā apmaisam ar miltiem,lai žāvējumi aplīp ar tiem.

20130222142822-43874.jpg

 

Izšķīdušajam raugam pievienojam viegli uzsildītu pienu,izmaisam.

Pievienojam atlikusšo cukuru,,apelsīna miziņu.

Ar dakšiņu sakuļam olu ar sāli,pievienojam kopējā bļodā,izmaisam.

Ieberam 2 glāzes miltus,izmaisam.

Sviestu izkausējam,pielejam eļļu,šo lejam kopējā massā,izmaisam.

Pievienojam vēl miltus un maisam mīklu,kad mīkla ir bieza,tekoša iemaisam žāvētos augļus.


Tālak beram klāt miltus un mīcam mīklu.

20130222142845-78287.jpg

 

Mīklai jabūt maigai,stingrai,bet tai nav jābūt miltainai.

Miltus beram pakāpeniski,līdz mīkla ir viegli mīcāma un nelīp pie rokām.

20130222142859-77213.jpg

Mīklu liekam ieeļļotā traukā,apsedzam un raudzējam siltā vietā 40 minūtes,tad nospiežam un turpinam raudzēt vēl stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.

20130222142911-58837.jpg

20130222142922-20449.jpg

 

Mīklu sadalam 2 daļās.No katras izveidojam ciparu 3,vai attiecīgi ko paši vēlamies.


Apsedzam un ļaujam nostāvēties 30 minūtes.

20130222142933-95638.jpg

Apsmērējam ar sakultu olu un uzberam drupačas ko gatavo sekojoši:

Apceptus,sablenderētus riekstus sajaucam ar cukuru,miltiem,sviestu,saberžam drupačās un ieliekam saldētavā uz 5 minūtēm,tā būs vieglak drupināt uz kliņģera.

20130222142946-41706.jpg

Cepam ap 200 grādiem ap 30 minūtēm,līdz kliņģeris viegli brūns.

20130222142959-54415.jpg

Kamēr cepas kliņģeris gatavojam krēmu:

Olas samaisam ar cukuru un miltiem līdz viendabīgai konsistencei bez kunkuļiem.

Pielejam viegli siltu pienu.

Liekam vārīties uz ļoti mazas uguns nepārtraukti maisot līdz massa sabiezē.


Noņemam no uguns,iemaisam vaniļas cukuru.Atdzesējam aukstu.


Sviestu saputojam ar 2 ēd.k cukuru ieputojam vārīto krēmu,kas jau atdzsis pilnīgi auksts.Iemaisam apgrauzdētus,sasmalcinātus riekstus.


Kliņģeri pārgriežam horizontāli uz pusēm,apakšējo pusi apsmērējam ar ievārījumu un tad krēmu.

20130222143012-51444.jpg

20130222143026-54935.jpg

 

20130222143206-96432.jpg

Uzliekam aukšējo pusi un aplejam sākumā ar melno sokolādi un tad ar balto,kam pievienota kurkuma.

No želejas izspiedu zvaniņus uzliku virsū.

2 kliņģeri,katrs pa 2kg.

20130222143044-63597.jpg

Tā,lūk,sanāca.

20130222143112-79351.jpg

20130222143147-14051.jpg

Iesūti savu iecienītāko recepti, kurā izmantoti milti un laimē balvu no Dobeles dzirnavnieka

20130221142251-86426.jpg

20130220175830-22484.jpg