Kā iegūt gardu saldējumu,neizejot no mājas?

Kā iegūt gardu saldējumu,neizejot no mājas?

07. Jul 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

the Smart ScoopTM BCI600

Pirmais saldējuma pagatavotājs, kas automātiski nosaka maisījuma cietību, pamatojoties uz jūsu veikto izvēli, pagatavo saldējumu, sorbetu vai gelato, un saglabā to līdz pasniegšanas brīdim. 

STOLLAR SMART SCOOP™ SALDĒJUMA PAGATAVOTĀJA FUNKCIJAS 

Automātiskais režīms

Automātiskajā režīmā sastāvdaļas tiek maisītas un saldētas līdz izvēlētajai/vēlamajai konsistencei. Izvēlieties vienu no četrām iepriekšiestatītajām funkcijām: sorbets, saldēts jogurts, gelato vai saldējums. Smart Scoop™ atskaņos skaņas signālu, kad ir gatavs.

Manuālais režīms

Saldējuma pagatavošanas laiku ir iespējams manuāli iestatīt atbilstoši receptēs paredzētajam laikam.

Iepriekšiestatītās funkcijas

Stollar Smart Scoop™ varat izvēlēties no četrām iepriekšiestatītajām funkcijām. Izvēlieties vienu no norādītajiem iestatījumiem: sorbets, saldēts jogurts, gelato vai saldējums.

Priekšdzesēšana

Saldējuma pagatavotāju ir ieteicams priekšdzesēt, kad veidojat deserta sagatavi. Šī izvēlamā funkcija atdzesēs ierīci apmēram līdz temperatūrai no -10 līdz -30°C, un tas parasti prasa aptuveni 5 – 10 minūtes.

KEEP COOL (saglabāt vēsu)

Kad iegūta deserta vēlamā konsistence, KEEP COOL režīms nepieļaus maisījuma kušanu. Kad ierīce ir iestatīta šajā režīmā, ņemiet vērā, ka kompresors darbosies ar pārtraukumiem, lai nodrošinātu deserta konsistenci.

Bērnu pieejas bloķēšana

Stollar Smart Scoop™ ir bērnu pieejas bloķēšanas režīms. Piespiediet un 2 sekundes turiet piespiestu HOLD ▄, lai iestatītu bērnu pieejas bloķēšanas režīmu. Lai atceltu šo režīmu, vēlreiz piespiediet un 2 sekundes turiet piespiestu šo taustiņu.

ADD MIX-INS (pievienot piedevas)

Piedevas, piemēram, šokolādes skaidiņas, svaigus augļus un garšvielas var vienkārši pievienot pa aizmugurējo vāciņu. Saldējuma pagatavotājs atskaņos skaņas signālu, un ADD MIX-INS mirgos, lai norādītu, ka pienācis laiks pievienot iecienītās piedevas!

Skaņa

Saldējuma pagatavotājs atskaņo brīdinājuma signālu, kad saldējums ir gatavs. Šo brīdinājuma signālu var iestatīt uz: skaļš, kluss vai bez skaņas.

20130530155541-65381.jpg

Es dievinu pašgatavotu saldējumu un gatavoju to bieži. Un šis aparāts pavisam droši ir mans pēdējā laika atklājums. Saldējuma mašīna, bez kuras vairs es negribētu dzīvot, jo te top brīnumi.

Signe Meirāne, “Četras Sezonas” galvenā redaktore

Te ir dažas manas mīļākās receptes... 

20130530155858-94340.jpg


Earl grey saldējums


SASTĀVDAĻAS

500 ml piena

300 ml salda krējuma

1 vaniļas pāksts

4 tējkarotes Earl grey tējas 6 olu dzeltenumi

200 g farīnas cukura

PAGATAVOŠANA

Katliņā lej pienu un saldu krējumu. Pievieno vaniļas pāksti, tēju un liec uz mazas uguns sildīties. Kad piens sāk burbuļot, tas no liesmas jāņem nost. Atstāj 30 minūtes ievilkties. Tad uzsildi vēlreiz, lai ir silts.

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, lai izveidojas nedaudz gaisīgāka masa. Putojot lej klāt karsto pienu, līdz viss pievienots. Tad visu pārlej atpakaļ katlā un, visu laiku maisot, uz mazas liesmas karsē, līdz mērce sabiezējusi un, pa koka karotes aizmugurējo daļu novelkot ar pirkstu, paliek ļoti skaidra un tīra līnija (apmēram 6 minūtes).

Nokās, pārlejot tīrā traukā, un vislabāk trauku ieliec atkal aukstā ūdens peldē, bļodu pārklājot ar pārtikas plēvi, lai neveidojas garoziņa. Atdzesē pilnībā.

Kad auksts, lej „Stollar” saldējuma mašīnā un gatavo, līdz gatavs, izmantojot ice cream funkciju. Pasniedz.

 20130530155717-28231.jpg

Ātrais halvas saldējums

SASTĀVDAĻAS

170 g auksta maskarpones siera

150 g zemesriekstu halvas

130 g auksta salda krējuma

100 g auksta piena

100 g auksta iebiezināta piena

PAGATAVOŠANA

Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē. Pārlej saldējuma mašīnā un gatavo līdz saldējuma konsistencei.

Pasniedz uzreiz vai liec aizvākojamā traukā un saldētavā. 

20130530160022-64920.jpg

Ātrais ķiršu saldējums

SASTĀVDAĻAS

200 g maskarpones

100 g ķiršu jogurta

200 g saldētu ķiršu

250 ml iebiezināta piena 150 ml paniņu

PAGATAVOŠANA

Bļodā liec maskarponi, iebiezinātu pienu, jogurtu, ķiršus un paniņas. Saputo ar mikseri vai sablenderē.

Lej „Stollar” saldējuma mašīnā un gatavo, līdz gatavs. 

Ātrais vaniļas saldējums

SASTĀVDAĻAS

1 glāze treknā saldā krējuma
11⁄4 glāzes pilnpiena
3⁄4 glāzes saldināta kondensētā piena 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

PAGATAVOŠ

Ielej krējumu, pienu un vaniļu lielā krūzē un samaisi. Atdzesē ledusskapī, līdz maisījums ir kļuvis auksts. Ielej maisījumu saldējuma traukā. Iestati saldējuma mašīnu uz vēlamo iestatījumu un neaizmirsti apmaisīt.

Pasniedz uzreiz vai liec aizvākojamā traukā un uzglabā saldētavā līdz vienai nedēļai. 

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 01. Jul 2013, 10:45

Es uz šito esmu uzmetusi aci! Stollar vispār ir laba tehnika, man ir mājās sulu spiede, ļoti laba. Bet, es domāju par to saldējummašīnu - cik daudz reāli to saldējumu spēs ēst? Tas der tiešām lielai ģimenei. Man nav tik liels ledusskapis ar saldētavu,kur sataisīto pēc tam uzgabāt😀 Lai gan saldējums varētu būt ļoti labs

Mamuķītis Mamuķītis 01. Jul 2013, 09:56 dagnusis

Bet tad varbūt tiešām arī sanāk labs saldējums? Kādreiz ar māsu esam runājušas, ka viņa ļoti novērtē treknajos gados pirkto sadzīves tehniku. Tā tiešām ir bijusi to vērta!

01. Jul 2013, 08:48

cena kā jau viesiem dārgajiem aparātiem.