Vistas gaļa – mīti un patiesība par antibiotikām: ONLINE TV VIDEOieraksts

12. Apr 2017, 15:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

ONLINE TV uzzināsim arī visu par vistas gaļas kvalitāti un to, kāpēc tā vispār organismam nepieciešama. Tiksimies ONLINE TV ar Putnu fabrikas "Ķekava" pārstāvjiem!

12.APRĪĻA MĀMIŅU KLUBA ONLINE TV VIDEOIERAKSTS

Vistas gaļa – mīti un patiesība par antibiotikām 

Vistas gaļa ir viena no iecienītākajām ģimenes uzturā, bet nereti to apvij mīti par antibiotiku izmantošanu vistu audzēšanā. Kā ir patiesībā? Kā pārliecināties par vistas gaļas kvalitāti? Kā zināt, ka uzturā lieto drošu, pārbaudītu vistas gaļu? Un kā atrast veikalu plauktos to labāko? Uzzini visu par vistas gaļas tapšanas procesu putnu fabrikā "Ķekava"!

Tiekamies ONLINE TV un uzzināsi:

  • Kā pārliecināties par vistas gaļas kvalitāti un zināt, ka tā ir droša? 
  • Kā veikalu plauktos atpazīt drošu un kvalitatīvu vistas gaļu?
  • Kas ir "Putnu fabrika Ķekava" svaigā vistas gaļa ar nacionālo kvalitātes zīmi "Zaļā karotīte" 
  • Visu par vistas gaļas tapšanas procesu "Putnu fabrikā Ķekava"

 

Māmiņu Klubs

ONLINE TV tapusi sadarbībā ar

 

20170407141241-72884.jpg

lauvinja lauvinja 12. Apr 2017, 08:53

Lasīju, ka vistas ķekavas fermā līdz pieaugušam vecumam izaug 2 mēnešu laikā pateicoties veselīgai un sabalansētai barībai, ko izstrādājuši zinātnieki. Mājas vista 2 mēnešu vecumā vēl ir tikai tāds paliels cālis. Tad jau var cerēt, ka ēdot šo veselīgo rūpnīcas cālis arī cilvēkbērni ātrāk kļūs pieauguši?

Ķekavas vistas tiekot barotas ar reģionā audzētu kukurūzu - kur atrodas šis reģions? Tā ir Latvija? Vai šī kukurūza ir ģenētiski modificēta?

Vai ķekavas vistu fermā izmanto barību kas ir brīva no ģenētiski modificētajiem organismiem vai tomēr nē?

Kāpēc ķekavas vistas gaļa cepot uz pannas izdala ļoti daudz šķidruma, reāli grūti to normāli apcept, īpaši fileju? Mājas vistas gaļa nekad tā neuzvedas!

Kāpēc mājās audzinātas vistas gaļas izskats pēc smaržas, krāsas un konsistences tik ļoti atšķiras no rūpnieciski audzētām vistām?