Sastāvdaļas mīklai:
125g kviešu milti
75g sviests,tikko no ledusskapja-auksts
šķipsniņa sāls
1/2 no sakultas olas
1 ēdamkarote citrona sula
Sastāvdaļas pildījumam:
100g kūpināts cūkgaļas šķiņķis
30g sālīts cūkas šķiņķis
100g puravs
75g skābais krējums
80g džiugas siers
1 vesela ola un puse no mīklas,kas palika
Gatavojam mīklu:
Sviestu kopā ar miltiem sadrupinam drupačās.
Pievienojam pusi no olas,šķipsniņu sāli un citrona sulu.Mīcam mīklu līdz tā vienā gabalā.ietinam pārtikas plēvē,noliekam malā.
Pildījums:
Puravu sagriežam sākumā četrās daļās gareniski un tad plānās šķēlēs.
Sālīto šķiņķi apcepam uz pannas līdz tas gatavs.
Kūpināto šķiņķi sagriežam nelielos gabaliņos.
Sajaucam bļodā abu veidu gaļu,puravu.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
Kopējā massā liekam sieru,olas un krējumu.Izmaisam līdz viendabīgai massai.
Cepamtraukā ieklājam pašā apakšā cepamo papīru,lai vēlāk var skaisti izņemt.Mīklu kārtojam cepamtraukā.Šim mīklas daudzumam ideāls formas izmērs būtu ap 20 cm,jo tad sanāktu augstas maliņas.Tā kā man bija vien 24cm,tad maliņas no mīklas izpalika.Mīklu sadurstam ar dakšiņu.
Pāri liekam pildījumu.Tā kā maliņas no mīklas nav,tad pirms liku pildījumu sānus apsmērēju ar sviestu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 25 minūtēm.
Lūk,šāds jau gatavs pīrāgs.
Pīrāgu pasniedzam kā siltu,tā arī aukstu. Klāt iederēsies svaigi dārzeņi.
Burvīga garša,satriecošs aromāts...Skaists,kārdinošs,sātīgs pīrāgs,ar ko brīvdienās varam, palutināt ģimeni.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: CETURTAIS uzdevums