Fen šui knifiņi Ziemassvētku dekoru izvēlē

Fen šui knifiņi Ziemassvētku dekoru izvēlē

11. Dec 2012, 04:18 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Vēl nezini, kāds šajos Ziemassvētkos izskatīsies tava mājokļa ietērps? Tad, iespējams, to izlemt palīdzēs Fen šui speciālistes, numeroloģes Ditas Blūmas padomi, no kādiem rotājumiem šogad atturēties, bet kādus izvēlēties!

Visu ar mēru!

Tad, ja sava mājokļa dekorēšanai izvēlies kādus mazus nieciņus, piemēram, pāris sniegpārsliņas vai dažas sniegavīru figūriņas, kas salīdzinājumā ar visu telpu neaizņem daudz vietas un tajā nedominē, šādi rotājumi nekādu kaitējumu nenodarīs.

Turpretī, ja ar kādu dekoratīvu elementu vēlēsies noklāt visu telpas sienu, tas gan nav vēlams, jo šāds dekors būs dominējošs un nomācošs!

Svarīgi atcerēties, ka jauni priekšmeti un krāsas, kuras ienesam savā mājoklī, izmaina jau esošo mājas enerģiju! Tieši šī iemesla dēļ, būtiski ievērot mērenību, lai jaunās lietas mūs nenomāktu un neatņemtu enerģiju.

„Negatīvu efektu šajā gadījumā panāksim, ja telpā kaut kā būs par daudz! Nevajag pārspīlēt, jo ļoti svarīgs ir harmonijas princips – tas, lai it visā būtu līdzsvars.

Piemēram, ja eglītē iekārsim optimālu daudzumu mantiņu un svecīšu, tā izskatīsies glīti. Savukārt, ja tajā būs pārāk maz vai arī pārlieku daudz rotājumu, vai nu būs sajūta, ka kaut kā pietrūkst vai visa kā ir par daudz, un tas nav labi!

Tieši tas pats attiecas arī uz visas mājas dekorēšanu, tādēļ to jārotā pēc savām sajūtām, izvairoties no pārspīlējumiem. Atceramies, ka tas, kā par daudz, tas par skādi, jo visas liekās lietas, kas atrodas mājās, mums noņem enerģiju,” atgādina Dita Blūma.

Nē tam, kas nepatīk!

Tad, ja sagaidot Ziemassvētkus, tev tīk savu mājokli izrotāt, protams, to vari darīt, šim nolūkam izmantojot dažādus dekorus. Tomēr tad svarīgi atcerēties, ka jāizvairās no lietām, kas nepatīk!

„Piemēram, tad, ja vienam ģimenē kāds rotājums ir ļoti mīļš, bet citam tas rada nepatiku, ļoti svarīgi izvēlēties kādu citu lietu, kas būs tīkama abiem!

Ko darīt, ja vienam ģimenē patīk viens dekors, bet otram – kāds cits? Arī šajā gadījumā jāmeklē, vai ir vēl kāds trešais, kas patīk abiem! Jo pretējā gadījumā, tad, ja kāds no abiem paliks neapmierināts, tas negatīvi ietekmēs mājas enerģijas lauku.

Tāpat svarīgi atcerēties, ka savās mājās dažādas lietas varam turēt tikai tad, ja mums pašiem tās patīk, nevis tikai pieklājības pēc, tikai tādēļ, ka kāds tās ir uzdāvinājis,” uzsver Fen šui speciāliste.

Šogad: metāliski, apaļas formas dekori!

Vēl līdz 23.janvārim valda metāla trusis, kura vadošais elements, protams, ir metāls, tādēļ šajos Ziemassvētkos šo materiālu vēlams izvēlēties arī mājas dekoriem un eglītes rotājumiem!

„Mājokļa rotāšanai šajos svētkos ieteicams izvēlēties metāliskus, baltus, pelēkus vai sudrabainus apaļas formas rotājumus.

Vari iegādāties, piemēram, sudrabainas, zeltītas vai zilas sveces, bet Ziemassvētku eglīti izrotāt ar sudrabainām, metāliskām, apaļām bumbām – tas šogad būs labākais dekors!

Tā kā metālu kausē jeb tam pāri dara uguns, šogad gan nevajadzētu pārspīlēt ar sarkanās krāsas elementiem! Protams, ja telpā būsi novietojusi nelielu Ziemassvētku puķi, neko ļaunu tas nenodarīs.

Savukārt tad, ja kā īpašu svētku elementu esi plānojusi iegādāties un telpā novietot sarkanu dīvānu, šīs krāsas telpā būs par daudz, bet kas par daudz, tas par skādi...” tā Fen šui speciāliste Dita Blūma.

Sieviešu Klubs

Kādu materiālu un krāsu rotājumi šogad pucēs tavu māju?