KONKURSS: kurš ir Tavs mīļākais ārstniecības augs?

KONKURSS: kurš ir Tavs mīļākais ārstniecības augs?

25. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Facebook konkurss sadarbībā ar dabīgo farmācijas zīmolu Lotos Pharma

Visā pasaulē cilvēki kopš seniem laikiem veselības veicināšanai izmanto dažādus ārstniecības augus. Lai gan, attīstoties ķīmijai, ārstniecības augus sāka aizstāt ar sintētiskajiem ārstniecības līdzekļiem, tomēr arī mūsdienās dabas dotie ārstniecības augi nav aizmirsti un tiek izmantoti situācijās, kad vēlamies mazināt slimību simptomus vai stiprināt imunitāti.

Noteikumi:

  • Komentāros uzraksti, kuru no ārstniecības augiem lieto veselības veicināšanai. 
  • Esi @lotospharma un @maminuklubs Facebook lapas sekotājs.

28.11. izlozēsim 3 konkursa dalībniekus, kuri balvā saņems Sinunorm® un Sinurin® līnijas produktus.

20161123094644-87791.jpg

Lotos Pharma piedāvā dabīgus produktus visas ģimenes veselībai. Sinunorm® un Sinurin® līnijas produkti elpošanas ceļu veselības veicināšanai.

Sinunorm®** kapsulas piemērotas pieaugušajiem un bērniem no 6 gadu vecuma. Sastāvā ārstniecības augu ekstrakti - timiāna, apiņa augļkopu, gaiļbiksīšu ziedu, priežu mizas, plūškoka ziedu, kas veicinās augšējo elpošanas ceļu veselību. Efektivitāte pierādīta pētījumos*. 

Sinunorm® balzams** piemērots bērniem no 1 gada vecuma. Balzama sastāvā ārstniecības augu ekstrakti – priežu mizas, gaiļbiksīšu ziedu, kumelīšu ziedu, apiņu augļkopu, genciānas saknes. Īpaši piemērots bērniem. Nesatur spirtu, jo veidots uz cidoniju augļu sulas bāzes.

Sinunorm® DUO** kapsulas piemērotas pieaugušajiem un bērniem no 12 gadu vecuma. Sastāvā ārstniecības augu ekstrakti – plūškoka ziedu, gaiļbiksītes ziedu, timiāna lakstu, apiņu augļkopu, acerolas augļu, plūškoka augļu, priežu mizas, kā arī cinks, kas kombinācijā ar C vitamīnu veicinās normālu imūnsistēmas darbību. Ērti lietot – tikai divas kapsulas dienā.

Sinurin® eļļas pilieni elpošanas ceļu aizsardzībai un elpošanas uzlabošanai. Piemērots bērniem no 2,5 gadu vecuma. Satur augu bāzes eļļas – eikaliptu ēterisko eļļa, tējas koka eļļu un smiltsērkšķu eļļu. Var izmantot inhalācijām!

Sinurin® Air Stick inhalācijas zīmulis elpošanas atvieglošanai. Sastāvā ēteriskās eļļas – ekaliptu, tējas koka, lavandas un bergamotes. Ēterisko eļļu spēcīgie aromāti ir efektīvi, tos lietojot inhalācijas veidā, lai veicinātu elpošanas ceļu veselību saaukstēšanās gadījumos un atvieglotu elpošanu.

Papildu informācija www.lotos-pharma.com

*DR. Egle Gradauskiene. Viļņas Universitātes slimnīcas Santarišķu klīnikas filiāles bērnu ausu, kakla un deguna slimību nodaļas vadītāja. Rinosinusītu infekcija ārstēšana bērniem ar dabīgo augu līdzekli Sinunorm. Žurnāls „Internistas”. 2013; 9(136)
:20-24 lpp.

** UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

lauvinja lauvinja 25. Nov 2016, 19:42

Piparmērtu, gaiļpiešus, ceļmallapas, liepziedus, priežu čiekuru sīrupu, kumelītes, ugunspuķi.

23. Nov 2016, 17:17

Konkursā nepiedalos, bet vienkārši iekomentēju- mani mīļākie ārstniecības augi pēdējos gados ir- liepziedi, piparmētras, rudzu puķu ziedi, kumelītes 😀

mamma27 mamma27 23. Nov 2016, 13:01

Mums pēdējos gados iecienīta ir ugunspuķe.Labi palīdz ,kad ir drudzis,saaukstēšanās un augsta temperatūra.Burvīgs atklājums.
Protams arì lietojam liepuziedus,kumelìtes,piparmētru.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 23. Nov 2016, 11:49

Mūsu ģimenē zālīšu tējas ienāca līdz paliku stāvoklī, jo gribējās, lai atceroties savu bērnību - mamma vienmēr izlīdzējās ar zālīšu tējām un medikamentus slimošanas laikā izmantojam ļoti reti.
Visvairāk iecienītas ir upeņu un aveņu lapas, kas palīdz stiprināt imunitāti, uzlabo ēstgribu un galvenais tās ir labs palīgs pie saaukstēšanās.
Otrajā vietā ir kumelīšu tējiņa (kumelītes paši audzējam mazdārziņā), tā mums ir labs palīgs bezmiegam, vēderiņa sakārtošanai un zīdainītim ādas kopšanā.
Un trešā tējiņa ir vairāk ikdienas - piparmētru tējiņa, tai ir patīkama garša un smarža, tā nomierina, uzlabo asinsriti.
Ir vēl arī citi ārstniecības augi, ko mēdzam lietot - katrs augs ir vērtīgs un mēs to bieži vien aizmirstam un uzreiz pie saslimšanas ķeramies klāt pulverīšiem vai citiem medikamentiem. Zāļu tējām ir sava burvība - vasarā pats savāc, izkaltē, saliec burciņās. Un brīdī, kad prasās pēc tējiņas, atver burciņu un pretī jau dabas smaržas un to baudi ziemas aukstajos vakaros pēc nogurdinošas dienas - meditācija, relaksācija. Un, lai mazajam garšotu, tad klāt pielieku pašu (opīša) gādātu medutiņu.

zane_zanīte zane_zanīte 23. Nov 2016, 11:06

lietojam dažādas zālīšu tējas (atkarībā no nepieciešamības):
- aveņu lapas (pie saaukstēšanās un pret temperatūru);
- kumelīšu ziedus (praktiski pie jebkuras saslimšanas);
- piparmētru (kad nepieciešama atslābināšanās);
- pelašķus (pie saaukstēšanās un pret klepu);
- kliņģerītes (pie iekaisuša kakla, saaukstēšanās);
- liepziedus (pie temperatūras un vispārējai veselības stiprināšanai).
Tējas parasti papildinām ar upeņu ievārījumu un medu.

Imunitātei ir laba arī citronu-ingvera tēja ar medu.

Vēl viens fantastisks ārstniecības augs ir smiltsērkšķis - arī to liekam tējās, bet lielākoties tīra sula imunitātes uzlabošanai un vitamīnu uzņemšanai (pašķaidīta un saldināta, protams) un eļļa kaklā, ja tas sasāpējies vai iekaisis.

Mājās kādreiz skaitījās ļoti labs līdzeklis pie saaukstēšanās alveja ar medu, bet man no šī maisījuma metas nelabi, tāpēc alveju izvēlos klāt uz ādas.

Īstenībā jau mūsu ikdienā ir ļoti daudz ārstniecības augu, tikai mēs īsti tos nemākam novērtēt un pirmais pie kā ķeramies saslimstot ir baltās ripiņas. Kad gaidām mazuli viss mainās. Māmiņas gaidību laikā labi iepazīst ārstniecības augus. Tas gan ir fakts 😀