Efektīvs risinājums asinsvadu izmaiņu un pigmenta plankumu likvidēšanai

Efektīvs risinājums asinsvadu izmaiņu un pigmenta plankumu likvidēšanai

10. Nov 2015, 13:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šobrīd pasaulē par labāko tehnoloģiju dažādu asinsvadu problēmu, iedzimtu un iegūtu ādas pigmentu likvidēšanā ir atzīts jaunākās paaudzes ASV ražotāja Vbeam™ Perfecta- šķidrās krāsvielas impulsu lāzers. Tas pieejams arī Latvijā- Veselības centra 4 Dermatoloģijas klīnikā. Turklāt atklāj vēl nebijušas ārstēšanas iespējas dermatoloģijā.

Lāzera viļņa garums 595 nm selektīvi iedarbojas uz oksihemoglobīnu un melanīnu, kas ļauj likvidēt iedzimtas un iegūtas asinsvadu patoloģijas, kuras līdz šim nevarēja novērst ar nevienu citu metodi. Piemēram, iedzimtas hemangiomas, dažādas intensitātes „vīna” traipus, dažāda veida asinsvadu malformācijas – teleangioektāzijas, asinsvadu tīklojumus, izkliedētus ādas apsārtumus, rozāciju, virspusējos sejas un kāju asinsvadus un viegli zilganas vēnas līdz pat 3 mm diametrā.

Ar līdz šim pieejamiem lāzeriem bija grūti koriģēt arī pigmentācijas plankumus, melazmas (asinsvadu paplašinājums, uz kura fona veidojas pigmentācija), kas ir saistīta ar hormonālām izmaiņām. Vbeam™ Perfecta lāzers iedarbojas uz dziļākajiem asinsvadiem, līdz ar to tiek likvidēts pigmentācijas cēlonis.

Vbeam™ Perfecta pielieto ne tikai pigmenta un asinsvadu bojājumu ārstēšanai, neinvazīvai audu ķirurģijai, bet arī aknes un  psoriāzes (aktīvajā fāzē) ārstēšanai un ādas atjaunošanai - krunciņu, striju mazināšanai un rētu korekcijai.

Veselības centra 4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas dermatoloģe Linda Kapteine atzīt: „Šī ir droša, saudzējoša un rezultatīva ārstniecības metode. Līdz šim lāzerprocedūras bija sāpīgas, jo, likvidējot asinsvadus, nevarējām izmantot nekāda veida atsāpināšanu. Šajā lāzerī Vbeam™ Perfecta izmanto mikroimpulsu tehnoloģiju un unikālu CANDELA patentētu izstrādi - ādas dinamiskās atdzesēšanas sistēmu DCD ( angliski - Dynamic Cooling Device ), kas apstrādes laikā ar lāzeru ādai neļauj pārkarst un ievērojami samazina sāpju sajūtu. Tā rezultātā DCD nodrošina augstu procedūras veikšanas ātrumu un pacienta drošību, ļauj izmantot lielu lāzera jaudu, palielinot tās efektivitāti. Apvienojumā ar mikroimpulsa tehnoloģiju tiek novērsta arī apsārtuma veidošanās. Tas viss nozīmīgi palielina lāzera pielietojumu, tai skaitā šo procedūru iespējams veikt pat jaundzimušajiem.”

DCD
sagatavo ādu apstrādei, mērķtiecīgi izsmidzinot uz tās virsējiem slāņiem ekoloģiski tīru freonu (kriogēnu) pirms un pēc lāzera impulsa. Vienlaikus tiek saglabāta lieliska apstrādājamās virsmas pārredzamība. Tiek atdzesēts tikai epidermas virsējais slānis līdz 1 mm dziļumā, līdz ar to netraucējot lāzera staram maksimāli efektīvi iedarboties uz mērķi. Pats atdzesēšanas process ir vadāms, un speciālists var regulēt atdzesēšanas laika ilgumu un aizkavēšanas laiku gan pirms lāzera impulsa, gan pēc tā.

Mikroimpulsa tehnoloģija ļauj efektīvākas asinsvadu koagulācijas gadījumā samazināt ādas uzkaršanu, tā samazinot pigmentācijas izmaiņu bīstamību. Tehnoloģijas īpatnība – starojums uz asinsvadu tiek raidīts, nevis nepārtraukti impulsa ģenerācijas laikā, bet tiek sadalīts „blokos”, kuri sastāv no astoņiem īsiem impulsiem (mikroimpulsiem). Tieši „bloku” izmantošana asinsvadu saslimšanu ārstniecībā ir ievērojami paplašinājusi iespējas cīnīties ar šīm slimībām, kas vienai daļai cilvēku jau bija kļuvušas par nolemtību.