Sastāvdaļas siera kūciņām:
150g svaigais siers ar tomātiem un papriku,var jebkuru,bet šis mans mīļākais
100g skābais krējums
50g džiugas siers
2 olu dzeltenumi
40g sviests
100g sāļie krekeri vai kādi citi cepumi bez cukura
nedaudz rīvēts džiugas siers + maza buntīte dilles vai pētersīļi
Sastāvdaļas cīsiņiem:
300g vistas fileja
30g džiugas siers
sauja mandeles
1 tēj.k paprikas pulveris
2 nelielas ķiplokdaiviņas
1 tēj.k sinepes
2 ēdamkarotes viegli sakulta olas baltuma
sāls,pipari
25ml piens vai saldais krējums,kas ir pa rokai
Sastāvdaļas ogu mērcei:
sauja aldēti ķirši
sauja saldētas avenes
2 krustnagliņas
pipari
2 ēdamkarotes farīna cukurs
1 tēj.k vīna etiķis vai kāds cits 5-6%,noteikt ne parastais galda etiķis
saujiņa rīvēts džiugas siers
Sākumā sagatavojam cīsiņiem massu:
Mandeles apgrauzdējam,sablenderējam.Vistas fileju un ķiplokus samaļam gaļasmašīnā.Sablenderējam kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai massai-samalta fileja,apgrauzdētas mandeles,olas baltums,piens,rīvēts siers,garšvielas,sinepes.
Massu liekam konditorejas špricē bez uzgaļa,spiežam uz pārtikas plēves nelielas desiņas.Būtībā lielums pēc pašu vēlmes.
Lēni un rūpīgi rullējam kopā,pēc iespējas ciešāk,lai gaiss nav iekšā,bet man tik cieši nesanāca,ar nekas traks.
Sarullējam abus galus un sasienam.
Pagaidām cīsiņus liekam ledusskapī.
Ķeramies pie siera kūkas.
Cepumus,sieru,dille vai pētersīļus sablenderējam līdz smalkām,viendabīgām drupačām.Izkausējam sviestu,iemaisam cepumu drupačās.
Šo massu liekam formiņās,kur apakšā ieklats cepama papīra gabaliņš,lai gatavus vieglak izņemt.
Cepumu massu izlīdzinam biezā kārtā ka pamatu.Es izmantoju 10 cm diametra formiņas.
Svaigo sieru,krējumu,rīvētu sieru,olas dzeltenumus samaisam līdz viendabīgai massai.
Lejam uz cepumu pamatnes.
Šīs mazās formiņas liekam lielākā formā,ielejam karstu ūdeni,lai mazās formiņas līdz pusei ūdenī.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.
Gatavas,kad kūciņām viegli apbrūnē virskārta.
Kamēr cepās siera kūciņas,uzliku vārīties cīsiņus un paralēli vēl ugu mērci.
Uzvāram ūdeni un liekam tajā cīsinus.Vāram 15-20 minūtes.
Ogas,cukuru,krustnagliņas,etiķi liekam katliņā.
Vāram zem vāka uz nelielas uguns ap 10 minūtēm.
Gatavu sablenderējam un izlaižam caur sietinu.Liekam mērci atpakaļ katliņā,pievienojam sieru.
Uzvāram maisot līdz siers pilnībā izkūst.
Mērce gatava.
Gatavos cīsiņus izņemam no pārtikas plēves.
Gatavās siera kūciņas apmetam riņķī uz šķīvja.
Liekam uz šķīvja atkal apmetot riņķī.
Blakus kārtojam cīsiņus un aplejam ar ogu mērci.Dekorējam ar avenēm un siera šķēlītēm.
Katra no šīm sastavdaļām garšo lieliski gan silta,gan arī atdzisusi.
Cīsiņi ar burvīgu mandeļu aromātu,lielisku garšu un konsistenci.
Saldskabā ogu mērcīte satriecoši labi iederas šajā kombinācijā.
Siera kūka maiga,krēmīga...neuzbāzīga.
Pārsteidzoša garšu kombinācija...citādi,neierasti,bet ļoti gardi.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: CETURTAIS uzdevums