VASARAS GIDS: Atpūtas komplekss "Miķelis" ar auto muzeju

VASARAS GIDS: Atpūtas komplekss "Miķelis" ar auto muzeju

19. Aug 2020, 13:38 Somniorum Somniorum

Pa ceļam uz Lietuvu, 12 km no Bauskas, atrodas atpūtas centrs "Miķelis". Mūsu plāns bija tikai izstiept kājas un pavakariņot šeit, taču realitātē pavadījām kompleksā dažas stundas.Kopumā, atrast atpūtas centru, izmantojot waze, nav grūti. Šeit valda klusums, restorāns nebija pārpildīts, paveicās, ka tūristu grupa jau bija braukusi prom un nekādi pasākumi (piemēram, kāzas vai korporatīvās ballītes) nebija ieplānoti. Te pat atrodas arī viesnīca ar 18 numuriem, bet tā nebija mums aktuālā.Kompleksa teritorija ir liela un sakopta, svaigi atjaunota, ieskaitot rotaļu laukumu. Bērniem ir ar ko darboties ārā, gan laukumā, gan apsekojot retro automobiļus un milzu šūpules.  Tepat ir arī kāds šķūnītis ar vēsturiskiem lauku piederumiem. Vecāki var atpūsties starp puķu dobēm vai ar kafijas tasītes terasē. 

Kas atstāja vislielāko un labāko iespaidu bija retro automašīnu un citu transporta līdzekļu muzejs, kas arī ir kompleksa daļa. Ieeja muzejā (angārā) maksā 6-8 eiro no ģimenes un ir tā vērts, ja jūs interesē tehnika. Kolekcijā ir lauksaimniecības tehnika (vairāk nekā 50 vienības), ieskaitot pagājušā gadsimta sākuma paraugus. Un liela izmēra ugunsdzēsēji un leģendārās automašīnas, ieskaitot Ford modeli T (bērniem pazīstama aka "Lizzie" no multfilmas Vāģi), motocikli un kravas automašīnas. Vairāk ir nekā 100 dažādu renovētu transportlīdzekļu, un kolekcija turpina pieaugt.Te nav Rīgas Motormuzeja telpu plašuma vai interaktīvo eksponātu, bet vēsture ir ļoti tuva un ļoti labā stāvoklī. Automašīnu ir patiešām daudz un tos pat var drusciņ aiztikt, kas bērniem ir lielais pluss. Starp citu, jūs varat pārvietoties šeit ar bērnu ratiņiem bez jebkādām problēmām.
Pirms turpināt ceļu, mēs apmeklējām arī restorānu. Daži no galdiem atrodas ārā, kas ir patīkami vasaras dienās, īpaši bērniem, kuri rotaļlaukumā var turpināt rosīties, gaidot ēdienu. Diemžēl ēdienkartes izvēle nesakrita ar izvēli mājās lapā. Ēdienu izvēle cilvēkiem ar alerģijām ir ierobežota,  it īpaši, ja jūs neēdat lipekli vai laktozi. Informācija par alergēniem vēl ierobežotākā, kaut arī apkalpošana kopumā ir ok. Tomēr cenu līmenis ir virs vidēja un tieši ēdienu dēļ es te nebrauktu. 

lauvinja lauvinja 20. Aug 2020, 11:18

Šī vieta ir jauka. Jā ēstuve ar cenām virs vidējā, bet līdz šim ir bijusi patīkama apkalpošana.
Klintasmamma - par ēšanu Bauskas pusē, mums ļoti patika Taverna pie rātslaukuma.

Somniorum Somniorum 19. Aug 2020, 22:40

Vieta tiešām ir forša, ja patīk mašīnas un ieplānot nesteidzīgi pavadīt laiku 😀

Klintasmamma Klintasmamma 19. Aug 2020, 14:58

Prieks lasīt jaunu lietotāju ierakstus! Kad meklējām Bauskas pusē vietu, kur paēst, pamanījām informāciju par šo kompleksu, taču atlikām uz citu reizi. Paldies Jums par ieskatu!