Aktīvais rudens Kurzemē: IDEJAS ģimeniskām brīvdienām

Aktīvais rudens Kurzemē: IDEJAS ģimeniskām brīvdienām

26. Oct 2015, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens pamazām kļūst drēgnāks un vēsāks, tomēr ģimenes tas neattur baudīt Latvijas skaistumu un iepazīt arvien jaunas Latvijas vietas. Šoreiz par interesantām iespējām Kurzemes pusē – pārgājieniem, velobraucieniem, muzikāliem kokiem, atpūtas taku Rudbāržos un Embūtes senleju. Konsultē Kurzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Artis Gustovskis un Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mārketinga speciāliste Linda Punga. 

Bānītim pa pēdām - kājām no Kuldīgas līdz Alsungai 

Kuldīgas apkārtnē iespējams iepazīt vecā Bānīša maršrutu divu dienu pārgājienā no Kuldīgas līdz Alsungai. Jārēķinās gan, ka maršruts nav no vieglākajiem, turklāt pa ceļam ir gan bišu stropi, gan var gadīties pa kādam indīgajam latvārnim – ir grants segums, meža takas un bezceļš. Nakšņošanu var ieplānot Īvandē vai Ēdolē. Kopējais maršruta garums – 29 kilometri, bet to iespējams iziet tikai kājām, tas nav izbraucams ar velosipēdiem. Kuldīgas tūrisma informācijas centra speciālisti ir izgājuši šo taku, izveidojuši karti, atzīmējot līdzās esošos kultūrvēsturiskos un dabas objektus, iepazīstinot ar dzelzceļa vēsturi.

Velobraucieni maziem un lieliem

Ja ir vēlēšanās iepazīt Kurzemes pusi ar velosipēdu, tad Kuldīgas pusē izstrādāti trīs velomaršruti, kas atšķiras garuma un sarežģītības ziņā – Padures bronzas loks ir 18,5 km, Īvandes sudraba loks 37,4 km un vissarežģītākais Ēdoles zelta loks 51,7 km. Precīza velokarte atrodama šeit->> Daudzās pilsētās izveidoti veloceliņi, kas ļauj tās iepazīt ģimeniski izbraucot ar riteņiem.

Mūzika mājo Liepājā

Mierīgākā noskaņā ģimenēm ar bērniem rudenī interesantas būs iespējams vēl neiepazītas vietas Liepājas pusē – muzikālais koks, Embūtes senleja un atpūtas taka Rudbāržos.

Vai esat redzējuši koku, no kura plūst mūzika? Šim sešus metrus augstajam kokam, kas veidots no četriem tūkstošiem metāla stienīšu, ir īsta Liepājas roka sirds. “Spoku koks” veidots par godu leģendārās grupas “Līvi” piemiņai. Esot Liepājā, izstaigājiet arī Latvijas mūziķu Slavas aleju un iemācieties Liepājas himnu, apskatot Liepājas himnas tēlu skulptūras. Sekojiet nošu zīmēm bruģakmeņos un iepazīstiet ievērojamākos Liepājas tūrisma apskates objektus.

Leģendām apvītā Embūtes senleja

Leģendām un teikām apvītā Embūtes senleja ir viena no skaistākajām vietām Kurzemē, kas aizrauj ar augstāko pauguru Kurzemē - Krīvu kalnu, avotiem, gravu un Induļa pilskalnu. Embūtes senlejā ieejai ieeju simbolizē stilizēts zobens un vairogs, radot teiksmainu noskaņu. Te apskatāmi arī Embūtes pils valdnieka un kuršu vadoņa Induļa un Kuldīgas pils vācu komtura meitas Ārijas ozoli, kas simbolizē viņu satikšanās vietu un mīlestību.

Atpūtas taka Rudbāržos

Rudbāržos “Kamenēs” atpūtas takā var izšūpoties, slidināties no kalniņa, nobraukt pa gaisa trosi, uzspēlēt dambreti vai riču raču, iziet labirintu un mēģināt noturēt līdzsvaru uz baļķa. Iespēja apskatīt kameņu auto izstādi. Pēc aktīvas atpūtas varat sakurt ugunskuru un sarīkot pikniku.