Aizbildnes dienasgrāmata. 2.daļa. Izvērtēšana LV.

Aizbildnes dienasgrāmata. 2.daļa. Izvērtēšana LV.

14. Oct 2020, 23:15 AizbildnesDienasgrāmata AizbildnesDienasgrāmata

foto: pexels.com

AIZBILDNES DIENASGRĀMATA. 2.DAĻA. IZVĒRTĒŠANA ??

2018.gada pavasaris

Kristīnes aizbildniecības izvērtēšana bija jāiziet kopā 3 potenciālajiem aizbildņiem. Mēs bijām vienīgie no ??.
Visa lēmuma pieņemšana bija ?? ziņā.

Kolīdz vietējā bāriņtiesa bija saņēmusi pieprasījuma ziņas no UK par mani un manu ģimeni, viss notika diezgan operatīvi un ātri. Tika nozīmēta apsekošana dzīvesvietā un 10 psihologa konsultācijas, lai izvērtētu manu motivāciju un spēju uzņemties rūpes par Kristīni. 

Nekad neesmu sevi uzskatījusi par nekam nederīgu māti, bet atzīšos, ka uztraukums bija milzīgs. Pēkšņi likās, ka visu daru nepareizi. 

?Apsekošana dzīvesvietā.?
Ar bāriņtiesu vienojāmies par mums ērtu laiku, kad mājās būsim visi.
10min.pirms bāriņtiesas ierašanās Emīlija pieslapināja bikses sēžot dīvānā." Nopietni?! Come on, Tu to nevarēji izdarīt citur vai vismaz pēc bāriņtiesas apmeklējuma?" ??‍♀️
Tagad šo atceros ar smaidu, bet tolaik tās bija "šausmas". Atceros, kā bāriņtiesas darbinieces ienāca istabā un gribēja apsēsties dīvānā un te mans:"Nē. Nē. Nē. Nesēdiet tur. Tur ir piečurāts" ???
Bet neskatoties uz visu piesarkšanu un piesvīšanu saruna bija OK. Atbildēju uz visiem jautājumiem sākot no nodarbošanās līdz finanšu stāvoklim.

???️Psihologa un apkārtējo viedoklis.
Tolaik, kad gatavojāmies Kristīni uzņemt savā ģimenē daudz bija apkārtējo cilvēku, kuri uzskatīja, ka "mums to nevajag" . Psihologs teica, ka mēs esam lieliska ģimenē, bet tādi kādi esam.

Kā gan es varētu pateikt nē? Labi apzinājos, ka pie Lietuvas radiem Kristīne mammu vairs neredzēs. Mana 4 gadus jaunākā māsa, kura arī kandidēja uz aizbildņiem, bija bez stabilas dzīves un darba vietas. Principā jau bija skaidrs, ka bez mums Kristīne nonāks britu adopcijā. Visu laidu caur sevi.
Nebija domas par gribu vai negribu. Vienkārši vajag un jādara.

 Sekot līdzi mūsu aizbildnības ceļam Tu vari IG: @santaarajaberzina .

#aizbildniecība #aizbildnesdienasgrāmata #guardianship #guardiandiary #kristine #takecareofeachother #takecare #latvia #unitedkingdom?? #sisters #dontthinkjustdo #musttodo