13. oktobris – Ģimeņu diena „Mums kopā ir labi!”

13. oktobris – Ģimeņu diena „Mums kopā ir labi!”

12. Oct 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēdzot Latvijas pirmo Emocionālās veselības nedēļu, RSU Psihosomatikas klīnika 13. oktobrī pie sevis gaida ģimenes, lai kopīgi īstenotu Ģimenes dienu „Mums kopā ir labi!”.

Ģimenes dienā ikviens laipni aicināts uz RSU Psihosomatikas klīniku, kur būs gan spēles un rotaļas bērniem, gan izglītojošas lekcijas vecākiem, gan iespēja visiem kopā iepazīt klīnikas telpas un psihoterapijas vēsturiskos elementus, veicot Roršaha testu (proti, tintes traipu testu), piedaloties Junga melu detektora eksperimentā un viesojoties seansā pie Zigmunda Freida. Lekciju un nodarbību sākums no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00.

Ģimenes dienas laikā bērni varēs piedalīties zīmēšanā, veidošanā, aktīvās rotaļās, kā arī galda spēlēs. Lekcijas vecākiem sāksies katru stundu (plkst. 12.00, 13.00, 14.00 un 15.00). Asociētās profesores dr. Guntas Ancānes un dr. Ingrīdas Ratenieces lekcijās vecākiem būs iespēja uzzināt, kā izaudzināt laimīgu bērnu un kā reaģēt, kad bērns „niķojas”. Dr. Baiba Gerharde skaidros, ko nozīmē greizsirdība ģimenē, kā prasmīgāk ar to tikt galā, bet dr. Maija Kārkliņa kopā ar vecākiem iedziļināsies jautājumā „Kā saprasties ar pusaudzi?”.

RSU Psihosomatikas klīnika šogad no 8. oktobra līdz 13. oktobrim rīko Emocionālās veselības nedēļu, īpašu uzmanību pievēršot sociālajiem darbiniekiem, izglītības darbiniekiem, medicīnas darbiniekiem un ģimenēm, lai skaidrotu, ko nozīmē emocionālā veselība un kas nepieciešams tās saglabāšanai un uzlabošanai.

Cilvēks ir viens veselums – tālab gan fiziskā, gan emocionālā veselība ir savstarpēji saistītas un vienlīdz svarīgas. Labai psihiskai un fiziskai veselībai ir milzīga nozīme, lai cilvēks spētu  tikt galā ar grūtībām, sasniegt savus dzīves mērķus un veidot emocionāli veselīgu gaisotni savā ģimenē, darbā un apkārtējā vidē.

Laba emocionālā veselība liecina par to, ka cilvēks pilnvērtīgi jūt, domā un uzvedas. Tā ir spēja adekvāti reaģēt uz panākumiem un arī zaudējumiem, pēc iespējas mazāk pakļaujoties stresa ietekmei. Psihiskās veselības traucējumu rezultātā personai rodas grūtības būt savas dzīves noteicējai – parādās depresija, saslimšanas, dažādas atkarības. Šie traucējumi ietekmē gan indivīdu, gan viņa tuviniekus un sabiedrību kopumā. Stabila psihiskā veselība ir drošas un uz pilnveidošanos orientētas sabiedrības pamats.  

Emocionālās veselības nedēļas aktivitātes dalībniekiem ir bez maksas. Emocionālās veselības nedēļa tiek īstenota ar Veselības ministrijas atbalstu.

Plašāka informācija par Emocionālās veselības nedēļas lekcijām – www.psihosomatika.lv

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties – 67625655 vai info@psihosomatika.lv.

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv