Ko der zināt pirms došanās pie psihoterapeita?

Ko der zināt pirms došanās pie psihoterapeita?

22. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Psihoterapijas process ir kopdarbs, kur psihoterapeita un pacienta iesaiste ir vienlīdz nozīmīga. Pozitīvu terapijas rezultātu sekmē pacienta vēlme un spēja regulāri doties pie speciālista noteiktajā laikā un runāt par sevi.

Izvērtēšanas vizītes

Psihoterapijas process sākas ar konsultāciju pie ārsta psihoterapeita. Vizītes laikā sarunu ceļā tiek veikta pacienta psihiskā stāvokļa izpēte un diagnostika. Konsultāciju process ilgst no vienas līdz četrām vizītēm. Šī procesa beigās ārsts psihoterapeits ir diagnosticējis problēmu iemeslus un piedāvā piemērotāko psihoterapijas veidu.

Psihoterapijas ilgums

Psihoterapijas ilgums ir atkarīgs no risināmo problēmu loka un vēlamā rezultāta. Jo senāka ir problēmu vēsture un jo dziļākas izmaiņas cilvēks vēlas panākt, jo ilgāks laiks būs nepieciešams psihoterapijai.

Ja psihoterapijas mērķis ir atbrīvoties no akūtiem simptomiem (piemēram, no fobijas, uzmācīgas domas un/vai darbības), tiek piedāvāta īstermiņa psihoterapija (daži mēneši).

Ja psihoterapijas laikā tiek strādāts ar cilvēka apzinātajām un neapzinātajām jūtām, ar zemapziņas konfliktiem, ar personības struktūras traucējumiem, pacientam tiek piedāvāta ilgtermiņa psihoanalītiskā-psihodinamiskā psihoterapija. Terapijas rezultātā mazinās vai izzūd simptomi, notiek personības nobriešana un cilvēks sāk dzīvot augstākā personības funkcionēšanas līmenī. Cilvēks spēj brīvi justies, domāt un uzvesties, izbaudīt savu dzīvi un priecāties par to, savas problēmas risinot adekvātā un sociāli pieņemamā veidā. Rezultātā izzūd psihiskie un somatiskie simptomi.

Vizītes

Psihoterapeitisko vizīšu biežums ir 1-3 vizītes nedēļā, parasti viena vizīte ilgst 45 minūtes.

Konfidencialitāte

Katram pacientam Psihosomatikas klīnikā garantēta pilnīga datu konfidencialitāte – netiek izpausts ne pacienta vārds, uzvārds un personas kods, ne stāstītais par dzīves faktiem un notikumiem.

Psihoterapija – iespēja sev palīdzēt, kad emocionāli un fiziski sāp!

Ja esi gatavs risināt problēmas kopā ar ārstu psihoterapeitu, zini, ka RSU Psihosomatikas klīnika piedāvā profesionālu un atbildīgu ārstu psihoterapeitu palīdzību. Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās Medicīnas un Psihoterapijas klīnikā strādā vadošie ārsti psihoterapeiti, tai skaitā Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēji, docenti un profesori.

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv