"Vienīgais veids, kā zaudēt svaru, necīnoties ar sevi, ir notievēt saskaņā pašai ar sevi, cienot savu organismu un prātu!"

23. Jan 2012, 20:52 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Es daudz esmu domājusi ši projekta laikā par to, kas man iepriekš traucēja uzsākt cīņu ar liekajiem kilogramiem? Kas mani noveda pie liekajiem kilogramiem? Esmu sapratusi priekš sevis vairākas lietas.

 

Pirmā un man sķiet svarrīgākā ir, ka neesmu mācējusi atslābināties un gūt dvēseles mieru. Šodien mēs vairāk savā ikdienā sastopam tādus pamatvārdus kā " spriedze", " darbs", vilšanās", "nervozums", "stress". Cik reti mēs dzirdam vārdus " miers", " dvēseles līdzsvars", " harmonija"!

 

Izskatās, ka pozitīvs skats uz dzīvi mūsdienās ir gandrīz neiespējamā misija. Lai sasniegtu pilnīgu atslābumu un atslēgtos no ikdienas rupēm un problēmām, ir jamāk to darīt! Nepietiek ar sev dotu pavēli! Vai maz ir iespējams  pilnībā atslābināties? Es domāju, ka jā! Ir jāatrod vieta mājā , kur varat pabūt ar sevi kopā produktīvi.

 

Es nedomāju par intelektuālo atpūtu ,piemēram, grāmatas lasīšanu. Es runāju par atpūtu mūsu ķermenim un smadzenēm. Par enerģijas pieplūdumu un domu atslēgšanu. Tas, kā mēs katra to izdarīsim, ir atkarīgs no mums pašām. Es domāju katrai no mums pilnīga domu atslēgšana uzreiz nesanaktu, tas tomēr ir darbs ar sevi un savu sajūtu vērošanu.

 

Līdzsvaru mēs iegūsim tikai tad, kad dzīvosim saskaņā ar savu organismu un veselo saprātu. Otrkārt, esmu sapratusi , ka nekādas diētas, neviena metode, nekādi treniņi neļaus mums ilgstoši zaudēt liekos kilogramus.  Sevis ierobežošana un aizliegums rada man nevajadzīgu stresu. Kas manī rada disharmoniju. Ēst vajag! Vajag priecāties par ēšanu, nevis sevi nosodīt par to, ka atkal kaut ko ēd!

 

Tāpēc, vajag noslēgt ar sevi mieru. Nekad vairs nesēsties pie galda ar vainas sajūtu. 

 

Treškart , lai notievētu , vispirms jārada kārtība savā organismā. Jāiemācās sevi mīlēt un cienīt no jauna: nevis nepārtraukti jācīnās ar sevi, bet janoslēdz miers. Cīnoties ar savu organismu, aizliedzot viņam kaut ko, mēs jau esam zaudejuši šo cīņu.

 

Mēs  cenšamies tam uzpiest kaut kādus ierobežojumus, kas ir pretdabiski. Pēc tam organisms sadusmojas un atriebjas , kā jebkura dzīva radība,atgūstot sev to, kas tam atņemts ar varu. Mana galvenā atziņa šajā projektā ir: " Vienīgais veids kā zaudēt svaru , necīnoties ar sevi, ir notievēt saskaņā pašai ar sevi, cienot savu organismu un prātu!" 

 

Tikai jāiemāca savam organismam pārstradāt uzņemto barību. Tas ir grūti , bet tas nav neiespējami. Ieklausieties savā ķermenī!

 

Apmeklējot koučinga pirmo sesiju, mums bija uzdevums iedomāties, kādas mēs vēlētos izskatīties 15.aprīlī, kad beigsies projekts. Es atceros, ka man bija grūti izdomāt, kādai man gribētos būt? Es sapņoju un vizualizēju ideāla auguma aprises uz šo konkrēto datumu.

 

Ja uz pirmo sesiju man bija miglaina bilde par to, vai tas ir tas, ko vajag? Vai tas, ko es gribu? Tad tagad esmu sapratusi, ka es to varu arvien skaidrāk noformulēt un iztēloties.Esmu pārliecināta par panākumiem.  Ceturkārt, es mēģinu izmantot pašiedvesmu . ESMU atklājusi sev veidu, kā dabiski likt saprast savam organismam, ko vajag ēst un ko nevajag?

 

Protams, ir reizes, kad tas strādā, un ir reizes, kad nestrādā. Pēdējā laikā sāk aizvien biežāk iedarboties. Es sev saku:" Piena šokolāde ir bīstama pārtika."  Ik reizi sev to stāstot man gribas mazāk un mazāk to šokolādi. Zemapziņā kaut kas tomēr nostradā. Var izmantot, protams, kādu spēcīgāku teikumu, piemēram, šokolāde ir nāvīga inde. Tieši tāpat es sev stāstu, ka ēdot liesu gaļu un dārzeņus es kļūšu arvien slaidāka.    

 

Prātam ir jāsaprot un jānotic, ka vēlaties kļūt tievākas. Tad visbeidzot svarīgs punkts, lai sasniegtu savus mērķus ir parūpēties par sevi!!! Protams, jūs esat vajadzīgas saviem bērniem, vīram un vecākiem. Bet jūs esat vajadzīgas arī sev! Neaizmirst sagādat prieku sev, atrast laiku sev ne tikai lai paēstu, bet arī lai dzīvotu.Ieteiktu regulāri organismu lutināt ar masāžām, vai zāļu vannām piejaucot aromātiskās eļļas.

 

Neaizmirst par pastaigām vai ātru skrējienu, vislabāk dabā. Bet varbūt jūs mīliet īsu, intensīvu vingrošanu mūzikas pavadījumā? Atceraties, tikai vienu jebkurai sportiskai aktivitātei jāsagādā jums prieku, nevis mocības. Vārdu sakot , šīs aktivitātes jūs nodrošinās ar vajadzīgo enerģiju, kura būs nepieciešama notievējot.
 

 

Veiksmi visām!!!

 

Nobeigumā skaista dziesma, kas mani iedvesmo .Novēlu ikvienai sajust to pozitīvo lādiņu no dziesmas. Mēs esam skaistas katra pa savam!

 

 

 

 Māmiņu pavasara skaistuma kūri atbalsta Sieviesuklubs.lv un Vivido Gym

18. Mar 2011, 17:12

Paldies par atbalsu un labajiem vārdem😉Jā ar iedvesmu va daudz paveikt!😉

18. Mar 2011, 12:04

Esmu priecīga, ka esmu sastapusies ar tik jaukiem un profesionāliem cilvekiem šajā projektā. 😉

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 18. Mar 2011, 11:01

Paldies jau jāsaka arī Tev, kura palīdzējusi meitenēm šajā grūtajā ceļā!