Vecie, labie tomāti želejā

Vecie, labie tomāti želejā

13. Aug 2011, 00:00 veesma veesma

 

Mums ģimenē ļoti iecienīti ir tomāti želejā. Tad nu pastāstīšu, kā es viņus gatavoju.

Nepieciešams:

- tomāti

- sīpoli

- 2 lauru lapas

- 6 melnie pipari

- 1/2 ēdamkarote sāls

- 1 ēdamkarote cukura

- 4 ēdamkarotes 9% etiķa

- 4 tējkarotes želantīna

- 0,5 l ūdens

Šis daudzums ir paredzēts 1l burkas pildīšanai.

Tīrās izkarsētās burkās ielieku lauru lapas, melnos piparus un sakārtoju kārtām tomātus un šķēlītēs sagrieztus sīpolus. Tomātus atkarībā no to lieluma vai nu griežu šķēlītēs vai arī uz pusēm, ķiršu tomātiņus lieku veselus.

 

Tālāk katrā burciņā ieberu želantīnu.

Katliņā tiek uzvārīts ūdens, pievienots sāls, cukurs un etiķis. Ar gatavo marinādi pārleju tomātus.

Pēc tam lieku karsēt, puslitra burkas karsēju 10 minūtes.

Pēc karsēšanas burkas aizvākoju un istabas temperatūrā atdzesēju, lai sarec. Burkas uz vāciņiem nevajag gāzt.

Lai želeja labāk sarecētu, es atdzisušas burkas ieliku ledusskapī. Vēlāk aiznesu uz pagrabu.

Sanāk ļoti garšīgi.

Vēl pie tomātiem un sīpoliem var likt arī gurķu šķēlītes. 

Ļoti garšīgi ir ja pieliek pie tomātiem klāt baravikas un bekas, nu ļoti garšīgi. Šādi gatavošu vēlāk, kad būs sēnes.

Labu apetīti!

 

Gatavojam kārumus ziemai jeb aicinām piedalīties konservēšanas konkursā!

 

Konkurss notiek sadarbībā ar:

http://www.zvaigzne.lv/lv/