Vai mājdzīvnieks un viņa saimnieks kļūst līdzīgi viens otram?

Vai mājdzīvnieks un viņa saimnieks kļūst līdzīgi viens otram?

02. May 2012, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gan jau arī tu esi redzējusi karikatūras, kurās attēloti dzīvnieki, kuri pēc izskata ļoti līdzinās saviem saimniekiem?! Ja arī neesi, tas nekas. Mēs piedāvājam uzzināt psihoterapeites Jolantas Cihanovičas viedokli par to, vai saimnieks kļūst līdzīgs savam mīlulim, un otrādi! 

„Kā esmu novērojusi, 100% līdzība saimniekam ar savu mīluli un dzīvniekam ar saimnieku tomēr nav. Paskaidrošu, kādēļ!

Lai gan mājdzīvnieks pieder vienam cilvēkam, parasti viņš kontaktējas arī ar pārējiem ģimenes locekļiem. Turklāt reizēm mājas mīlulis ar kādu citu cilvēku kopā uzturas pat biežāk nekā ar savu oficiālo saimnieku!

Piemēram, ja kādam no ģimenes ir suns, bet vecmāmiņa ir tā, kura ikdienā, nepārtraukti ar viņu ir kopā, nav teikts, ka šis dzīvnieks kļūs līdzīgs saimniekam.

Tāpat katram mājdzīvniekam ir savs raksturs un individualitāte, un dažkārt divi suņi vai divi kaķi, kas aug vienā ģimenē, ir ļoti atšķirīgi, neskatoties uz to, ka viņus aprūpē viens un tas pats cilvēks!

Skaidrs, ka dzīvnieks ir motivēts pielāgoties cilvēkam, ar kuru viņš dzīvo kopā, bet saimnieks meklē ceļu, kā savukārt rast kontaktu ar savu mīluli. Tomēr es nedomāju, ka cilvēku un viņu mājdzīvnieku starpā pastāv izteikta līdzība.

Protams, par to ir daudz joku, un bieži vien tas kādā veidā tiek arī deklarēts, bet tā gluži nav, ka mājdzīvnieks kļūst līdzīgs savam saimniekam, un otrādi,” tā Jolanta Cihanoviča.  

Līva Zaksa, www.sieviesuklubs.lv

Rubriku piedāvā: 

www.royalcanin.lv

Kādas ir tavas domas – vai mājdzīvnieks kļūst līdzīgs savam saimniekam un saimnieks – savam mīlulim? Kāda ir tava pieredze?