Royal Canin: 50 dažādas uzturvielas

Royal Canin: 50 dažādas uzturvielas

13. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sabalansēta uztura izstrāde līdzinās sarežģītas mīklas, kas sastāv no 50 kauliņiem, salikšanai. Katrs no šiem kauliņiem atbilst dzīvniekam nepieciešamai uzturvielai.

Optimāls līdzsvars tiek panākts, kad visas sastāvdaļas ir pievienotas pareizajās proporcijās un vien otru papildina, aizpildot lielāku vai mazāku daļu no sarežģītās mīklas.

Uztura pieeja Royal Canin

Royal Canin barības izstrādē precīzi aprēķinātā daudzumā apvieno piecdesmit dažādas uzturvielas, kas nepieciešamas lai apmierinātu uzturvielu prasības un katra mājdzīvnieka īpašās, specifiskās vajadzības.

Četri Veselīga Uztura mērķi

Pateicoties zinātniskai un ārstnieciskai izpētei, tradicionālajai uztura izpratnei – attīstīt, saglabāt un sniegt enerģiju ķermenim – tagad ir arī preventīva un, vairākos gadījumos, arī ārstējoša nozīme. Šīs jaunās dimensijas apzīmēVeselīga Uztura rašanos.

Uzturam ir četri mērķi

  1. Ķermeņa attīstība un apkope: Aminoskābes, minerālvielas, mikroelementi, vitamīni un taukskābes ir uzturvielas, kas ķermenim nepieciešamas attīstībai.
  2. Enerģijas sniegšana: Lipīdi un ogļhidrāti ir galvenais suņu enerģijas avots. Kaķu enerģijas vielmaiņai ir nepieciešamas arī olbaltumvielas.
  3. Barošana un profilakse: Dažas uzturvielas (antioksidanti, prebiotikas, šķiedrvielas, svarīgās taukskābes utt.) iekļautas devā lai samazinātu risku saslimt ar nieru saslimšanām, gremošanas problēmām un mazinātu novecošanas ietekmi.
  4. Barošana un aprūpe: Vairākas uzturvielas tiek pievienotas un citas ierobežotas, lai uzlabotu terapijā vai atveseļošanās procesā esoša mājdzīvnieka veselību.

Mūsu misija – Veselīgs Uzturs

Royal Canin misija vienmēr bijusi Veselīgs Uzturs. To raksturo precīzs 50 uzturvielu līdzsvars (olbaltumvielas, lipīdi, ogļhidrāti, aminoskābes, taukskābes, minerālvielas, vitamīni un mikroelementi). Mūsu uztura risinājumu formula ir patiesi sarežģīta un tā sniedz konstantu uzturvielu daudzumu, ņemot vērā precīzās un specifiskās kaķu un suņu vajadzības.

Tā ir vienīgā stingri zinātniskā procedūra, jo šeit dzīvnieks ir formulas radīšanas procesa centrā: sastāvdaļas tiek izvēlētas to uzturvielu kvalitātes un snieguma dēļ. Royal Canin uztura filozofija neizceļ izejvielas, kas ir populāras tikai to garšas īpašību dēļ (jēra gaļa, lasis, medījums utt.)

Aizkustinoša zinātne

Veterinārais uzturs ir zinātne, kuras mērķis ir identificēt svarīgākās uzturvielas un to ietekmi uz dzīvniekiem. Tā ir nozare, kurā arvien tiek iegūtas jaunas atziņas: 2009. gadā tika reģistrētas 2746 publikācijas, kamēr 1995. gadā – tikai 1241 publikācija. Tas nozīmē, ka desmitgades laikā publikāciju skaits pieaudzis vairāk kā divkārt!

Katru gadu tirgū parādās jaunas mājdzīvnieku barības partijas, kas satur gan veselībai svarīgas uzturvielas, gan dabīgas vielas, kas samazina risku saslimt un aizsargā stiprina ķermeni.

Ir aprēķināts, ka pēdējo 15 gadu laikā suņu paredzamais dzīves ilgums pieaudzis par 3 gadiem.

Mūsdienās mājdzīvnieku barības devas iespējams aprēķināt precīzi atbilstoši to vajadzībām, novēršot jebkāda trūkuma iespējamību. Tas viss pateicoties pastāvīgiem pētījumiem. Zinātnieki un barības ražotāji atzīst, ka suņiem nepieciešamais uzturs atšķiras atkarībā no tā vai tie ir kucēni, pieauguši vai veci suņi, un vai tie ir mazi, vidēji, lieli, vai milzīgi!

Runājot par kaķiem, esam identificējuši to uztura prasības atkarībā no vecuma, kā arī dzīves stila, jūtīguma un pat šķirnes (piemēram, Persieši, Meinkūni un Siāmieši).

Pateicoties attīstībai zinātniskajos pētījumos, uzturam radītas trīs risinājumu grupas: Profilakses Uzturs, Veselības Uzturs vai Ārstēšanas Uzturs, kas spēj novērst vai ārstēt konkrētas slimības.

{fotoblog:4328}

{fotoblog:4408}

www.royalcanin.lv