Magoņbulciņas kā pūciņas

Magoņbulciņas kā pūciņas

11. Aug 2011, 14:12 taschinka taschinka

Glāze 250ml.

 

Sastāvdaļas mīklai:

1 glāze krējums 15%

50 g presētais raugs

2 glāzes milti

1 glāze kartupeļu ciete

2 olas

11 g vaniļas cukurs

250 g sviests

 

Sastāvdaļas pildījumam:

1 glāze magones

1 tējkarote citrona miziņa

4 ēdamk. cukurs,bet būtībā pēc garšas

1,5 glāzes ūdens

 

Sastāvdaļas sīrupam:

2 ēdamk. medus vai kāds ievārījums

1 glāze ūdens

 

Mīklas pagatavošana:

 

Krējumu sajaucam ar raugu un atstājam uz 30 minūtēm,lai raugs izšķīst. Miltus,kartupeļu cieti izsijājam traukā un sakapājam ar sviestu līdz veidojas drupačas.Es sadrupināju ar rokām.

Olas saputojam ar vaniļas cukuru un šķipsniņu sāli tā lai kļūst stingrāka masa.Krējumu pievienojam olām,samaisām.

Tad liekam klāt miltu drupačām.Mīcam mīklu.Mīklai jābūt mīkstai,mazliet lipīgai.Liekam maisiņā un tad ledusskapī uz 1 stundu.Maisiņam jābūt palielam,jo mīkla uzrūgs.

Pa to laiku magones noskalojam 3 reizes aukstā ūdenī.Tad aplejam ar karstu 1,5 glāzes ūdens un liekam vārīties uz mazas uguns ik pa brītiņam apmaisot.Varam 20 minūtes,beigās pievienojam citrona miziņu un cukuru.Vēl kādas 5 minūtes pavāram,tad liekam atdzist.

Mīklu sadalām 2 daļās.

Vienu izrullējam aptuveni 0,5-0,7cm biezumā, uzliekam pusi no magonēm un sarullējam tādu kā desu.Sagriežam gabaliņos.

Liekam uz cepampannas,kas apklāta ar cepampapīru.Cepam 250 grādos 15-20 minūtes.

Kad bulciņas gatavas, tās aplejam ar karstu  sīrupu.Medu izmaisa karstā ūdenī. Pēc tam cepam otru porciju.

Bulcinas sanāk ļoti mīkstas kā tādas pūciņas.Un pildījumu var likt kādu vien vēlas.

 

Piedalies recepšu konkursā arī Tu un laimē kliņģeri no Iļģuciema maiznīcas konditorejas!

 

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!

6