Mācieties mīlēt sevi!

12. Feb 2012, 23:36 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Sveiciens piektdienā!


Vakar biju nodarbībā pie fizioterapeites Kristīnes. Patīkama un interesanta nodarbība, kuras laikā mēs iepazinām arī savas čakras. Mums ir ne tikai miesa un muskuļi, bet arī čakras. Izrādās mums cilvēkiem ir septiņas čakras un katra čakra savā krāsā.

 

Atnākot mājās gribējās uzzināt ko vairāk par šo mistisko čakru enerģiju un krāsām. Kristīnes nodarbībā mēs varējām sajust siltumu, kas plūda katrā no čakrām. Viņa, protams, nedaudz īsumā pastāstīja kur atrodas katra no čakrām un kā šo čakru aktivizēt. Tomēr mana ziņkāre bija lielāka un es nolēmu ņemt palīgā slaveno google , lai uzzinātu ko vairāk. Guvu ziņkāres apmierinājumu kaut nedaudz. Man viss, kas saistīts ar čakrām un meditāciju ir svešs. Nav tā , ka neesmu neko dzirdējusi , tomēr ik pa laikam tiek runāts par čakrām. Tad nu atradu info par katru no čakrām. http://www.gudrinieks.lv/referati/referats/aura-1-puslapis4.html


Tiem, kam slinkums lasīt, īss konspekts par tēmu čakras:

1)Saknes čakra (Muladhara) šī čakra atbild par astes kaulu, mugurkaulu, iegurņa pamatu, kaulu veselību kopumā, zobus, nagus, kājas, taisno zarnu, asinis. Čakra atbild par šūnu uzbūvi, imūnsistēmu un daļēji arī par prostatas dziedzeri. Atrodas ,novietota mugurkaula pamatnē, tā sniedz drošības un atbalsta izjūtu. Krāsa , kas atbild par šo čakru ir sarkanā.

2)Krusta kaula čakra (Svadisthana) šī čakra atbild par seksualitāti, radošās spējas un emocionālo līdzsvaru. Krāsa , kas atbild par šo čakru ir oranža.

3)Solārā jeb saules pinuma čakra (Manipuraka) Vārds manipuraka nozīmē “nabas dārgakmens”. Šī čakra nodrošina sirsnību, pašcieņu un laimi. Tā regulē divas ķermeņa sistēmas. Pirmkārt, tā nodrošina barības vielu uzsūkšanos un asimilāciju., organisma apgādi ar visām nepieciešamajām vielā un fizisku veselību. Otrkārt, tā saistīta ar acu funkciju. Tāpēc nav pārsteigums, ja , laimīgi un apmierināti, mēs visu saskatām košākās un spilgtākās krāsās. Saules pinuma čakra ietekmē vēdera dobumu, kuņģi, tievi zarnu, aizkuņģa dziedzeri, virsnieru dziedzeri, aknas, žultspūsli, liesu, nieres, diafragmu, veģetatīvo nervu sistēmu un mugurkaula jostas daļu. Šī čakra lielākoties atbild par vielmaiņu. Krāsa , kas atbild par šo čakru ir dzeltena.

4)Sirds čakra (Anahatha) . Sirds čakra novietota krūškurvja centrā sirds līmenī. Tā saistīta ar mīlestību, harmoniju, līdzjūtīgu izpratni un saskares izjūtu. Ja mums ar kādu cilvēku ir “saskare”, tad uz viņu tiecas mūsu sirds (emocijas). Tālajos Austrumos šo mīlestības čakru bieži apzīmē par “dvēseles mājokli”. Anahatha nozīmē “neuzvarētais”. Emocionālā līmenī sirds čakra veicina līdzjūtību, spēju pieņemt sevi tādu, kā esam, pašcieņu un cieņu pret citiem. “Čakras devīze: Es mīlu un esmu mīlēts” Šī čakra spēcīgi ietekmē imūnsistēmu. Krāsa , kas atbild par šo čakru ir zaļa.

5) Rīkles čakra (Visshudha) “Čakras devīze: Es dzirdu un saku patiesību”  Krāsa , kas atbild par šo   čakru ir zila.

6)Uzacu čakra jeb trešas acs čakra (Ajna) Uzacu čakra novietota pierē starp uzacīm. Sanskritā šo čakru sauc par ajna, tas nozīmē – “pavēle”. Uzacu čakra pārvalda prātu, tā ir pavēļu centrs, kas regulē visas pārējās čakras. “Čakras devīze: Es redzu pasauli tādu, kāda tā ir”  Krāsa, kas atbil pa šo čakru ir tumši zila

7) vainaga čakra (Sahasrara) Vainaga čakra novietota pašā galvvidū, un tā pārvalda visspēcīgākās enerģijas vibrācijas ķermenī. “Čakras devīze: Es saprotu un zinu” Krāsa , kas atbild par šo čakru ir violeta



Izrādās ir arī Nultā čakra, kura atrodas zem starpenes ceļgalu līmenī. Viņas vibrācijas atbilst baltajai krāsai.

 

Pēc nodarbības es aizdomājos par to, ko minēja fizioterapeite savā nodarbībā. Par sirds čakru. Viņa teica, ka mums ir jāmīl sevi, tad mēs varēsim tik mīlēt savus bērnus un vīru un citus apkārt. Laikam jau katrai no mums ir jāmācās mīlēt sevi. Sievietes neapzinās savu spēku attiecībā uz spēcīgo enerģiju, kas mūs piepilda. Jāmēģina tikai ieklausīties sevī un savā ķermenī. Lai varētu pareizi aktivizēt enerģiju un līdzsvarot to.  Cik labi, ka šajā projektā esmu satikusi Kristīni. Viņa parādīja, kā iepazīt sevi no jauna un saprast , ko mans ķermenis vēlas? Katra nodarbība ir tik enerģijas pilna un uzlādējoša. Vispatīkamākais ir tas , ka es tam visam ļaujos .



Šodien mums ir atkal baseinā ūdens aerobika. Katara piektdiena ir kā maziņš SPA. No sākuma fiziskā slodzīte, bet pēc nodarbības patīkama dušiņa un karsēšanās pirtiņā. Man ļoti patīk interjers, kas ir tapis šajā baseinā. Vienmēr gribas pakavēties. Ko nu es daudz stāstīšu , labāk jau varēs redzēt bildēs :)

 

 

Nobeigumā kāds jautrs video ar sievieti , kura ir pārliecināta un mīl sevi:)

 

 

 

 

 

 Māmiņu pavasara skaistuma kūri atbalsta Sieviesuklubs.lv un Vivido Gym