Lēnām, bet pie sava mērķa! Reāla tievētājas pieredze

Lēnām, bet pie sava mērķa! Reāla tievētājas pieredze

19. Mar 2012, 10:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveicinātas, mani sauc Ieva un es emu viena no skaistuma kūres dalībniecēm. Nu jau ir pagājis mēnesis kā ir beidzies projekts. Projekts ir izskanējis, bet man ir sācies jauns projekts! Skaistuma kūre mājas apstākļos ar iegūtajām zināšanām projekta laikā. Šis projekts man bija vajadzīgs, lai no jauna sevī atklātu sievieti ne tikai mammu un sievu!

 

 

 

 

 

 

Kādi bija lielākie izaicinājumi/grūtības pavasara skaistuma kūres laikā?

 

Lielākais izaicinājums bija 2L ūdens dzeršana dienā. Man vienkārši tik daudz ūdeni nav gribējies dzert. Es bieži aizmirsu iedzert ūdeni. Es bieži staigāju uz WC un papildus ūdens lietošana ikdienā man sagādāja daudz neērtības. Man bija grūti pārvietoties , jo bieži vajadzēja uz WC. No paša sākuma biju dusmīga , ka man sevi tā ir jāmoka. Tomēr izbraukāt no Jelgavas uz Rīgu un pat Juglu bija mokoši, ja vēl pa vidam jādzer ūdeni. Dažreiz es pat biju spiesta kāpt laukā no sabiedriskā transporta , lai apmeklētu WC. Tad grūtības sagādāja ēšana ik pēc 3-4 h. Kamēr adaptējos jaunajā režīmā pagāja labs laiciņš. Es sevi mierināju ar domu, ka organisms pieradīs un viss nokārtosies. Pie ēšanas režīma pieradu , bet WC biežā apmeklēšana palika

 

Lielākais izaicinājums bija saprast , ka man svars krītas lēnāk un samierināties ar to. To man palīdzēja saprast un atbalstīja ar padomiem uztura speciāliste Inese Siksna un Koučinga speciāliste Inta Santa.

 

Kādēļ pavasara sākumā bija mērķis notievēt?

 

Es vēlējos tik laukā no apburtā loka. Saprast ko es daru nepareizi? Notievēt gribēju, lai patiktu pati sev un justos ērti nekaunoties par savu izskatu. Sievietei daudz nozīmē kā viņa izskatās un līdz ar to arī pašapziņa ir atkarīga no tā. Es gribēju iemācīties atkal sevi mīlēt un man tas ir izdevies šā projekta laikā.

 

Kā visas tievēšanas laikā tev palīdzēja individuālās konsultācijas ar Inesi Siksnu?

 

Inese palīdzēja saprast , ka mums pašām jāsaprot ko var ēst un ko nevar? No sākuma es biju neizpratnē , ko vispār ēst , jo biju noskaņojusies, ka būs individuāla ēdienkarte. Pašai vien bija jāsāk domāt , ko ēst un kad! Protams, Inese palīdzēja. Konsultācijas notika apspriežot nianses par ikdienas uzturu. Tad izvērtējot kā ir veicies. Parasti , Inese teica, ka viss ir labi un ar manu svara vēsturi tie ir labi rezultāti. Pašai jau gribējās vairāk , bet vis notika tā kā tam ir jānotiek. Es sapratu, ka tomēr man ir daudzas zināšanas, kas bija vēlreiz jāapstiprina. Man patika, ka manā ēdienkartē parādījās vairāk jaunu dārzeņu. Sapratu, ka manam organismam ir vajadzīgas arī olbaltumvielas , ko iepriekš neuzņēmu vai uzņēmu ikdienas uzturā maz. Manā ēdienkartē gandrīz nemaz nebija biezpiena, garneles, piena produktu. Vienkārši man tos negribējās un arī nemaz tā īsti negaršoja.

 

Kādas izmaiņas esat veikušas savā uzturā?

 

Sāku savādāk domāt par ēdienu , jo man vienmēr ir bijis svarīgi paēst garšīgi. Doma , ka tagad ir jāiemācās pagatavot ēdienu no lietām , ko agrāk neēdu mani piedēja. Savukārt talkā nāca Inese ar saviem ieteikumiem un receptēm, lai ēdienkarte nepaliktu vienveidīga un apnicīga. Tā nu manā ēdienkartē parādījās biezpiens un garneles un pat kefīrs , ko iepriekš nedzēru. Lēnām , bet pieradu pie jaunās garšas. Tas, ka nelietoju nu jau 3 gadus papildus uzturā sāli man ir palīdzējis , jo daudzus produktus varu izgaršot pa īstam. Savā uzturā esmu ieviesusi nedaudz korekcijas. Vairāk ēdu no rīta brokastīs putras, savukārt vakarā vairāk ēdu ko vieglāku . Biezpienu vai salātiņus.

 

Cik kilogramus izdevās nomest? 

 

Projekta laikā -5kg , tagad jau 7kg! Visvairāk iepriecināja vidukļa apkārtmēru samazinājums par -8cm Tas, ka varu uzvilkt sen aizmirstas drēbes no savas garderobes patīkams blakusefekts.

 

Kā sokas ar tievēšanu un veselīgu dzīvesveidu tagad, kad kūre jau beigusies?

 

Beidzoties projektam es sapratu, ka tagad visa atbildība ir tikai un vienīgi uz manis. Tāpēc cītīgi sekoju lai 3 reizes nedēļā man ir fiziskās aktivitātes. Sekoju līdzi tam kas nonāk manā mutē. Arī sporta trenerīte Eva laipni mūs uzņem savā sporta klubā Vivido gym Juglā. Jā es tomēr braucu no Jelgavas , lai pavingrotu kopā ar pārējām mammām :) Aktīvi izmantoju savas jauniegūtās botiņas, ko man uzdāvināja. Easy Tone ir lieliski sporta apavi, kas domāti ir tieši pastaigām.

 

Tad nu es dodos garās un ātras pastaigās. Svētdienās izmantoju iespēju arī Mēžparkā nūjot kopā ar Robertu un pārējām māmiņām. Man ļoti patīk nūjot , jo es parasti nūjoju ātri un pamatīgi . Vienkārša lēna pastaiga nav priekš manis. Jo uzskatu, ka es tomēr braucu no Jelgavas un lēnām pastaigāties varu arī ar ratiņiem. Tāpēc ātri un kārtīga nūjošana ir man dvēselei tuva. Tagad arī riteņu sezona ir atklāta. Ir daudz resursu, ko es varu izmantot , lai sevi uzturētu formā.

 

Tavi ieteikumi citām meitenēm, kas arī līdz vasarai vēlas notievēt?

 

 

Pats galvenais saprast ko pati vēlies. Jo tievēšana un pareiza ēšana ir dzīvesveids, nevis vienreizējs pasākums. Jāsaprot, ka galīgi atgriezties pie vecajiem labajiem ieradumiem nevarēs. Protams, dzīve ir bauda , bet ir jāmāk sabalansēt starp baudu bišķīņ un vājībām katru dienu. Jāizdomā , kādu rezultātu vēlies sasniegt? Man pašai nav tik svarīgi kādā laika posmā , bet tieši konkrētais rezultāts. Protams, pirms sākt tievēt tomēr ir jākonsultējas ar speciālistu, lai savam organismam nenodarīt pāri. Neaizmirstiet , ka sportiskas aktivitātes arī ir vajadzīgas. Tāpēc pats galvenais ir uzsākt . Tagad visas, kas lasa draudzīgi pieceļamies un uztaisām desmit pietupienus. Tas jau ir sasniegums, ja varat sarunāt ar sevi, ka vajag ko mainīt. Pirmais solis ir sperts , tagad tik vajag turpināt.

 

 

Apzinieties savus resursus ceļā pie saviem mērķiem uz skaistu augumu! Visa pamatā ir gribēšana !Nav jau māka nomest svaru , bet to uzturēt ! Es par to, ka svars ir jāmāk arī noturēt!

  


VĒLIES NOSKAIDROT, KĀDI IR TAVI UZTURA PARADUMI UN KO TAJOS VISLABĀK MAINĪT, LAI JAU DRĪZ PARĀDĪTOS SVARA ZUDUMS, PIESAKIES UZ INDIVIDUĀLO KONSULTĀCIJU PIE SIEVIEŠU KLUBA UZTURA SPECIĀLISTES INESES SIKSNAS ŠEIT! 

 

 


Kādas pārdomas tevī izraisīja Ievas tievēšanas pieredze?

19. May 2011, 22:09

Jā mazas porcijas un ūdens dzeršana jau ir pirmais mazais solītis pretīm uzvarai😀 Tā tik turpini un vēl būtu jauki ievērot ēst ik pēc 3-4h 😀 Uz darbu sanāk tad jātaisa kaut kas līdzi😉

19. May 2011, 12:46

Jā nav grūti jo projekta laikā ir jau izstrādājies režīms un jau pēc inerces ir vēlēšanās sportot😀

taschinka taschinka 19. May 2011, 12:38

Tiešām malacis! Jo zinu,ka daudzas,kas vēlas notievēt tikai vēlas,bet pie lietas neķeras.Tagad tik nepadoties un turēties pie tada režīma.Bet domaju,ka tas nebūs grūti,ja sākumā jāpiedomā pie tā visa,tad vēlāk jau tas viss piederēs pie lietas un šķitīs pašsaprotami. 🌷