Kartupeļi sautētos kāpostos

Kartupeļi sautētos kāpostos

28. Aug 2011, 11:57 taschinka taschinka

Ļoti vienkāršs un garšīgs ēdiens.

 

Sastāvdaļas:

* 600g kāposts

* 6 lieli kartupeļi

* 1 liels sīpols

* 1 liela ķiplokdaiviņa

* 4 ēd.k tomātu mērce vai kečups

* 1 liels burkāns

* lauru lapas

* melnie pipari

* 2 ēd.k eļļa

* koriandrs

* sāls pec garšas

 

Pagatavošana:

Sīki sagriežam kāpostu.

Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.Liekam visu katlā,pārlejam ar ūdeni tā,lai mazliet apsegts.Pievienojam lauru lapas,piparus un eļļu.Uz nelielas uguns sautējam 45 minūtes.

 

Pa to laiku sagriežam kartupeļus lielos gabalos.Ja nelieli kartupeļi, tad 4 daļās.Sasmalcinām sīpolu.Atsevišķi apcepam sīpolus,līdz kļūst zeltaini brūni.Tad kartupeļus,lai paliek gaiši brūni.Tad visu savienojam un pasautējam kādas 15 minūtes.

Beigās pievienojam tomātu mērci.

Kad pagājušas 45 minūtes,kāpostiem klāt liekam kartupeļus ar sīpoliem.Visu kopā sautējam līdz gatavs.Pievienojam sāli,koriandru,ķiploku izspiestu caur spiedi.Un pasautējam 5 minūtes.

Sanāca ļoti garšīgas pusdienas.

Kad gatavošu nākamreiz,tad noteikt pamēģināšu pievienot gaļu.Palielos gabaliņos kā priekš gulaša,sagriežam apcepam gaļu,līdz pusmīksta,tad pievienojam kāpostiem,pirms pievienojam kartupeļus.

Tad šī recepte derēs arī vīru vēderiem.

24. Oct 2010, 00:31

Gardi. Būs jāuztaisa 😀