Kārtainās mīklas smalkmaizītes

Kārtainās mīklas smalkmaizītes

22. Jul 2011, 12:27 taschinka taschinka

Kārtainai mīklai vajadzīgs:

 

300 ml kefīrs

2 olas

sāls 1/2 tēj.k

cukurs 3-4 ēd.k

milti 3-4 gl. (man bija 250ml glāze)

sausais raugs 11 g

200 g margarīns ( bet parasti izlietojas mazak 100-150)

nedaudz eļļa 2-3 ed.k

nedaudz piens 1 ed.k

 

Mīklu vislabāk sākt gatavot vakarā. Uzsilda kefīru, pievieno raugu un pagaida līdz sāk putoties, nevārīt.

Pievienot 1 olu, sāli, cukuru. Pievienot miltus un 2-3 ēd.k eļļu. Mīklai jāsanāk ne pārāk cietai. Ieliekam ledusskapī uz 15 minūtēm.

Tad izrullējam mīklu un uz vienas puses uzsmērējam margarīnu, tā bagātīgi. (margarinam jābūt istabas temperatūrā) Uz margarīna uzkaisām nedaudz miltus. Izrullējam un atkal vienu pusi sasmērējam ar margarīnu un salokām uz pusēm. Tā apmēram 3-4 reizes, lai būtu izlietots viss margarīns.

Apsedzam un liekam ledusskapī uz nakti. Es parasti ielieku maisiņā.

Pildījumus liku divu veidu,vienu saldu,otru sāļu.

Skābi āboli sagriezti sīki vai sarīvēti uz rīves.Peperoni desa un siers,rīvēti uz  smalkas rīves.

Mīklu sagriežam kvadrātiņos vai jebkādas citas formas.

Liekam virsū rīvētu desu un sieru.Var piebērt garšvielas,oregano,piparus,sāli.

Āboli apkaisīti ar kanēli un cukuru.

Salokam stūrīšus kopā un liekam uz plāts.

1 olu sakuļam ar dakšiņu,pielejam mazliet pienu,kādu 1 ēdamkaroti.

Apsmērējam bulciņas.

Ļaujam nedaudz pastāvēt 10-15 min. un cepam 220-240 grādos, līdz paliek zeltaini brūni aptuveni 20 minūtes,atkarīgs no bulciņu izmēra.

 

Man vislabāk šīs bulciņas garšo otrā dienā.Uz nakti ieliekam maisiņā.Pildījumu var likt jebkādu,jo mīkla nav ne salda, ne sāļa.

24. Sep 2011, 08:39

👍 👍 👍