Jautājam uztura speciālistei - cik veselīgi slaidajai līnijai ir jogurti?

Jautājam uztura speciālistei - cik veselīgi slaidajai līnijai ir jogurti?

09. Feb 2012, 17:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik veselīgi patiesībā ir jogurti? Cik bieži tos vajadzētu ēst? Un kādām jogurta sastāvdaļām vajadzētu pievērst lielāku uzmanību - olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem? Mums jautā kāda Māmiņu Kluba lasītāja.

 

Jogurti pēc savas būtības ir labs produkts, kas satur olbaltumvielas, kalciju un baktērijas, kas nepieciešamas zarnu trakta darībai. No šīs puses iebildumu nav. Dienā sievietei ir jāuzņem 1,2 grami kalcija (litrā piena, kefīra un jogurta būs nepieciešamā dienas deva).
Bet - jogurtiem tiek pievienotas dažnedažādas krāsvielas, garšas uzlabotāji, konservanti utt, kas it kā padara šo produktu mums tīkamāku, bet te paliek atklāts jautājums - vai to visu tiešām vajag? Jo kefīrs arī ir skābpiena produkts. Un pieliekot klāt mājās gatavotu ievārījumu vai sagrieztu augļu gabaliņus, mēs iegūsim vēl labāku un vērtīgāku produktu, par kuru zinām, no kā tas ir gatavots.
Kā arī cenas izteiksmē tas varētu sanākt izdevīgāk (protams, atkarībā no tā, ko liekam klāt un kādu kefīru izvēlamies). 
Vēl viena ne tik labā lieta jogurtiem ir pievienotais cukura daudzums. Lai arī tas jogurtā ir nonācis ar augļu sīrupa piedevu, tomēr tas ir salīdzinoši augsts. Un domājot par figūras saglabāšanu tas var būt par lielu.

 
Es esmu par pašgatavotiem piena un skābpiena (kefīrs, paniņas, lakto) dzērieniem mājās, kas dod pārliecību par produkta vērtību un labvēlīgo ietekmi uz manu organismu. Tas dod iespēju variēt ar garšām un krāsām, kādas veikalu plauktos pat atrast nevaram.

 

 

 Māmiņu pavasara skaistuma kūri atbalsta Sieviesuklubs.lv un Vivido Gym