Indra Gora: trīs mēnešos SEPTIŅI nomesti kilogrami

Indra Gora: trīs mēnešos SEPTIŅI nomesti kilogrami

15. Mar 2012, 13:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Indra bija viena no tām sešām drosmīgajām, kas kopā ar Māmiņu Klubu pavasari sagaidīja izaicinot sevi – sākt dzīvot veselīgāk un vasaru sagaidīt tuvu ideālajam svaram. Tas tiešām ir noticis! Rūpīgs darbs, konsultācijas pie dāžādiem speciālistiem, tostarp Sieviešu Kluba uztura speciālistes Ineses Siksnas, un svars izkusis teju kā pavasara pēdējais sniegs uz māju jumtiem! Lasi tālāk un noskaidro, kas ir Indras panākumu atslēga!

Lūk, Indra pavasara sākumā, kad bija tikai mērķis notievēt!

 

Kādi bija lielākie izaicinājumi/grūtības pavasara skaistuma kūres laikā? 


Pastāvīgas un dziļas šaubas sevī, vai es patiešām varēšu tos liekos kilogramus nomest, jo tas nav maz. Bet kad tas ir paveikts, tad atskaties un šķiet, ka varu vēl. Ieguldītais laiks un darbs tagad šķiet tik viegls un sajūta, ka cipars uz svariem mazinās tik pašsaprotama, ka gribētos teikt, to var paveikt katrs. Un tā nu sagadījies, ka to paveicu es! Paldies visiem speciālistiem un Māmiņu kluba komandai, kas atbalstīja un palīdzēja man. Paldies arī burvīgajām Smukumkūres dalībniecēm!

 

Turklāt tas viss patiešām bija par mani pašu, nevis tikai liekajiem kilogramiem, kā sākumā šķita. Mani liekie kilogrami bija sekas manai emocionālajai pašsajūtai, nevis cēlonis, kā biju sev iestāstījusi.

 

Kādēļ pavasara sākumā bija mērķis notievēt? 

 

Ir daudz lietas, ko vēlos īstenot arī bez svara zaudēšanas. Man tam nepieciešama augsta pašapziņa, kas man, kā jau lielākajai daļai sieviešu ir atkarīga no pārliecības par savu vizuālo tēlu un emocionālās labsajūtas. Ņemot vērā savu līdzšinējo pieredzi, biju pārliecināta – atbrīvojoties no kompleksiem par lieko svaru, spēšu paveikt daudz vairāk. Biežās domas, kas veltītas, lai kritizētu savu ķermeni, var taču izmantot  arī pozitīvu ideju meklēšanai un realizēšanai. 

 

Turklāt man ir daudz skaistas kleitas, pat stiliste uzlielīja, ka savu garderobi atdot kādam citam tikai dēļ  liekajiem kilogramiem pēc bērniņa piedzimšanas? Nu nē!

 

 Kā visas tievēšanas laikā jums palīdzēja individuālās konsultācijas ar Inesi Siksnu? 

 

Mana patiesība par uzturu tagad ir sekojoša: pilnvērtīgs un kvalitatīvs uzturs => organismam vieglāk darboties un pildīt savas funkcijas => vairāk enerģijas, emocionāla labsajūta un miers => SUPER izskatos!!!

 

Kā notika šīs konsultācijas? Un kādi ir lielākie atklājumi pēc tām?  

 

Kopīgi ar uztura speciālisti izpētot manus ēšanas paradumus, veidojās jauni priekšstati par to, kas ir vai nav veselīgi un pareizi.

 

Manas kļūdas:

  • Par daudz ēdu olbaltumvielas ( īpaši gaļa, piena produkti)

 

  •  Par daudz tauku (eļļa, krējums), daudzi produkti satur slēptos taukus ( cīsiņi, saldie jogurti, siers)

 

  •  Par daudz sāls (gatavojot vairs sāli ēdienam nepievienoju, bet katrs uzkaisa pats savai porcijai)

 

  • Par maz izdzerts ūdens ( nu, vismaz 2l dienā)

 

  • Notievēšanas atslēga ir ēst regulāri, nevis badoties ( badojoties organismam rodas stress, ka atkal nebūs ko ēst, un tiek veidotas tauku rezervītes)

 

  • Ir svarīgi ēdienreizē sasniegt sāta sajūtu (knakstoties un nesasniedzot sātu, dienas garumā nepamet doma, ka visu laiku neesmu paēdusi, kā rezultātā apēdu vairāk)

 

  • Diētas, stress un jebkura pārmaiņa uz lēnāku dzīvesveidu palēlina vielmaiņu (saskaitot kopā visas diētas, ko tikai neesmu līdz šim izmēģinājusi, manai vielmaiņai nudien ir klājies bēdīgi)


Kādas izmaiņas esi veikusi savā uzturā?


  • No rīta un pusdienās vairāk ogļhidrāti, vakarā olbaltumvielas.

 

  • Lielā salātu bļoda katrai dienai

 

  • Regulāras un saplānotas ēdienreizes (5x dienā)

 

  • Jauns produktu saraksts, ko iegādājos iepērkoties, arī jaunas receptes.

 

  • Ēdu skaisti un lēni – ar galda piederumiem,  ieslēdzu mūziku, nolieku sev ziedu.

Un šeit Indra jau ir zaudējusi septiņus kilogramus!

 

Cik kilogramus izdevās nomest?

  

Precīzi 7 kilogrami.

 

Kā sokas ar tievēšanu un veselīgu dzīvesveidu tagad, kad kūre jau beigusies? 

 

Tagad man ir visas nepieciešamās zināšanas un arī laiks, lai to visu īstenotu.

 

Mans mērķis ir atgūt svaru kāds bija pirms bērniņa pieteikšanās. Jau piesakoties projektam rakstīju, ka ja kāds kg tomēr paliek pāri, tas nākamajiem mēnešiem, kad programmas laikā iegūtās zināšanas, savu enerģiju un gribasspēku izmantošu pastāvīgi, un pierādīšu sev, ka varu turpināt iesākto, un Māmiņu pavasara skaistuma kūre nav tikai īslaicīga akcija. Tagad plāns zaudēt vēl kādus četrus kilogramus, lai arī jau tagad mīlu sevi un savu augumu.

 

Tavi ieteikumi citām meitenēm, kas arī tievēs!

 

Regulāras sporta nodarbības, ideāli 3x nedēļā, un vismaz viena konsultācija pie uztura speciālista, lai palīdzētu tikt skaidrībā, kāds būtu Tev piemērots, pilnvērtīgs un kvalitatīvs uzturs, noteikti palīdzēs cīņā ar liekajiem kilogramiem.

 

Ieklausies savās sajūtās, un Tavs prāts un ķermenis pats pateiks priekšā, ko Tev vajag. Ir jau grūti akli neietekmēties, ja tik ļoti kaut ko gribas sasniegt, bet trūkst informācijas, vai tā nav sakārtota, kā bija man. Bet pacentieties! Neviens raksts žurnālā vai internetā, un neviens speciālists 100% nepateiks, ko Tev vajag. Tas ir tavs organisms, un tikai tas pats zina, kā vislabāk.

 

Un lai saprastu, kādēļ vispār ir liekais svars (man palīdzēja, varbūt arī Tev palīdz) uzdod sev godīgu jautājumu: vai es esmu laba vai laimīga? Jo ja neesi laimīga, bet vairāk centies izdabāt citiem, pat vīram un bērnam, sevi atstājot kaut kur 3.vietā. Nevelti pietiekami vai vispār laiku sev, savām vēlmēm un vajadzībām, tad vieglākais un ātrākais mierinājums ir apēdot kādu našķi. Un mēs jau visas zinām, kur noved regulāra pārēšanās un viens našķis pie otra!?!

 

 

Indra Gora

 

VĒLIES NOSKAIDROT, KĀDI IR TAVI UZTURA PARADUMI UN KO TAJOS VISLABĀK MAINĪT, LAI JAU DRĪZ PARĀDĪTOS SVARA ZUDUMS, PIESAKIES UZ INDIVIDUĀLO KONSULTĀCIJU PIE SIEVIEŠU KLUBA UZTURA SPECIĀLISTES INESES SIKSNAS ŠEIT!

 

Ko tu esi gatava darīt, lai līdz vasarai notievētu?