Egita Žuka: mīnus 9 cm vidukļa apkārtmēra trīs mēnešu laikā

Egita Žuka: mīnus 9 cm vidukļa apkārtmēra trīs mēnešu laikā

16. Mar 2012, 17:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba skaistumkūres dalībnieces Egitas Žukas lielākais ieguvums – mīnus deviņi centimentri vidukļa apkārtmēra. „Kilogrami daudz nenokrita, bet viduklis gan ir daudz, daudz tievāks, kas, protams, priecē,“ Sieviešu Klubam uztic Egita Žuka. Lasi tālāk un noskaidro, kā tievēšanas laikā var palīdzēt Sieviešu Kluba uztura speciāliste Inese Siksna.

 

 

 

 

Kādi bija lielākie izaicinājumi/grūtības pavasara skaistuma kūres laikā?

 

Lielākais izaicinājums nepavisam nebija saistīts ar svara zaudēšanu vai sevis kaut kādā ziņā ierobežošanu. Drīzāk lielākais izaicinājums bija laika plānošana un izturība braukājot pāri visai pilsētai ar mazuli ratiņos sabiedriskajā transportā. Skumīgu darīja fakts, ka vecākā paaudze, kas nemitīgi pieprasa pret sevi cieņu un privilēģijas, nespēj kaut cik panākt pretī jaunajai māmiņai. Pilnīgs pretstats bija jaunie puiši – palīdzēja gan iecelt, gan izcelt ratus, pieklājīgi un forši – prieks, ka tādi ir :)

 

Bet jā, iespējams ar to arī atšķīros no citām meitenēm, ka svars nebija prioritāte. Tā kā man jau aprīlī bija jāatgriežas aktīvajās darba gaitās, tad mērķis bija savākties tīri morāli, spēt organizēties, plānot, jo vairāk kā gads bija pavadīts bezrūpīgā “slinkumdiētā” – cēlos ap 11, ja nesanāca “izkasīties” no mājas, tad arī nekur negājām, jo nekas nebija obligāti. Izlaidos bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā ne pa jokam!

 

Kādēļ pavasara sākumā bija mērķis notievēt?


Protams, arī svaru vajadzēja nomest. Mērķis notievēt bija radies jau pavasarī pirms gada, jo grūtniecības laikā biju uzņēmusi rekordlielu svaru – nekad dzīvē nebiju svērusi vairāk par 68kg, bet te veseli 79kg. Uzsākot skaistumkūri, jau biju zaudējusi kādus 13kg, un šī bija iespēja “paātrināt” procesu, kā arī izbaudīt dažādas lietas un aktivitātes, kuras pašai nekad neienāktu prātā vai arī šķita par dārgu, piemēram, tās pašas uztura speciālistes konsultācijas, vingrošana fizioterapeita vadībā utt.

 

visas tievēšanas laikā tev palīdzēja individuālās konsultācijas ar Inesi Siksnu?


Laikam labākais bija tas, ka viņa “apskaidroja” par dažādu diētu ietekmi uz veselību. No sākuma gan bija lielas acis – kā?! Tik daudz jāēd? Tā jau nemūžam svars nekritīs! Bet beigu beigās, kad saproti, kas ir veselīga ēšana, pielāgo to sava organisma īpatnībām, tad jau tā lieta aiziet.

 

notika šīs konsultācijas? Un kādi ir lielākie atklājumi pēc tām?


Mums ar Inesi individuālās tikšanās reizes vairāk izvērtās kā nelielas cīņas. Piemēram, viņa uzskaitīja, kāpēc desa ir slikta, bet es ietiepīgi spirinājos pretī :D Beigu beigās Inese tomēr uzvarēja un gatavie izstrādājumi, tādi kā pirktās žāvētās gaļas, desas un citi tika pieņemtas kā nevēlamie produkti. Bet tā vairāk bija kā draudzīga papļāpāšana, kuras galvenais temats ir pārtika. Viņai galvenais bija, lai mums rodas šī izpratne par pareizu ēšanu, nevis iedot gatavu plānu, ēdienkarti un cerēt, ka mēs sapratīsim, kādēļ tā ir veidota tieši tā, nevis akli pa punktiem to izpildīsim. No tā jau nebūtu nekādas jēgas ilgtermiņā.

 

Kādas izmaiņas esi jau tagad veikusi savā uzturā?


Izmaiņas ļoti skāra ģimenes ēdienkarti, kamēr vēl nestrādāju, jo varēju izvērsties ar kulinārajām izvirtībām. Tā kā pēc 2 mēnešiem man jau bija jāatgriežas aktīvajās darba gaitās, tad slodze darīja savu. Ar katru nedēļu es kļūstu arvien slinkāka un nevaļīgāka. Kopējais pārgurums ir tik liels, ka maksimālais, uz ko vakarā esmu spējīga – uzmest uz pannas desiņas un makaronus. Bet tā kā zinu, ka tas ir slikti, cenšos brīvdienās pagatavot kaut ko labu vairākām dienām uz priekšu, lai arī pašai tas ne pārāk patīk. Es dodu priekšroku tikko gatavotam svaigam ēdienam, tādēļ bieži vien vakariņās iztieku tikai ar svaigajiem salātiem.

 

Cik kilogramus izdevās nomest?


Teiksim tā – kilogramu izteiksmē nekas daudz nebija pazudis – kādi 4kg varbūt. Katrā ziņā šis svara zudums bija 2x ātrāks kā pirms tam. Meitenēm, kam ir lielāks “starta svars” šie cipari būs lielāki, jo nevienam nav noslēpums, ka beigu posms vienmēr ir tas grūtākais, un pēdējie kilogrami kūst arvien lēnāk un lēnāk. Vairāk mani sajūsmināja centimetru zaudējums – 9cm vidukli divu mēnešu laikā!!!

 

sokas ar tievēšanu un veselīgu dzīvesveidu tagad, kad kūre jau beigusies?


Joprojām cenšos izdzert ūdens normu un ievērot principu – ogļhidrāti līdz 15:00, pēc tam olbaltumvielas+dārzeņi, kā arī mērenība. Pārējam man nesanāk laika un spēka, jo jau tāpat no darba esmu mājās 19:00 un mana prioritāte šajās vakara stundās ir ģimene. Vismaz divi no tās ir pieraduši, ka vairāk kā gadu katru dienu esmu bijusi blakus gandrīz nepārtraukti, tādēļ tagad mēģinu kompensēt dienas uzmanības devu vakarā. Bija mums nūjošanas nodarbības svētdienās, kuras var apmeklēt arī tagad, bet man tās īsti negāja pie sirds – tāda mērena pastaiga ātrā solī, kuru gribās izveikt pēc iespējas ātrāk, lai tiktu prom savās darīšanās. Tagad ir atsākusies aktīvā dārzu sezona, jārok, jāstāda vai vienkārši svaigā gaisā kopā ar ģimeni jāatpūšas.

 

Ko tu ieteiktu citām meitenēm, kas arī vēlas līdz vasarai notievēt?


  • Ieturēt kursu!

 

  • Tievēšana nav 10 dienu, pasākums. Lai iegūtu un saglabātu skaistu augumu ir jāstrādā katru dienu un ilgstoši. Jāsporto, jākustās, jāēd pareizi. Tam ir jābūt dzīvesveidam, nevis īsām kampaņām. Labāk sākumā vismaz dažas reizes izmantot speciālistu padomus, kuri domāti tieši jums, jo no malas ir labāk redzams, kas tiek darīts nepareizi. 

 

  • Mīlēt sevi!

 

  • Nevajag pārāk stingri atteikties no “sliktajām” lietām – kūciņa īstajā laikā un reizē dos tik nepieciešamo apmierinājuma izjūtu, bet tos 5 kg, ātri vien nodzenāsiet! Priecājaties par katru zaudēto kilogramu un atalgojiet ar kādu jaunu apģērbu, lūpukrūsu vai citu sievišķīgu nieciņu - mazas jaukas vājības dzīvi padara tik saldu!

 

Egita Žuka

 

 

VĒLIES NOSKAIDROT, KĀDI IR TAVI UZTURA PARADUMI UN KO TAJOS VISLABĀK MAINĪT, LAI JAU DRĪZ PARĀDĪTOS SVARA ZUDUMS, PIESAKIES UZ INDIVIDUĀLO KONSULTĀCIJU PIE SIEVIEŠU KLUBA UZTURA SPECIĀLISTES INESES SIKSNAS ŠEIT!

 


Kāda ir tava apņemšanās pirms vasaras?

18. May 2011, 09:31

patiešām pozitīvi.