Biezpienbulciņas ar ķiršiem

Biezpienbulciņas ar ķiršiem

28. Jul 2011, 12:34 taschinka taschinka

Man ļoti iegaršojās bulciņas no šīs mīklas un tādēļ nolēmu tās vēlreiz pagatavot,vienīgi ābolu vietā ieliku ķiršus.Mmm,sanāca ļoti,ļoti gardi.

 

Man jau vispār garšo saldās bulciņas ar skābu pildījumu un arī biezpiens viens no mīļākajiem pildījumiem.Un ja tam visam klāt vaniļa,tad nav iespējams turēties pretī.

 

Mīklu gatavojam kā biezpiena-ābolu bulciņām:

 

Sastāvdaļas:

 2 glāzes milti

2 olas

200 g biezpiens

4.ēdamk. eļļa

5 ēdamk. cukurs

1 tējk. ar kaudzi cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana:

 

Miltus izsijājam caur sietiņu un sajaucam ar cepamo pulveri.Atsevišķā traukā saputojam olas.Biezpienu sablenderējam,ja tas graudains,pievienojam cukuru,sāli.Kārtīgi samaisām,pievienojam eļļu,izmaisām.Lejam klāt olas,izmaisām,tad beram miltus un izmīcam mīklu.Jāsanāk tādai,lai atlec no rokām.Ieliekam maisiņā un uz 20 minūtēm ledusskapī.

 

Pildījums:

150 g biezpiens,ja sauss biezpiens,tad var pievienot kādu ēdamk. krējumu.

4 ēdamk. cukurs

ķirši,man bija saldēti

1 ola apsmērēšanai

mazliet sviests apsmērēšanai gatavām bulciņām

pēc vēlēšanās vaniļas cukurs,es bez tā nevaru iztikt

 

Mīklu ņemam no ledusskapja,sadalām maziņās bumbiņās.Ap 10 gabalām.Ar glāzi iespiežam iedobumu katrai bumbiņai,apsmērējam ar sakultu olu,tā kārtīgi  un pildām pildījumu,cik salien.( biezpienu sajaucam ar cukuru,vaniļas cukuru,krējumu) un virsū biezpienam atsaldētus ķiršus.Tā kā bulciņas piepūtīsies,tad tās jātaisa mazas,ar augstām maliņām un lielu iedobumu pildījumam.

 

Pēc otrās gatavošanas reizes varu piebilst,ka miltu daudzums 2 glāzes un plus mīnus dažas ēdamkarotes ir atkarīgs no biezpiena.Ja biezpiens ir sauss,tad pietiks ar tām 2 glāzēm,bet jo slapjāks biezpiens,tad jāpievieno vēl mazliet milti,jāskatās,lai ļoti nelīp pie rokām,tā,lai ir iespējams strādāt ar mīklu.Bet arī nevajag pārcensties ar miltu daudzumu,mīklai nav jabūt sausai.

 

Liekam uz cepampannas,kas apklāta ar cepampapīru.Cepam 180 grādos 30 minūtes. Gatavām,siltam bulciņām apsmērējam malas ar sviestu.(cietu sviestu no ledusskapja,tas kusīs un iesūksies)

 

Es izveidoju 8 bumbiņas,uzliku uz plāts ar atstarpēm,bet,kad izcepas,bija tā piepūtušās,visas maliņas kopā.

 

Man patīk šī recepte,jo mīkla nav jāraudzē.Sastāvdaļas ir diezgan vienkāršas,bet gala rezultāts ļoti garšīgs.

 

Piedalies recepšu konkursā arī Tu un laimē kliņģeri no Iļģuciema maiznīcas konditorejas!

 

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!

6
taschinka taschinka 27. Sep 2010, 07:09

Man ir prieks,ja kadam vel noder manas receptes

taschinka taschinka 24. Sep 2010, 17:42

Paldies!
Si ir tiesam vienkarsa mikla,izmeginiet un varbut ari jums iepatiksies ta pat ka man.😉

24. Sep 2010, 09:44

tachinka-Tu esi malacis😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 24. Sep 2010, 07:45

mmmm izskatās gardas 😀