Aukstā zupa

Aukstā zupa

12. Jul 2011, 00:00 taschinka taschinka

Vasarā nu nēkā nevar iztikt bez aukstās zupas.Zinu,ka katram mums ir sava zupas recepte un dažam ne viena vien.

Šodien es improvizēju un pagatavoju ļoti gardu auksto zupu.

Sastāvdaļas:

- 1 L tīrkultūra,bet varam ņemt arī kefīru

- 5 īsie gurķi

- 1 burciņa marinētas bietes

- buntīte dilles

- buntīte lociņi

- 1/2 no mazas puķkāposta galviņas

- vārītas raibās pupiņas ap 1 glāze

- 1/2 tēj.k sinepes

- sāls pēc garšas

- pasniegšanai olas

 

Pagatavošana:

3 gurķus sagriežam mazos gabaliņos,divus sarīvējam uz rupjās rīves.

Lociņus un dilles smalki sagriežam.

Puķkāpostu sadalam pa maziem ziediņiem.

Traukā liekam bietes,pievienojam sinepes,izmaisam.Tad pievienojam visas atlikušās sastavdaļas,izmaisam un beigās pievienojam tīrkultūru.

Izmaisam,pagaršojam,ja nu vēl kas trūkst,pievienojam.

Man zupa patīk bieza,bet,ja jums tīk labāk šķidra,tad pievienojam uzvārītu,atdzesētu ūdeni cik nepieciešams.Vai arī tīrkultūru pievienojam ne 1 litru,bet 1,5l.

Pasniedzam ar pusi vārītas olas,vai sasmalcinātu vai nē,tas jau pēc jūsu vēlēšanās.