Vai arī Tavam bērnam ir spineris?

Vai arī Tavam bērnam ir spineris?

18. Jun 2017, 22:59 FejuFeja FejuFeja

Rotaļlietas ir no tām lietām, kuru mode uznāk un tikpat ātri arī pāriet. Atceros, ka savulaik, pirms daudziem, daudziem gadiem, modē bija tamogoči, bij Fērbiji un vēl visādi zili brīnumi. Pēdējā laika hits, pat kuru vēl pirms divām nedēļām nebiju pat dzirdējusi, ir spineri. Valsts valodas centrs to iesaka dēvēt par grozāmgrābsli, taču paliksim pie angliskā nosaukuma “spineris”.

Tad nu es tā savā nodabā gluži kā mucā dzīvoju,  nezinot, par šādām modes lietām, līdz kādu dienu manīju šādu brīnumu kādam no dēla grupiņas bērniem. Loģiski, ka bērns ir un paliek bērns, tāpēc mans četrgadnieks aizrautīgi stāsta, kas ir spineris un saka, ka arī viņš tādu gribētu. Tiesa, dēls nav no čīkstētājiem, tāpēc nekrīt gar zemi, neniķojas un nepārtraukti nedīc, ka viņam vajag, taču tikai pieklājīgi pavaicāja, vai arī mēs tādu varētu nopirkt, jo citiem ir un arī viņš gribētu.

Tāpēc jautājums vietā – vai arī Tavam bērndārziekam ir šāds brīnums? Ja nav, vai viņš ir vaicājis, lai arī viņam nopērc spineri?

Kāda vispār ir Tava attieksme pret šāda veida rotaļlietām, kas ieveļas veikalos ar milzīgu masu psihozi (skatos, ka Latvijā pat ir izveidota speciāla mājas lapa spineriem)? Vajag, nevajag?

Bērnudārzā rotaļlietu mode ir pārejoša. Pirms kāda laika topā bija Ķepu Patruļas tēma, tāpēc katram vajadzēja par kādam no sunīšiem. Mēs šo vilni pārdzīvojām bez naudas maciņa atvēršanas. Tāpat arī citus rotaļlietu bumus. Tagad pienākusi kārta spineru bumam.

mamma88 mamma88 19. Jun 2017, 10:36

Mums gan kepu patrula aktuala.

Ilvija82 Ilvija82 19. Jun 2017, 09:49

Nav un nebūs!

lauvinja lauvinja 19. Jun 2017, 09:07

Man nav b/d vecuma mazuļu. Sākumskolnieks zin, ka tādi eksistē, bet savu sakrāto naudu tam tērēt nav gatavs - tātad īstenībā tik ļoti to mantu nemaz nekāro.

Stresa noņemšanas rotaļlietas ir daudz un dažādas - mūsmājās neviena nav aizķērusies ilgāk par nedēļu, paratsi kāds uzdāvina un ātri vien zūd interese.

Bet plašāk runājot par modes rotaļlietām, es esmu vērtējusi cik bērnam tas ir svarīgi - ja ļoti, ļoti, nu tad pa kādai esmu pirkusi. Meitai b/d bij poniju periods, pāris poniju mājās bija, bet vienā jubilejā šo ponijvēlmi ievirzīju citā gultnē, informēju visus tuvākos radus par to, ka poniji ir aktuāli, bet lai nebūtu kārtējā manta, tad biju izpētījusi veikalu piedāvājumus un bērns tika pie gultasveļas ar ponijiem, pidžammas ar ponijiem, zeķītēm ar ponijiem, pelddvieļa ar ponijiem un tādām lietām - tā teikt patīkamais ar lietderīgo.

Bet vispār priecājies, ka tikai fidgetspineri vajag, nevis HATCHIMALU https://www.xsrotallietas.lv/hatchimals-interaktiva-rotallieta-ola-violeta.html

AndaFre AndaFre 19. Jun 2017, 00:34

Es kā skolotāja ne kā mamma uzskatu ka spineris ir vērtīga lieta skolā lielakās klasēs berniem jo spēj novērst stresu kas ir patiesais spinera pielietojums, bet četrgadīgam bernam ta ir tikai kārtējā rotaļlieta ar ko spēlēties it īpasi vecumā 7-10 gadi ļoti novērš berna uzmanību kas protams nav slikti jo bērns iemācās noturēt uzmanību kas lieti noder bet ja tas traucē macībās tad tas jau ir lieks.
Tads nu man viedoklis par šiem spineriem - nav slikti, bet tik mazoem bērniem nav nepieciešamība pēc tada.
Atzīšos pašai arī tāds ir bet pielietoju tiešām atresa situācijās - lieliski piesaista stresa situacijās un noverš domas par radušos situāciju