Par to, kā iepirkos Nuko.lv

Par to, kā iepirkos Nuko.lv

11. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmais iespaids par veikalu Nuko.lv

Vienmēr, pirms pasūtījumu veikšanas internetā, cenšos uzzināt pēc iespējas vairāk par pārdevēju. Sākumā apskatu viņa mājaslapu, pēc tam meklēju atsauksmes un komentārus par veikalu. Tā kā man ir liela pieredze saistībā ar iepirkšanos Internetā, uzreiz varu pateikt, vai ir vērts tērēt savu laiku kādā veikaliņā, vai arī labāk uzreiz mājaslapu aizvērt un nekad vairs vaļā nevērt.

20130503225254-13969.jpg 

Vispirms pievērsu uzmanību sekojošām pozitīvām norādēm:

  1. Patīkams dizains, ērta navigācija, nav tukšo lapu un kļūdu.
  2. Lapas saturs tulkots 3 valodās: LV, RU, ENG
  3. Viegli un ātri atradu uzņēmuma rekvizītus: uzņēmuma nosaukumu, juridisko adresi, reģistrācijas numuru, faktisko adresi, kontaktinformāciju.
  4. Ir līgums, ar kuru saskaņā notiek sadarbība ar šo uzņēmumu. Ziņkārības pēc atkal pārslēdzu valodas un katru reizi varēju izlasīt pareizi iztulkotu līgumu.
  5. Galvenās lapas apakšā ir skaidri aprakstīts iepirkšanās process - gan par piegādi viss uzrakstīts, gan par bonusa sistēmu, gan arī par apmaksas iespējām.

 20130503225345-17478.jpg

Neatradu, bet gribētos tur redzēt:

  1. Sadaļā "Par uzņēmumu" nav apraksta, kas kaut ko pastāstītu par uzņēmumu. Mūs universitātē mācīja, ka vajadzētu būt arī uzņēmuma misijai, vīzijām un vērtībām aprakstītām, kā arī - kaut kam par uzņēmuma apraksti. Tāda informācija paaugstina uzticības līmeni konkrētai iestādei.

Mājaslapā par veikalu nav rakstīts nekas daudz. Draugiem.lv lapā atradu informāciju, ka veikals atvēries 16.augustā. Ar šo datumu sākta arī sadarbība ar "Koblenz Drošība". Negatīvu atsauksmu nav, arī tā ir vērtīga informācija.

Uzmanīgi palasīju līgumu, lai saprastu, vai nosacījumi mani apmierina. Nosacījumi tur bija vienkārši, loģiski, pamatojoties uz to, ka pārtikas produkti ātri bojājas.

Svarīgi: pasūtījums virs 20Ls tiek piegādāts bez maksas.

Kopumā man ir patīkams iespaids par Nuko.lv veikalu. Redzams, ka veikalam ir nopietni nolūki kļūt par pastāvīgu preču piegādātāju ģimenēm. Ne velti viņi pacentušies gan ar tulkojumiem, gan ar glīto dizainu un ērto mājaslapas darbību. Loģiski būtu secināt, ka ir arī kvalitatīva apkalpošana.

Preču pasūtīšana www.nuko.lv

Nākošais solis – reģistrācija lapā. Viss noritēja ātri un vienkārši: jānorāda vārds, uzvārds, e-pasts.

Līgumā rakstīts, ka kurjers atdod preces jebkuram, kurš atver durvis norādītajā adresē, tāpēc piegādes adresi vislabāk pārbaudīt vairākkārt.

Pārejam pie paša patīkamākā - preču izvēles. Meklējot vajadzīgo produktu var izmantot ērtu katalogu vai meklēšanas lodziņu, bet var izvēlēties preci arī no atlaižu kataloga galvenalā veikala lapā.

Pamatā izmantoju produktu katalogu, jo bija interesanti paskatīties, ko tur pārdod.

20130503225459-14201.jpg 

Preču sortiments ir pietiekoši liels - pārtika, dzērieni, preces bērniem, vannas piederumi, matu kopšanas līdzekļi, prezervatīvi, plāksteri, sadzīves ķīmija, saimniecības preces un pat viss, kas nepieciešams mājdzīvniekiem.

Kad sāku meklēt konkrētus produktus, ieraudzīju jau labi pazīstamus ražotājus - Kāruma sieriņus, manu iecienīto melno maizīti, Baltais Eko jogurtu un tēju Lipton.

Vislabāk man patika oranžā poga ar zaļo groziņu, kas pievieno preci iepirkumu sarakstam. Kad pērc 1 eksemplāru, nav jāklikšķina uz produktu un jāatver tieši produktam veltīta lapa. Ērti un tiek ietaupīts arī laiks.

20130503225524-11654.jpg 

Iepriecināja, ka zem produktiem ir norādīta arī cena par litru vai kilogramu, jo tieši tā iespējams izvēlēties sev izdevīgāko variantu.

Zem preces iespējams atvērt arī preces sastāva aprakstu:

20130503225539-70633.jpg

Pasūtīju sekojošus produktus: 

20130503225620-42765.jpg

Pasūtīšanai un preču apskatei iztērēju apmēram 25 minūtes. Ja būtu jāpasūta atkārtoti un ziņkārības dēļ nebūtu atvērusi visu, kas acu priekšā, pasūtījuma veikšana aizņemtu apmēram 15 minūtes.

Diemžēl, te nevar iegādāties svaigus dārzeņus, augļus un gaļu. Un arī ražotāju piedāvāto preču klāsts ir mazāks kā lielveikalos.

nuko.lv cenas

Viens no svarīgākajiem jautājumiem, protams, citiem ir par cenu. Manuprāt, cenas ir vidējas, bet ir arī atlaides un tās ir pat ļoti labas. Es nolēmu cenas salīdzināt ar lielveikalu, kurā parasti iepērkos.

Nuko.lv iegādājos preces par 20,02 Ls, lai nebūtu jāmaksā par piegādi. Cik man izmaksātu šāds pats preču saraksts citā veikalā, kurā ik dienas iepērkos?

Godīgai salīdzināšanai es ņēmu tieši tās pašas preces, tieši to pašu ražotāju izstrādājumus vai arī lētākās analoģiskās preces. Cenas dažkārt bija augstākas, dažkārt zemākas. Atšķirīgos veikalos ir dažādas akcijas. Rezultātā sanāca, ka citā veikalā par tieši tādu pašu preču grozu es būtu iztērējusi 22.82Ls.

Tik liela starpība bija tāpēc, ka iekš Nuko.lv bija akcijas mitrajām salvetēm, un veikalā akcijas nebija. Tā kā bez atlaidēm es šo preci nebūtu vispār iegādājusies, tad pilnvērtīgam un godīgam salīdzinājumam es šo preci izņemu no salīdzināšanas saraksta.

Un rezultāts: Nuko – 18,43 Ls, citā veikalā – 19,76 Ls. Iepērkoties Nuko.lv ietaupīju 1,33 Ls. Pamatā ekonomija bija pateicoties izdevīgajai tualetes papīra un olīveļļas cenai.

Pasūtījuma noformēšana

Pēc tam, kad groziņš pilns, izvēlējos sev ērtu piegādes laiku. Pasūtījumu veicu vakarā, tāpēc man atvest preces varēja vien nākošajā dienā.

 20130503225747-36117.jpg

Apmaksāt varēju ar Swedbanka, Seb, DNB  - gluži kā citos internetveikalos.

Pēc apmaksas ar nepacietību gaidīju nākošo dienu.

Piegāde

Patīkami bija tas, ka par savu atbraukšanu kurjers mani brīdināja pusstundu pirms pasūtījuma piegādes. Es, cilvēks, kam ir bijusi darīšana ar DHL kurjeriem, biju pieradusi, ka piezvana vien 5 minūtes pirms piegādes, tāpēc ļoti novērtēju šo momentu.

Piebrauc pie mājas mazs, balts busiņš. Nodomāju, ka tūlīt vīrietis atnesīs visus maisiņus, bet viņš paņēma zilu kastīti. Kas tad tas?

Izrādās, ka produkti tiek piegādāti speciālā kastē, ko atver vienīgi preču pircējs. Preces tika piegādātas savlaicīgi, kā arī nebija bojātas. Labi, ka veikals kontrolē darba kvalitāti.

Kasti ienesa dzīvoklī, un jā - cik patīkami, ka pašai nekur nebija jāiet. Tajā bija 3 maisiņi, par kuriem es nemaksāju.

20130503225833-91734.jpg

Atveda visu, ko biju pasūtījusi. Pat olas visas bija veselas, un preču derīgumu termiņi visām precēm labi.

20130503225859-75473.jpg

Saņēmu arī dāvaniņu, pudelīti -  Hipp.

Domāju, ka preču pasūtīšana internetā ir tas, kas katram jāizmēģina!

Atbrīvo sevi no stāvēšanas lielveikala rindā, atbrīvo sevi no stāvvietas meklējumiem, ietaupi laiku un naudu, ieskaties -www.nuko.lv!

20130418112654-32234.jpg