Latviešu pilnmetrāžas animācijas filma „Zelta Zirgs”.

Latviešu pilnmetrāžas animācijas filma „Zelta Zirgs”.

13. Nov 2014, 08:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

26.11.2014. plkst. 10.00 un plkst.12.00 Dobeles pilsētas kultūras namā

‘’Sagaidot Raiņa un Aspazijas jubilejas gadu, filmu studija „Rija” ir  izveidojusi pilnmetrāžas animācijas filmu jaunāko klašu skolēniem Zelta Zirgs. Tās sižeta pamatā ir Raiņa, pirms vairāk kā 100 gadiem sarakstītā tāda paša nosaukuma luga. Mūsdienīgā un bērniem viegli saprotamā stilistikā veidotās  pasakas motīvi - cīņa starp labo un ļauno, drosmes, neatlaidības un pašapliecināšanās spēks. Ceram, ka  filma rosinās skolēnu interesi par Raiņa daiļradi. Šī profesionālā filma ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcija. Pasaku par Antiņu jau izrāda Luksemburgā un Dānijā, drīzumā rādīs Lietuvā un citur Eiropā. Filmu studija Rija filmas izrādīšanos ietvaros piedāvā skolēniem dalību eseju konkursā (sākot no 6.klases) vai zīmējumu konkursā (līdz 6.klasei), lai Raiņa jubilejas gadā, īsi pirms vasaras brīvdienām, eseju konkursa uzvarētājus pulcētu uz filmas režisora Reiņa Kalnaeļla vadīto animācijas darbnīcu mūsu studijā Rīgā.”

Filmu piedāvā Filmu studija Rija

Lomas ierunājuši: Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Ģirts Jakovļevs, Inese Ramute, Gunārs Placēns, Andris Bērziņš, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants.

Dziesmas iedziedājušas: Laima Vaikule, Zane Dombrovska.’’

  • Filmas garums: 79 min.

Filmu studija Rija aicina bērnus un jauniešus piedalīties konkursā.

Konkursa noteikumi: Pēc filmas noskatīšanās jāuzraksta eseja (līdz 2000 zīmēm), un jāatsūta uz adresi: info@rijafilms.lv vai pa pastu: Filmu studija Rija, Mēness iela 4, Rīga, LV-1013, ar norādi - eseju konkursam. Eseju iesniegšanas termiņš - 29.12.2014

pandulaacis pandulaacis 13. Nov 2014, 09:56

Ir laba, vienīgi pavisam maziem bērniem gan nevajadzētu rādīt - nāvīte tāda pabaisa sanākusi. Un bērnam noteikti jāpastāsta, ka tik bieža staigāšana basām kājām pa sniegu drīzāk novedīs apdegumu centrā, nevis pie princesītes. Bet kopumā - Rainim nebūtu kauns.