Kā izvēlēties skrituļslidas?

Kā izvēlēties skrituļslidas?

06. Jun 2014, 09:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skrituļslitas ir lielisks risinājums aktīvai atpūtai. Turklāt, to var baudīt visa ģimene kopā! Parasti skrituļslidas vispirms prasa bērni, bet pēc tam, vērojot savus bērnus, veikalu piedāvājumā ieskatās arī vecāki.  Kā lai nekļūdās skrituļslidu izvēlē?

Skrituļslidas bērnam

Skrituļslidu izvēle ir ļoti atbildīgs process. Bērna augošais organisms pakļauts jebkurai apkārtējās vides iedarbībai, tas nozīmē, ka viņam jāsaskaras tikai ar to labāko, ērtāko un drošāko. Milzīgā skrituļslidu izvēle nesamulsinātu laikam jau tikai profesionāļus. Bet starp vecākiem profesionāli skrituļotāji ir retums. Taču ir jāzina, kā izvēlēties labāko savam bērnam.

Pirms pērc skrituļslidas, novērtē to:
1. Ritenīšus;
2. Izmēru;
3. Stulmus;
4. Stiprinājumus;
5. Iekšpusi;
6. Ražotāju.

Ritenīšus vērtē pēc diviem parametriem: materiāls un izturība. Ja tās ir pirmās bērna skrituļslidas, tad vērts aizdomāties par to, cik rindās ir ritenīši. Vislabāk tādā gadījumā būtu - divas rindas. Tādas skrituļslidas nebūs ierastas, bet tomēr - stabilas.

Ritenīšu materiāls jānovērtē uz tausti, tiem jābūt mīkstiem, elastīgiem, tad tie nodrošinās labāku saķeri ar ceļu un bērns nevarēs ieskrieties tā, ka nevar apstāties. Vislabāk izvēlēties ar lielākiem ritenīšiem, ja pērkat skrituļslidas bērnam. Protams, ja bērns ir jau vecāks un šīs viņam ir jau otrās vai pat trešās skrituļslidas, ja viņam ir jau labas braukšanas iemaņas, var iegādāties skrituļslidas ar cietākiem ritenīšiem, kas būtu vidēja izmēra.

Nekustīgā zābaciņu konstrukcija ļauj ar vienu skrituļslidu pāri braukt pat vairākus gadus. Bērnam skrituļslidās jājūtas ērti, jo tikai tad viņš iemācīsies pareizi noturēt līdzvaru jebkurā ātrumā.  Regulējamām skrituļslidām atkrīt jautājums par izmēra izvēli.  Bet, ja izvēlaties klasiskas skrituļslidas, atceraties, ka tās jāpērk 2 izmērus lielākas, kā bērna apavi.

Izmantojiet arī iespēju veikalā saņemt konsultanta padomus par to, kā izvēlieties skrituļslidas. Ja runājam par skrituļslidu apakšu, tā mēdz būt gan no plastmasas, gan no metāla. Alumīnija rāmis būs spēcīgāks un praktiskāks, bet nekas ļaujs nenotiks, ja viņu slidām būs plastmasas apakšējais rāmis.

Skrituļslidu svars nedrīkst būt liels. Bērniem svarīgākais ir mobilitāte, un lieki 200-300 grami viņiem liks nogurt ātrāk.

Ideāli, ja slidām ir visi 3 stiprinājumu veidi: šņores, lipeklīši un fiksatori.

Vislabāk izvairīties no ķīniešu ražojumiem, sevišķi,ja runājam par sporta precēm, kas attiecas uz traumatiskajiem sporta veidiem. Visiem materiāliem jābūt kvalitatīviem, tāpēc ir vērts pievērst uzmanību ražotājam.

Aksesuāri

Skrituļslidas nozīmē krišanu, tas, savukārt, nozīmē, ka skrituļslidas vienas nekad nebūs labs pirkums,  - lai izvairītos no traumām, jāpasargā bērna galva, ceļgali, elkoņi un plaukstas.

Aizsargķiveres izvēlei īpaša uzmanība jāpievērš, jo tai jābūt izturīgai. Nederēs arī kokvilnas zeķītes, jo vislabāk skrituļot ar speciālām sporta zeķēm, kas ātri atgrūž sviedrus, saglabā ilgi komfortu zābaciņā un arī pasargā no tulznām. 

Kam vēl pievērst uzmanību, izvēloties skrituļslidas?

Cena. Skrituļslidām nevajadzētu būt mākslīgi dārgām, vidējais cenu līmenis būs optimālākā izvēle.

Specializācija. Ir atšķirība starp fitnesa skrituļslidām, kas ir universālākas, un starp profesionālajām, ko var iegādāties, kad braukšanas iemaņas ir jau labākas.

Bez ērtībām, ir vēl arī cita nozīme skrituļslidām, un, lai par to būtu lielāka skaidrība, izvēloties skrituļslidas pieaugušajam, jāpievērš uzmanība sekojošām to īpašībām:

    1. Agresīva braukšana. Paredzētas triku izpildei. No citām atšķiras ar paaugstinātu izturību, zemu rāmi un maziem ritenīšiem.
    2. Skrituļslidas skriešanai. Nav diez ko ērtas braukšanai, manevrēšanai, tām ir pieci ritenīši un zemi zābaki.
    3. Pusagresvīvā braukšana. Labākos trikus var izpildīt ar šīm, derēs arī fitnesam, un nav sliktākais variants iesācējiem, bet - dārgas.
    4. Speciālās skrituļslidas, iekļauj sevī speciālizētus virzienus, un nav nopērkamas parastos veikalos.
    5. Fitness. Ideāls variants iesācējiem, kam patīk pavizināties pilsētas ielās, ērtas, praktiskas, ekonomiskas.

Pieaugušajiem vienmēr vajadzētu pirms skrituļslidu pirkšanas tās uzmērīt. Izvēloties skrituļslidas var gadīties, ka tās neder uz kājas, lai gan ir īstā izmēra. Jāpievērš uzmanība arī zābaciņa izmēram - mazs var būt neērts, liels var traucēt kāju kustībām, normālai braukšanai.

Kopumā, tāpat kā izvēloties bērnam, tāpat arī iegādājoties skrituļslidas pieaugušajam, slidām jābūt aprīkotām ar: alumīnija rāmi, stingru zābaciņu, vairākiem un labiem stiprinājumiem. Ritenīši varētu būt maināmi, jo pieaugušie tos ātrāk nolieto.

Skrituļslidās jābūt gan ērtai stāvēšanai, gan braukšanai!

Jautrus, pavasarīgus izbraucienus!

Māmiņu Klubs

Pastāsti, kā Tavs bērns iemācījās skrituļot un kur jūs iegādājāties skrituļslidas!

PIRMĀS PALĪDZIBAS SNIEGŠANAS LEKCIJA MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ: PIESAKIES ŠEIT->>>