Ieplāno ar bērniem rotaļas dabā!

19. May 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laiks kļūst siltāks, tāpēc dodaties laukā un ļaujaties kopīgām rotaļām!

Bērnu dzīves galvenā darbība ir rotaļa, kura var būt gan brīva, gan arī organizēta, tāpēc nesatraucies, ja tu no savas bērnības vairs neatceries nevienu rotaļu. Ļaujaties kopābūšanas priekam, jo spēļu idejas atnāks pašas no sevis!

“Darbojoties kopā ar bērnu, emocionāli varam veltīt viņam uzmanību un vairot viņa pašapziņu, jo bērns vienmēr vaicās savu vecāku uzmanību," saka privātās pirmsskolas izglītības iestādes “CreaKids” vadītāja Daina Kājiņa. Viņa piebilst, ka šis ir laiks, kad varam atļauties vairāk ieplānot laiku kopīgi ar bērniem.

"Rotaļājoties kopā ar bērniem varam apliecināt viņam savu uzmanību,” teic Daina Kājiņa.

Ļauj bērnam izdomāt noteikumus

Kā norāda speciāliste, ir būtiski, lai dabā būtu brīvā rotaļāšanās, kad arī bērns var piedalīties ar noteikumu izdomāšanu un pats izdomāt mazās spēles, tādējādi ļaujot bērniem radoši izpausties.

Ļauj bērnam pašam novērtēt savus sasniegumus

Speciāliste uzsver, ka tāpat kā citās situācijās, arī rotaļu laikā jāļauj bērnam pašam secināt, kādi ir viņa sasniegumi, un vecākiem tie ir jāakcentē nevis jānorāda uz to, ko bērns nav varējis izdarīt, jo šādā veidā vecāki var ļoti ietekmēt bērna pašapziņu.

Ļaujies bērna radošumam

Galvenais ir vecākiem ļauties bērnu iztēlei un bērnu vadītai rotaļai, jo vecāki būs pārsteigti par to, ko spēj viņu bērni.

Jebkuras rotaļas  pilnveido bērna zināšanas, iemaņas un prasmes.