Iepirkšanās eksperiments: Ģimenes iepirkšanās ieradumi

Iepirkšanās eksperiments: Ģimenes iepirkšanās ieradumi

27. Apr 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu ģimene sastāv no 3 cilvēkiem: dēliņš, kuram nesen palika 3 gadi, un mēs - vecāki.

20130423122625-56023.jpg

Mēs dzīvojam Rīgā, mikrorajonā, kurā ir daudz veikalu: Rimi, Maxima, Prizma, Mego, Iki, Drogas u.c.

Parasti iepērkamies divos veidos: vai nu dodamies uz veikalu, vai arī pasūtām preces Internetā. Iepirkšanās veidu izvēlamies atkarībā no tā, kādas preces nepieciešamas. Ja mums beidzies dzeramais ūdens, pasūtu to internetā, lai pašai nebūtu jānes smagumi, jo tad tos piegādā kurjers. Pie viena ņemu arī visu pārējo, ko nepērku veikalā. Piemēram, trīs litru burku ar ābolu sulu. Viena pasūtījuma svars var sasniegt pat 30kg. Piegāde pasūtījumam virs 20Ls ir bezmaksas.

Mūsu ģimeni varētu saukt par dārzeņēdājiem, jo pamata produkti, ko lietojam uzturā, ir dārzeņi. Pašlaik visbiežāk uzturā lietojam un pērkam tieši šos dārzeņus:

 20130423122720-93631.jpg

No tiem gatavojam salātus, zupas, tvaicētus vai krāsnī ceptus ēdienus. Kad mums beidzas vairāki dārzeņu veidi, ejam uz tuvējo veikaliņu, kas atrodas pie mājām. Vietējie produkti tur vienmēr ir labākas kvalitātes kā lielveikalos.

Augļus pērkam lielveikalos.

 20130423122802-87446.jpg

Sākumā baidījos pasūtīt augļus internetā, jo tur nav iespējas izvēlēties pēc izskata tīkamāko augli. Es mainīju savu viedokli, kad vairākas reizes biju iepirkusies e-maxima.lv, kur produkti bija tiešām kvalitatīvāki, skaistāki kā lielveikalos. Kad vien man ir izvēle, pasūtu tos internetā.

Augļus un dārzeņus pērkam, neskatoties, vai tiem ir atlaides, vai nav..

Vēl mēs daudz ēdam piena produktus. Kad dzīvojām Ķengaragā, pirkām tos pārbaudītā vietā tirgū, uz svara. Pēc pārcelšanās sākām pirkt piena produktus lielveikalos. Pērkot es cenšos pievērst uzmanību nosaukumam, lai nopirktu nevis krējuma izstrādājumu, bet krējumu. Tāpat arī ar sieru. Man ir vairākas iecienītās firmas, kuru produkciju tad arī izvēlos, neatkarīgi no atlaidēm.

 20130423122928-19355.jpg

Kefīru un pienu pērku iepakojumos ar vāciņiem vai pudelēs, lai tie neizlītu, kad dēliņš ņem ārā tos no ledusskapja.

Ceturtajā vietā mūsu ģimenē ir gaļa un zivis, tos pērkam lielveikalos. Agrāk, tāpat kā piena produktus, gaļu pirkām tirgū pie sievietes, kas mums vienmēr pārdeva pašu svaigāko un labāko gaļu, jo dēls ar viņu bija iedraudzējies. Jaunajā dzīvesvietā viņš vēl nav izveidojis šādus te sakarus, tāpēc mana izvēle ir ierobežota.

Svaiga gaļa, ko pasūtīju internetā, vienmēr izrādījās svaigāka un skaistāka kā tā, ko var iegādāties tieši veikalos.Pirmo reizi iegādājos nelielu gaļas gabaliņu, un patiešām biju izbrīnīta par to, cik tā bija labas kvalitātes.

Tāpat pērkam arī tītara gaļu, cūkgaļu, liellopa gaļu. Vistas gaļu pērkam pēc iespējas retāk, jo bērna pirmais ārsts diezgan labi mūs sabiedēja, runājot par vistas gaļas kvalitāti. Tā iemesla dēļ bērnam tiek mazās pērļu vistiņu olas, bet mēs, ekonomijas nolūkos, ēdam vistas olas.

Reizi nedēļā ēdam zivis: foreli, lasi, heku vai tresku. No jūras produktiem regulāri pērkam krevetes.

No pusfabrikātiem ņemam kūpinājumus soļankai. Man ir svarīgi, lai tajos nebūtu krāsvielas, pārāk daudz garšvielu un aromātvielu, tāpēc vienmēr izvēlos sastāva ziņā mazāk kaitīgo.

Produktus ar lielu realizācijas termiņu (pākšaugus, graudaugus, konservus) cenšamies iegādāties uz atlaidēm.

20130423123058-74211.jpg

Manna, ausu pārslas, pupiņas, rīsi, makaroni, zirņi, kukurūzas milti, griķi
.20130423123157-80141.jpg

Sarkanās un baltās pupiņas, šprotes, olīves bez kauliņiem, iebiezinātais piens, tuncis savā sulā

Pret maizi izturos ieturēti, bet ģimenes vīrieši uzskata, ka tā ir vajadzīga. Mēs pērkam grieztu maizīti, un arī pavisam melnu. Dēliņam pērku mazās Vidzemes Maiznīcas baranciņas un Floras Maiznīcas sausiņus.

Salvetes, tualetes papīru, mājas uzkopšanas līdzekļus, šampūnus, balzamus matiem, pērkam kopā ar citiem produktiem. Gandrīz nekad neejam uz veikalu, lai iegādātos tikai kaut ko no šiem. Pērkot šīs preces, izvēlamies preces ar atlaidēm.

Pret jaunām precēm izturos ļoti uzmanīgi, lasu to sastāvu. Pamatā mūsu groziņā nokļūst vien jau pārbaudīti un zināmi produkti. Bet tā kā vīram dažkārt gribas ko jaunu, viņa mudināti, arī mēs šo to nodegustējam.

Izvairos no nocenotām precēm, kas nocenotas kādu iemeslu dēļ, piemēram, beidzas realizācijas termiņš utt. Negribas ēst kaut ko, kas nav svaigs.

Pirkumus veicam pārdomāti, pērkam to, kas vajadzīgs, bet, kad esmu uztraukusies, parādās neizprotama un spēcīga vēlēšanās uzēst kādu gardu ēdienu ar gaļiņu. Skrienu uz veikalu un pērku gaļiņu vai kūpinātu gaļu ar ķiplokiem. Vīram ir ieradums pirkt saldus cepumiņus, kad viņam ir garlaicīgi.

Atbrīvo sevi no stāvēšanas lielveikala rindā, atbrīvo sevi no stāvvietas meklējumiem, ietaupi laiku un naudu, ieskaties -www.nuko.lv!

20130418112654-32234.jpg