Dodamies uz pludmali: Idejas rotaļām pie ūdens un ūdenī

Dodamies uz pludmali: Idejas rotaļām pie ūdens un ūdenī

15. Jun 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saliekam somā visu nepieciešamo un dodamies uz pludmali, jo laiks atpūtai pie ūdens ir ideāli piemērots. Šoreiz līdz ar saules aizsarkgrēmu, peldlietām, uzkodām un visu pārējo, ko ierasti ņem līdzi uz pludmali, neaizmirsti arī par dažādām rotaļām, kas pie ūdens pavadīto laiku padarīs vēl interesantāku.

Rotaļas ūdenī pašiem mazākajiem

Makšķernieks

Ūdenī samet dažādas rotaļlietas, piemēram, zivtiņas, pīles, un aicini mazo tās izzvejot. Zvejai var izmantot tīkliņu, speciālu rotaļu makšķeri ar āķīti galā, gan, galu galā, zvejot var arī ar rokām.

Ūdens lējējs

Uz pludmali ņem līdzi visparastāko piltuvi, un ļauj bērnam pārliet caur to ūdeni no vienas pudeles citā. Mazais ķipars varēs ilgi vērot un priecāties par to, kā ūdens lēnām tek pudelē.

No trauciņa uz trauciņu

Dodoties atpūsties pie ūdens, paņem līdzi dažāda izmēra trauciņus, plastmasas pudeles un burciņas. Ļauj bērnam no viena trauka citā pārliet ūdeni. Garlaicīgi? Visticamāk, ka bērnam būs pavisam cits uzskats un rotaļa šķitīs ļoti aizraujoša, jo bērni var stundām sēdēt un laistīties ar ūdeni, pārlejot to no viena trauciņa citā. Trenēs uzmanību, pacietību.

Ūdenskritums

Ielej ūdeni kādā lielākā traukā un tad ātri, stāvot kājās, lej ūdeni no tā ārā, vai arī iekšā baseiniņā, ja esat nolēmuši bērnam par prieku ar ūdeni piepildīt mazo baseiniņu. Smiekli par ūdenskrituma šļakatām garantēti.

Dārgumu medības

Salasi ūdenskrātuves krastā dažādus akmentiņus vai arī ūdens nogludinātus stikla gabaliņus un saber tos ūdenskrātuves seklumā, kur rotaļājas mazais. Aicini viņu salasīt dārgumus. Mazajiem pirkstiņiem tas būs mazs veiklības treniņš.

Rotaļas, kuras spēlēt lielākiem bērniem kopā ar vecākiem vai vienaudžiem

Sunīši

No dalībnieku vidus tiek izvēlēts viens sunītis, bet pārējie sadalās divās komandās. Komandas viena otrai met ar bumbu, bet sunītis to cenšas noķert. Kad viņam izdodas bumbu atņemt, sunītis mainās vietām ar to spēles dalībnieku, kuram tika atņemta bumba.

Trāpi mērķī

Ūdenī iemetiet piepūšamo riņķi. Dalībnieki no krasta viens pēc otra met bumbiņu, cenšoties to trāpīt piepūšamā riņķa caurumā. Kuram tas izdevies - tas ir uzvarētājs!

Kurš ātrāks

Vienādā attālumā no krasta nostājas divi spēles dalībnieki. Pēc komandas abi skrien ūdenī, iemērcējoties tajā līdz viduklim. Kurš pirmais saņemas iemērcēties un tiek atpakaļ krastā līdz starta līnijai, ir uzvarētājs. 

Spēlējot šo un citas spēles ūdenī, pārliecinies, ka ūdenstilpne ir droša un krasts ir piemērots bērniem rotaļām.

Dārgumu meklēšana

Iezīmē smiltīs noteiktu teritoriju un tajā paslēp "dārgumus" - kādu iezīmētu akmeni, smilšu formiņu. Pēc starta signāla divi dalībnieki steidz spēles laukumu pārmeklēt - kurš pirmais atrod apslēpto dārgumu, ir uzvarētājs.