Darbojies kopā ar divgadnieku!

Darbojies kopā ar divgadnieku!

01. Oct 2019, 14:44 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Klāt rudens! Ne vienmēr ir tik siltas dienas kā gribētos, tāpēc, tajās drēgnajās , kad aiz loga ir tikai nokrišņi un liels vējš, mēs labprātāk paliekam ar Eliotu istabā un nododamies rotaļām un kādai aktīvākai nodarbei! 

Man vienmēr ir paticis "šķirstīt" aplikāciju "Pinterest"! Tur rodu idejas gan ēst gatavošanai, dekorēšanai, istabu interjeram un pat radošām nodarbēm ar bērnu! Tāpēc gribēju padalīties vienā foršā špikerītī arī ar jums, varbūt kādai būs aktuāli un nederēs!

Apsolu, šis būs pavisam vienkārši un bērns absolūti gribēs piedalīties!

Gatavojam PŪCĪTES

 

Viss kas vajadzīgs :

*krāsains aplikācijas papīrs

*pastaiga un maisiņš rudens lapām

*līmes zīmulis

*karstā līme

*nesteidzīga brīvdiena

 

Gatavi ķerties pie darba!

Pirmais ko izdarīju pati, ir sagatavoju aplīšus, jeb pūcīšu puncīšus! Pēc iespējas krāsainākus, lai smukāk un dažādāk. Kamēr šos griezu, Eliots papīra atlikumus grieza ļoti apņēmīgi pa savam.

Kad aplīši ir gatavi, ļāvu Eliotam izvēlēties katrai pūcītei lapu spārniņus un pielīmējam tos ar karsto līmi pie puncīšiem. 

 

Tikmēr sagatavoju jau iepriekš rokdarbiem iegādātas dekoratīvās actiņas un bijām gayavi ķerties klāt noslēdzošajiem darbiņiem- izgatavot pūcītei sejiņu un austiņas! Austiņas arī līmējām ar karsto līmi, paņemot ne tik svaigas , jeb pabojātas rudens lapas. 

Actiņu un deguntiņš līmēšana patika Eliotam viss labāk! Tur droši bez iebildumiem ļāvu viņam smērēt papīru pret līmes zīmuli un izvēlēties kādas krāsas trīstūrdeguntiņu līmēsim. Ar karsto līmi, gan nebiju tik pielaidīga, drošības apsvērumu dēļ :)

Dikti skaistas bildes , protams, neizdevās ,  jo mazajam cilvēkam bija aktīvi jādarbojas un neizplūdušu bildi noķert bija gandrīz nereāli :)

 

Šādas, galarezultātā, sanāca mūsu pūcītes, kuras aizceļoja uz bērnudārzu pie mazajiem draugiem! Abi bijām ļoti priecīgi par paveikto darbu in šķiet, sanāca ļoti skaisti un pavisam vienkārši!

Olīša mamma Olīša mamma 01. Oct 2019, 15:04

Tik skaisti! Mēs vēl nedaudz par mazu, bet noteikti kaut kad izmēģināsim!