Bērnudārza dienasgrāmata: Tik daudz aktivitāšu un paralēli arī slimošanas

Bērnudārza dienasgrāmata: Tik daudz aktivitāšu un paralēli arī slimošanas

17. Nov 2016, 16:00 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Bērnudārzā aizvadīti nu jau gandrīz 3 mēneši, kuri piepildīti ar tik daudz iespaidiem, svētkiem, piedzīvojumiem un arī slimošanām, līdz esam nonākuši pie tā, ka - Dārziņu nebigu.

Ja līdz šim uz bērnudārzu gājām ar prieku, tad nu sākas jau niķi - brauksim labāk uz darbiņu, dārziņu nebigu. Pēdējā mēneša laikā ir sanācis arī tā, ka slimošana mijas ar nesaskaņām starp "slikto audzīti", laika trūkums, ērtums, līdz ar to ir periodi, kad daudz ērtak ir dot brīvdienu bērnam un to pavadīt kopā strādājot, vai arī mājās slimojot. 

Labā un slikta audzīte

Atceros, ka arī manā bērnībā mums bija labās un sliktās audzinātājas, auklītes, tāpat arī bija ar lielo puiku, ja viņš ieraudzīja pie durvīm "slikto", brēca, krita gar zemi, niķojās. Ar laiku viņš pat zināja dienas, kad no rītiem vēderam jāsāp. Ar lielo meitu bija līdzīgi, bet tur šī nepatika nebija tik izteikta, viņa klusi nobirdināja asaru un gāja grupiņā. Arī ar mazāko mums ir "labā" un "sliktā" audzinātāja, bet tā gan vairāk mūsu vecāku starpā tā iedēvēta, jo mana un audzinātājas komunikācija neveidojas pozitīvi. Ja ir šī, tad vienmēr jāklausās - iet mums grūti, ir par maziņu, puņķojas, tad drēbes trūkst... Tad skandāls par to, ja no rīta ienākot bērns ieklepojas, jo ziniet esot slima, lai arī klepus ir uz temperatūras maiņām... Visādi mums iet, bet ļoti cenšamies sadzīvot, kā nekā vairāki gadi būs jāpavada kopā.

Whats up grupa vecākiem

Pēc vecāku sapulces, viena mammīte ierosināja izveidot whats up grupu, kurā būtu iespēja apspriest aktuālos jautājumus. Šī ir lieliska iespēja sazināties ar citiem vecākiem par jautājumiem, kas skar dārziņu, negaidot vecāku sapulces. Te mēs apspriežam visu - kā mazie slimo, kā kuram patīk audzinātājas, ko vajadzētu uzlabot, kādas dāvanas gatavosim svētkos, dažādi padomi masku gatavošanā. Lielisks veids, kā komunicēt nesatiekoties :)

Pirmā masku balle un pelīšu ballīte bez mums

Ļoti priecājos, ka mūsdienās bērniem bērnudārzos māca latviskās tradīcijas, svin latviešu svētkus, tiem aktīvi gatavojas, spēlē rotaļas, neatkarīgi, vai esi maziņš, vai  saprotošā vecumā. Tā nu arī mūsu grupiņai pagājušo nedēļ bija pirmā masku balle, svinot Mārtiņdienu. Kārtīgi tai gatavojāmies, pati meklēju audumu, zīmēju skices tērpam, mūsu foršā šuvēja realizēja vēlmes, bet... saslima mamma un krekšķināja arī meita ne tikai pie stresiņa, saskriešanās. Tā nu skaistās pelītes tērps palika neuzvilkts.

Pirmās bērnudārza foto

Fotogrāfēšanās skolās un dārziņos ir jau visai ierasta, biju piemirsusi, bet izrādās arī jau tik maziņiem. Kā viņi dabū gatavu tos mazos visus salikt uz fočēšanos, nevaru iedomāties. Bet foto ir sanākušas ļoti skaistas, meitiņa liekas jau tik liela, pieaugusi.

20161117154826-45978.jpg

Pucējamies par godu Latvijas svētkiem

Šorīt ir diena pirms Latvijas dzimšanas dienas, arī vecāki tika aicināti mazuļus sapost svētkiem, jo visi dosies uz īpašu svētku koncertu lielajā zālē. Ja reiz peļuku kostīmu neuzvilkām, tad šiem svētkiem saposīsimies īpaši tematiski. Man, protams, ne visai sarežģīti, jo tieši šī tēma ir mūsu ģimenes veikaliņā un atrast ko patiešām latvisku šeit ir ļoti, ļoti vienkārši. Kas mums ikdiena, citiem šķiet kas īpašs. Tā arī šoreiz. Pavelkot apakšā baltas zeķubiksītes uzvilkām smukumšortiņus latviskos toņos un skaistu krekliņu ar latvisku tekstiņu, kā arī matu lentu. Izskatījās viņa ļoti skaisti, arī audzinātāja par viņu ļoti brīnījās un teica:"Tu gan esi skaisti sapucējusies!"

20161117155309-14895.jpg20161117155342-36802.jpg20161117155425-47772.jpg

Ļoti liels prieks, ka arī tik maziņiem šie svētki tiek akcentēti, pie bērnudārza skaistas svecītes karoga krāsās. Prieks, ka bērnudārzi par to domā un mūsu bērniem māca mīlēt un cienīt vietu, kur mēs dzīvojam.

20161117155457-18334.jpg

Lai skaisti svētki, mīļie!