Bērns dodas spēlēties uz rotaļu istabu? Lietas, kam pievērst uzmanību

Bērns dodas spēlēties uz rotaļu istabu? Lietas, kam pievērst uzmanību

12. Mar 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasarās lielākā daļa brīvā laika tiek pavadīta laukā – rotaļu laukumos, parkos, pie ūdenstilpnēm. Bet ko darīt aukstajā gadalaikā?

Bieži vien izvēle nosliecas par labu dažādu rotaļu istabu apmeklēšanai – ar bumbu baseiniem, slidkalniņiem un citām aktivitātēm.

Rotaļu istabās lielākoties ir darbinieki, kuri uzrauga bērnus - seko līdzi atrakciju izmantošanai, noteikumu ievērošanai, bērnu savstarpējām attiecībām. Tomēr, pirms ļaut bērnam tajā skriet priecāties, pievērs uzmanību dažiem nosacījumiem.

  • Pirms ļauj savam bērnam doties priecāties rotaļu istabā, novērtē tās vizuālo stāvokli – vai tām nav acīm redzamu bojājumu?
  • Pirms doties rotaļāties, darbiniekiem būtu jāinformē apmeklētāji par noteikumiem – iepazīsties ar tiem, izlasot no sākuma līdz galam.
  • Pārliecinies, vai darbinieki seko līdzi tam, kā tiek lietotas atrakcijas. Piemēram, vai uz batuta vienlaikus nelēkā vairāki bērni, kas apdraud veselību?
  • Pārliecinies, vai darbinieki seko līdzi bērnu darbībām un iesaistās, ja rodas konflikti, kāds bērns ir apjucis vai radusies kāda cita nepieciešamība.
  • Novērtē bērnu skaitu rotaļu istabā. Lai gan lielākoties rotaļu istabas ir noteikušas, cik bērnu tajā vienlaikus var atrasties, lai darbinieki varētu izsekot līdzi bērniem, un “pārapdzīvotība” neapdraudētu ķiparu veselību, novērtē to arī pati – vai istaba jau nav pārapdzīvota un bērns tajā jutīsies komfortabli?

 

Pirms atstāj bērnu rotaļu istabā, noteikti pārrunājiet, kā šādās vietās jāuzvedas un ko nedrīkst darīt. Noteikti arī pārliecinies, ka reģistrācijas žurnālā tavs numurs ir pierakstīts pareizi, lai darbinieks varētu vajadzības gadījumā ar tevi sazināties.