Vai aprīlī ir jāpārreģistrē bērni bērnudārzā?

Vai aprīlī ir jāpārreģistrē bērni bērnudārzā?

29. Jan 2012, 00:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2010.gada decembrī stājās spēkā jaunie noteikumi par kārtību, kādā bērniņi tiek piereģistrēti bērnudārzam. Kāda Māmiņu Kluba māmiņa jautā: "Vai šogad ir jāpārreģistrē iepriekš piereģistrētie bērni?"! Devāmies pēc atbildes uz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu!

 

Māmiņa jautā:

Labdien! Man ir viens lūgums, vai jūs nevarētu uzzināt, un publicēt rakstu par pārreģistrāciju bērnudārzos, jo daudzām mammām ir neskaidrības, piemēram, man - tagad esmu neizpratnē, man mazulis ir jāpārreģistrē vai ne, ja stājāmies rindā 2010.gada maijā. Lasīju Rīgas Pašvaldības portālā visus noteikumus, bet īsti saprast nevaru, it kā jau rakstīts, ka "Iepriekš klātienē pieteiktie bērni atkārtoti nav jāreģistrē", bet no kura datuma tas ir stājies spēkā? Varbūt mēs esam zaudējuši savu rindu?

 

Konsultē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments:

Nē, šajā gadā pārreģistrācija vairs nav jāveic. Ja bērniņš ir reģistrēts bērnudārzā un atrodas elektroniskajā rindā, tad visu nepieciešamo vecāki ir izdarījuši, lai mazulis būtu piereģistrēts rindā. Rindai ērti var sekot, autorizējoties interneta portālā www.eriga.lv.

 

aunā kārtība vairs neparedz sarežģīto četrpakāpju rindas sistēmu, bet tās vietā ir izveidota viena rinda konkrētai iestādei. Reģistrācijas pieteikumi vairs netiek sistematizēti pa dzimšanas gadiem, bet gan tikai pēc viena objektīva kritērija - reģistrācijas datuma.

 

Ja mazulis ir dzimis pēc 2010.gada 1.decembra, tad vecākiem ir divas iespējas, kā pieteikt viņu pirmsskolas izglītības iestādei:

- veikt elektroniski, pakalpojumam autorizējoties pašvaldības sniegto pakalpojumu interneta portālā www.eriga.lv un aizpildot pakalpojuma "Reģistrācija pirmsskolā" veidlapu;

- doties uz jebkuru Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centru, lai reģistrētu bērnu uz jebkuru pašvaldības iestādi, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Biežāk pieļautās kļūdas elektroniski reģistrējot bērnu pirmsskolai

Papildinformācija

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 24. Mar 2011, 09:57

To piešķir, cik sapratu,kad bērnu reģistrē. Bet ieteicams tad uzzināt uz nr. augstāk!