Uz Oslo Eirovīziju brauks Aisha! un pārdomas par vakardienas šovu...

Uz Oslo Eirovīziju brauks Aisha! un pārdomas par vakardienas šovu...

27. Nov 2010, 17:21 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Jāatzīst, ka katru gadu skatos Eirovīziju, gan nacionālo atlasi, gan gala konkursu, un man patīk aiz tā iemesla, ka tas vienkārši ir interesanti!

 

Te var noskatīties visus vakardienas video!

 

Kamēr Aisha svin uzvaru (un viņa sen jau ir gribējusi doties uz Eirovīziju, re, ka beidzot arī sanāca), uzrakstīšu savas pārdomas par dzirdētajām dziesmām un priekšnesumiem.

 

1. Aishas dziesma "What for" - dziesma ir štancējuma kalngals, bet tādas ir visas Eirovīzijas dziesmas, kas izceļas ar kaut kādu ķīmisku formulu vai šniti, kādā stereotipiskā veidā tās tiek radītas. Aishai varbūt arī nav ne vainas  - pati jauna, smuka, dzied tīri  neko, bet atcerēsimies viņas uznācienu Jaunajā Vilnī - diezgan pabāli.

 

Es uzreiz iedomājos visas tās ukrainieties, moldāvietes, turcietes un citas karstasinīgās dāmas, kas virpuļos pa skatuvi, bungām rībot un tērpiem žvadzot - mūsu mazo Aishu vai vispār varēs pamanīt? Turklāt, es ļoti ceru, ka veļas mazgātāju šovu tomēr uz gala koncertu viņa nomainīs ar ko citu, jo ne visi (piemēram, Skandināvijā) sapratīs, par ko tur vispār ir runa (???)

 

Bet nu labi- mans vērtējums ir rūgts, tāpēc, ka pati balsoju par citu dalībnieku:)

 

2. Ivo Grīsniņš - Grīslis "Because I love you" - dziesmai nebija ne vainas, vienīgi likās kaut kur dzirdēta (kā jau visas Eirovīzijas dziesmas). Bet es balsoju par viņu tāpēc, ka man šķita - labāk simpātisks jauns čalis ar romantisku balādi nekā meitene, kurai būs jāiztur konkurence starp 100 reiz spēcīgākām trenētākām šovmenēm. Ja atcerēsimies Valtera un Kažas piekto vietu ar līdzīgu tipa romantisku balādi, tad arī Ivo būtu bijušas diezgan labas izredzes (vismaz nepaliktu kaunā ar samocītu un triviālu šovu, bet uzvaru gan viņam negarantētu nekādu).

 

3. Dons "My religion ir freedom" - dziesmu, ja neredz Donu un tos 3 baložus, diezgan labi varēja atcerēties pat pēc vienas noklausīšanās reizes. Taču atkal - skatuves tēls diemžēl nav nekāds! It kā jau doma dziesmai laba, bet skatuviskais priekšnesums izskatījās diezgan skumjš.

 

Tā īsti no dziesmām man pat patika visvairāk "Triānas parka" šūpuļdziesma - es to klausījos sākotnēji audio formātā un man likās patiešām interesanta dziesma (tiesa gan, ne priekš Eirovīzijas!). Taču lai piedod visādā ziņā atraktīvā un talantīgā Agnese Rakovska, bet šovs bija diezgan neveikls. Es arī saprotu, ka mūziķiem taču par savu naudu vajadzēja gatavot tērpus, algot bekvokālistus, vispār ieguldīt tajā visā, un nav jau nekādas garantijas par uzvaru, bet "Triānas parku" es vairāk redzu kādā Mākslas akadēmijas ballītē, ne uz Eirovīzijas skatuves.

 

Vislielākā vakara katastrofa man šķita H20! Man pret to čali nav nekādu pretenziju, bet kādēļ dziesma angļu valodā un latviešu tautu meitas??? 

 

Par pārējiem -  Kristīne Zaharova ar lielu neatlaidību jau kuro gadu pēc kārtas šturmē Eirovīzijas skatuvi un var jau būt, ka kāddien, tāpat kā Aishai, viņai nospīdēs veiksme, bet šoreiz ne dziesma, ne pati izpildītāja neatstāja ne mazāko iespaidu (ne labu, ne sliktu, nekādu).

 

Interesanta kompozīcija bija "Digi digi dong" - arī motīvs skan ausīs, tomēr pats priekšnesums vairāk atgādināja ielu cirka trupu. Vispār diezgan jocīgs veidojums...

 

Par grupas "PeR" kārtējo Mārtiņa Freimaņa viena vakara garadarbu pat nav ko teikt - zēni izpilda diezgan vienveidīgas Freimaņa dziesmas un šī nebija nekāds izņēmums. Mulsināja dāmu kokteilis - neiztrūkstošs Eirovīzijas elements ir Laura Reinika māsa:) Kur nu bez viņas! Šis priekšnesums man godīgi sakot likās pat ļoti pastulbs un atgādināja kaut ko no skolas laika Popielas.

 

"Rišti rašti" lībiešu tautas apdares kompozīcija ar visu dziedātāju arī šķita nevietā - ok, es to redzētu Baltikas folkloras festivālā, bet ja jau reiz tautas mūzikas žanrs, kas nenoliedzami pasaulē tagad ir ļoti populārs, tad ne jau šāds bēdu gabals bez atmiņā paliekošiem motīviem...

 

Viss, vairāk nevienu dziesmu pat neatceros, kas vēl bija..

 

p.s. par šovu kopumā - tas ar gadiem paliek arvien švakāks. Diezgan nepatīkami bija vērot arī Lemberga prasto plātīšanos. Un tagad tā būs būt vēl 5 gadus!!!

 

28. Feb 2010, 23:35

Murgs un viss.....Sen jau vairs nepatīk šī Latvijas izrādīšanās ar NEKO!!!

28. Feb 2010, 22:42

Murgs,ne Eirovīzija-naudas izmešana...Aisha nepatika☹

Muuna Muuna 28. Feb 2010, 16:29

varbūt izklausīsies skarbi, bet man nepatika neviena dziesma - pārāk švaks mums tas šovbizness.. Un Aishas dziesma.. - nu kas tad ekonomiski paputējušai Latvijai ir atlicis, kā mazgāt netīro veļu un izmisīgi jautāt, kādēļ mēs dzīvojam? To patiešām dievs vien zin... 😃 Krāsas arī pelēkas, nu pilnīgi piederas mūsu starptautiskajam tēlam... Es nesūtītu Aishu tikai šo asociāciju dēļ. Bet varbūt tādas bija tikai man vienai...
H2O, rišti rašti, digi digi dong un triānas parks bija vienkārši Katastrofa. Ja tādā veidā viņi demonstrē, ka saprot mistisko eirovīzijas formātu, tad, manuprāt, tāds tas nav pavisam noteikti... Reiniks kā mazs puisītis vienkāršās biksiņās un krekliņā dzied raudamo gabalu, bet Zaharova laikam nospriedusi, ka nākt uz skatuves džinsu biksēs būs pareizā izvēle.
Nu kaut kā esmu pamatīgi vīlusies mūsējos.. ne viņi saģērbties jēdz, ne iespringt un sarakstīt normālus Eirovīzijas gabalus.. Zinu - tas eirovīzijas formāts ir tiešām esoši neesošs, taču uzreiz ir nosakāms, kāds tas nav pavisam noteikti.. un tas digidigi dong.... nu tāda dziesmiņa, ko pa pjaņiem (atvainojos!) var sarakstīt..
Tās ir tikai manas domas un respektēju, ka citiem ir pavisam savādākas, bet nu es esmu pilnīgi vīlusies... 😀

28. Feb 2010, 16:28

Man patika atkal PER 😃 viņi bija pozitīvismaz pilni un atraktīvi uz skatuves-ļoti labi! 😀
Aisha? amm..viņai piestāv tādas trakulīgā stila dziesmas, ne jau šāda veida mūzika. Nebrīnos, ja atkal paliksim pēdējās vietās. Nu varbūt piedziedājums bija, bet visi pantiņi un sākums-ļoti šķībi manām ausīm/

28. Feb 2010, 16:18

Man aptika Aisha-tikai piekrītu ka veļas mazgāšanu vajadzētu noaminīt pret kaut ko citu!Un Donam arī nebij nevainas,bet visi pārējie gan kaut ka ne visai!!
Katru reizi eirovīzija paliek garlaicīga un garlaicīgaka...un dziesmas gaudojošakas!

28. Feb 2010, 15:45

Nu lai jau Aišai tiek 😀
Ivo man arī patika. Ja būtu balsojusi, tad par viņu. Tāds vienkāršs, patiess, mīļš priekšnesums.
Dons - it kā labi, bet kaut kas tur nebija līdz galam tomēr.
Par Triānas parku nepiekrītu - man likās interesanti. Eirovīzijā šad tad uzvar frīki...
Per - man liekas, pagalam neveiksmīga uzstāšanās, tad jau labāk Freimanis pats būtu dziedājis.
Lībiešu projekts pēc manām domām izgāzās, izskatījās, ka meitene bija pārāk satraukusies, es visu dziesmas laiku pie sevis domāju - kaut tikai viņai neaizlūstu balss un nenorautu priekšnesumu
H2O - pieļauju, ka ir cilvēki, kam patīk šāda stila mūzika. Es nesapratu, tāpēc arī nepatika. P.S. TV3 laika ziņās Strapcāns izskatās labāk 😀
Kristīna - dziesma forša, meitene arī, bet nu tās džinsas.....Būtu uzstājusies savā garajā, skaistajā, baltajā kleitā, būtu labāk, man tā šķiet.
Digi digi dong - izskatījās, ka skan fonogramma un solists tikai plāta muti. Bet dziesma interesanta.
Reiniks - dziesma, kā jau visas Reinika dziesmas. Tas taurenis, visticamāk, bija domāts kā šova kulminācija, bet izskatījās diezgan muļķīgi.
Viss eirovakars kopumā man patika. Šoviņš tā raiti gāja uz priekšu, nebija garu, tukšu, pārjūsmīgu runu. Un Lemberga jociņi arī netraucēja. Nu tā kaut kā.

28. Feb 2010, 15:39

Man Aišas dziesma jau pirms Eirovīzījas likās visorģinālākā. Nemaz nezināju, ka tā startēs uz Eirovīziju, vienkārši dzirdēju radio un likās kaut kas no Bjorkas stila. Citu arī neredzēju, kas varētu vinnēt.Kristīne gan šoreiz bija man šoks- džinsos...Meitene, kas vienmēr ir šika un eleganta.Tas viņu arī noraka. Dziemsa gan arī bija saldāka par saldu...

28. Feb 2010, 15:36

Man patika Triānas parks, PeR, Aisha ne visai, taša dziesma bija atbilstoša Eirovīzijas formātam - jo lipīgāks meldiņš, piedziedājums, jo labāk. Es nebiju pārsteigta, ka uzvarēja tieši viņa. Dona priekšnesums pārsteidza... negatīvā ziņā. Viņš varēja izvēlēties labāku dziesmu un atkarībā no tā arī priekšnesumu kā tādu.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

mammite2010

triānas parku labāk neredzēt, bet klausīties ierakstā