Uz bērnudārzu bez autiņbiksītēm?

Uz bērnudārzu bez autiņbiksītēm?

02. May 2012, 11:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnam līdz 1,5 gadiņam jāiemācās tik daudz- rāpot, sēdēt, staigāt, izteikt pirmos vārdiņus.. Kādām prasmēm jābūt, uzsākot bērnudārza gaitas? Konsultē Inguna Vārtiņa, privātās pirmsskolas «Patnis» direktore.

 

„Mana pedagoģiskā pārliecība ir tāda, ka bērns uz bērnudārzu nāk tāds, kāds viņš ir,” uzsver Inguna Vārtiņa, privātās pirmsskolas «Patnis» direktore. „Viņam nedrīkstētu uzstādīt nekādus nosacījumus, jo, piemēram, viens bērns ir piedzimis februārī, viens ir piedzimis maijā, un katrs ir piedzimis ar savu es, tāpēc nav pieļaujams, ka tiek novilkta kaut kāda iedomāta prasību līnija 1,5 gadu vai 2 gadus veciem bērniem.”

 

Kā stāsta Inguna Vārtiņa, vecākiem nevajadzētu iespringt uz bērna pārizglītošanu, gatavojot viņu bērnudārza gaitām, tomēr atceroties, ka ar bērnu ir jārunājas, jādarbojas, piedāvājot kaut ko jaunu, tomēr to neuzspiežot, ļaujot bērnam brīvi izvēlēties.

 

Uz bērnudārzu bez autiņbiksītēm?

 

Dodoties apskatīt nākamo bērnudārzu, māmiņas noteikti uzdod jautājumu par to, vai mazulis ir jāatradina no autiņbiksītēm pirms bērnudārza gaitu uzsākšanas.

 

Privātās pirmsskolas «Patnis» direktore Inguna Vārtiņa uzsver, ka bērns tikai 1,5 gadu vecumā sāk mācīties, kā saskaņot smadzeņu un ķermeņa darbību, tāpēc būtu pāragri prasīt no mazuļa, kurš 1,5 gadu vecumā uzsāk bērnudārza gaitas, lai viņš patstāvīgi dotos uz podiņu.

 

„Būs mirklis, kad bērniņš atteiksies no podiņa; būs mirklis, kad bērns atnāks uz bērnudārzu un ieraugot, ka citi bērni lieto podiņu, arī pats sāks to darīt,” iedrošina Inguna Vārtiņa.

 

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Uzzini vairāk www.patnis.lv

princesemince princesemince 08. Jul 2011, 13:54

man radiniece strādā b/d, kur no 3 gadiem uzņem. viņa saka, ka ar tiem, kam pamperi, darot vienkārši - vecāki to pamperi var uzlikt, bet viņi it kā ņemot nost un citu neliekot, bet var arī podiņmācību neapguvušu sūtīt.
man atkal ir problēmjautājums - tam bērnam sanāk prasīties svešam cilvēkam, tātad uzticēties, bet tas uzreiz nenotiks, kas nozīmē - sākumā būs gana daudz slapjo bikšu. jo ātrāk pieradīs, jo īsāku laiku slapjās bikses būs. ja bērnam b/d nepatiks, iespējams, slapjās bikses būs ilgstošāk.

08. Jul 2011, 12:34

Mums šis jautājums atkrīt, jo pašvaldības dārziņā ar gudru ziņu uzņem bērnus no 3 gadu vecuma, kad jau praktiski visu prot pats. Tā ka mums podiņmācība ir un tiek apgūta mājās un uz dārziņu dosimies bez pampera!