Top LapTop - dāvana, ar kuru bērns lepojas!

Top LapTop - dāvana, ar kuru bērns lepojas!

14. Jun 2012, 19:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

- Mamma, kad es izaugšu liela, Tu nopirksi man datoru? Nu tādu, pavisam nelielu, un lūdzu rozā krāsā. Labi?

 

Hmm... Kur tad es atradīšu datoru rozā krāsā) Rozā neatradu, atradu oranžā, turklāt ātrāk, nekā biju plānojusi, un lētāk, nekā biju iedomājusies.

 

Manai meitinai pašlaik ir 3,3 gadi. Sestdien mēs viņai nopirkām jaunu, smuku gultu, kurā viņa guļ viena pati un jūtas pieaugusi. Savukārt kopš pirmdienas viņa ir sākusi savas bērnudārza gaitas. Pagaidām tikai dažas stundas dienā, bet svarīgs jau pats fakts - dzīvē ir sācies pavisam jauns dzīves posms, kas rada manī dažādas sajūtas - gan prieku, gan skumjas. Tā tie bērni izaug)

 

Katrā ziņā pēdējais laiks bija notikumiem bagāts un gribējas šo jauno posmu īpaši izcelt.

 

Ilgi domāju, kā to izdarīt, taču ideja radās pavisam nejauši, kā tas bieži vien arī gadās. Serfoju internetā un atradu informāciju par to, ka līdz 30.septembrim uz Top LapTop datoriem ir akcija. Hmm... Ideja!

 

Un tā mūsu mājās parādījās jauns iemītnieks - spēļu dators Top LapTop 3+.

Par to, ka mājās meitiņu gaida pārsteigums - dāvana par godu tam, ka viņa nu jau ir tik liela, ka tagad apmeklē bērnudārzu, pateicu, kad atnācu viņai pakaļ pēc divu stundu prombutnes. 

 

Adaptācijas laiks bērnudārzā nav tas vieglākais. Vecāki, kuriem tas jau ir aizmuguras, zina to pēc savas pieredzes, bet tiem, kuriem tādas nav, gan jau ir daudz par to lasījuši un dzirdējuši.

 

Nav tas viegls arī mūsu gadījumā. Tāpēc it īpaši bija vietā tāda dāvana. It kā rotaļļieta, bet tajā pašā laikā dāvana Lielam cilvēkam!)

 

Un Anna jūtās liela, kad TO ieraudzīja!

Pašai SAVS dators! Skaists. Viegls. Gandrīz tāds, kāds mammai. Uhhhh!)

Pirmais, ko viņa izdarīja, kad datots bija izpakots, - sāka spaidīt visas pogas pēc kārtas. Pag, pag, jāieskatās instrukcijā un jāsaprot, kura poga pēc kārtas kad jāspiež.

 

Piecu minūšu laikā to neizdarīt, jo datorā ir paredzētas 20 (!) dažādas aktivitātes. Taču uzreiz jau visas nav vajadzīgas, ir laiks izvērsties un pamazām iepazīt katru no tām atsevišķi, ko mēs tagad arī daram, tā kā mūs sagaida vēl daudzas aizraujošas atklāsmes!

Kuru no aktivitātēm izmēginājām pirmo, pastāstīšu nākamajā blogā.

 

Tikmēr gribu izcelt to, kas patika uzreiz:

 

- dators ir dzīvespriecīgā krāsā ar jautriem zīmējumiem, kas momentāli piesaista bērna uzmanību;

- dators ir ļoti viegls un kompakts, tātād viegli pārvietojams - trīsgadnieks jau nevar nosēdēt ilgi vienā vietā, vienā pozā, un te ir iespēja ceļot pa visu dzīvokli un nepieciešamības gadījumā arī ārpus tā;

 

-  dators runā - sasveicinās, kad to ieslēdz, lūdz, lai izvēlas režīmu, prasa, lai paspēlējas ar to, un pirms izslēgšanas saka "Ata, ata!" - bērnam tas ļoti patīk;

 

- dators katras spēles sākumā atskaņo īsu melodiju - tātad, jāmācās uzgaidīt, sagaidīt īsto brīdi un secīgi darboties, ļoti labi;

 

- datora klaviatūrā ir īstie burti, kā arī cipari un citi taustiņi, kuru nozīmi jāiegaumē - spēlējies un mācies visu laiku kaut ko jaunu;

- tas viss kopā saglabā bērna interesi pret šo rotaļlietu ilgu laiku, nav tā, ka pirmajā dienā dāvana ir interesanta un pēc tam vairs nav aktuāla, stāv kaut kādā kastē vai skapī. Ne, ne. Mūsu dators stāv uz galda. Tas nav ieslēgts visu laiku, bet ik pa laikam tas atkal un atkal pievērš pie sevis Annas uzmanību. Un tad viņa izdomā dažādas spēles. Piemēram, spēlējoties nāk pie manis ciemos, turot klēpī datoru un pasniedzot to kā ļoti vērtīgu dāvanu)

 

Tā tas arī ir. Vērtīga dāvana. No vienas puses, rotaļlieta, no otras - īsta manta. Manta, ar kuru droši var lepoties. Un Anna lepojas.

Bērns ir laimīgs, bet vecāki - priecīgi, ka ir izdevies atrast vajadzīgu dāvanu nepieciešamajā brīdī)

{fotoblog:2805}

Aleksandra

 

Labākā dāvana pirmsskolniekiem un skolniekiem- LapTop dators! Izmanto akcijas piedāvājumu!