Alternative content

Šorīt raidījumā uzstājās talantīgā Emīlija Zommere

05. May 2010, 13:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā iepriekš ziņots, šajā TV raidījumā tika atklāts Talantīgo bērnu konkurss, kur pirmā uzstājās Emīlija Zommere, kurai ir 7 gadi. Uz nelielu sarunu aicinājām viņas tēti Intaru, kurš pavadīja meitiņas priekšnesumu.

 

Kā jūs pamanījāt, ka Emīlijā ir dziedāšanas talants?

 

Mūziku Emīlijai mācījām jau laikā, kad viņa vēl bija mammas puncī.  Ir tāds noslēpums, ko man atklāja mūzikas pedagoģe, kurai visi bērni ir ar muzikālo dzirdi. Viņa izstāstīja, ka bērnam, kad viņš ir puncī, dienā 10 minūtes vismaz tīru LA noti spēlēt.

 

Emīlijai bija bišķi citādi – kad mamma gaidīja mazo, tētis lika pie punča kamertoni. Līdz ar to principā es zināju, ka viņa būs muzikāla.

 

Kad Emīlija paaugās, viņa jau 1,5 gadu vecumā piedalījās konkursā „Cālis”. Rajonā vēl ar pirmo piedalīšanās reizi nebija īpaši veiksmīgi, bet tad ar katru gadu radās arvien lielāka pieredze, kas arī palīdz tālāk.

 

Tagad nākamais, ko viņa noteikti vēlas izdarīt, ir iestudēt kustības pie dziedāšanas. Viņa ir emocionāla meitene un, ja dzied, tad neko citu viņa nedara, koncentrējoties uz dziedāšanu. Mūsdienu šovbiznesam tas nav īpaši labi.

 

Pagājušajā gadā Emīlija piedalījās „Jaunajās zvaigznēs” un tika līdz pusfinālam „Četros baltos kreklos”. Protams, bija pārdzīvojumi, ka netika tālāk, bet tas katrā gadījumā pieredzei nav tas sliktākais. Tomēr jāatzīmē, ka vecākiem ir jāizskaidro, ka cītīgs darbs noved arī pie labiem rezultātiem.

 

Ir bijis atgadījums, ka konkursa „Jaunās zvaigznes” pusfinālā „Četros baltos kreklos” Emīlijai pašai vajadzēja pieteikt dziesmu - grupas Bruģis dziesmu „Kaija”. Viņai kaut kas sajuka šajā tekstā, par ko zāle ļoti uzjautrinājās. Viņa pateica, ka būs dziesma „Bruzis” no grupas Kaija.

 

Bet kāpēc Bruzis? Bruzis ir labs draugs – Rudzītis Ainis, kuram iesauka ir Bruzis. Ainis arī pavadīja tajā reizē un Emīlija laikam bija par Aini sapriecājusies, ka tā paspruka. Bet tad tētis laboja un zālei atkal bija jautrība.

 

Esmu ievērojis savā praksē, ka mammu uz koncertiem līdzi ņemt nedrīkst. Tad bērns mētājas no viena vecāka pie otra. Ja vecāki no uzstāšanās vēlas dabūt kādu rezultātu, tad nevar būt tā, ka viens vecāks pažēlo, bet otrs pasaka kādu stingrāku kritiku.

 

Emīlija ir 2 gadus nogājusi 2 gadus mūzikas sagatavošanas klasē. Mēs izlēmām, ka, ja bērnam ir talants, vajadzētu viņu ātrāk iegrozīt šajā mūzikas jomā. Ar šo gadu viņa ir godpilna Ērgļa mūzikas skolas vijoles klases audzēkne.

 

Dace Dace 27. Sep 2009, 14:47

Malacīte!😀

27. Sep 2009, 10:52

man arī patika dziesmiņa,😀

27. Sep 2009, 14:47

Malacīte!😀

27. Sep 2009, 10:52

man arī patika dziesmiņa,😀