Slavējam mazuli savlaicīgi un pareizi!

Slavējam mazuli savlaicīgi un pareizi!

23. Jan 2012, 16:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Slavēt bērnu vajag! Un tas ir ļoti svarīgi, lai audzinātu bērnu par cilvēku, kurš ir pārliecināts par saviem spēkiem, veiksmīgs. Jebkura lieta taču jāuzsāk ar veiksmes sajūtu, prieku un pozitīvismu. Ja bērns jutīs tieši to, jebkura nodarbība viņam padosies viegli un ar prieku.

Par ko bērns būtu jāslavē?

Jāslavē bērnu par visu, ko viņš dara, uz ko viņš tiecās. Te svarīgi ir saprast bērna iespējas, uzticēties viņa vēlmēm un vajadzībām. Svarīgi ir novērtēt bērna darbu – gan, ja viņš ir uzmeistarojis mazu mākslas darbu, labi uzvedies, izrādot savu mīlestību, kas ir tik ļoti nepieciešams, lai mazajam palīdzētu attīstīt viņa personību.

Kā slavēt mazuli?

1. Slavēt mazuli pamatā vajadzētu ne par viņa spējām, bet par darbu un piepūli, ko viņš novirzījis, lai tiktu pie kāda darba rezultāta. Nav vērts atkārtoti slavēt bez iemesla, tas var izsaukt mazulī pieradumu un izraisīt viņā negatīvā egocentrisma attīstību.

2. Slavējot mazuli, nesalīdziniet viņu ar kādu citu bērnu, neizvēlieties citu bērnu savam par piemēru!

3. Apdomājiet to, kā bērnu paslavēt un dariet to no sirds, stāstot, ko tieši Jūs uzskatāt par labu, ko tieši bērniņš ir paveicis tādu, par ko pelnījis uzslavu.

4. Svarīgi ir slavēt nevis bērna personību, bet rīcību, ko tas paveicis. Pretējā gadījumā mazajā var izaug stipri paaugstināts pašvērtējums. Nākotnē tāds tīnis (un kur nu vēl pieaugušais) var vilties ļoti, kad apkārtējie viņu tik ļoti nenovērtēs, kā līdz šim viņš būs radis.

5. Pārmērīga slavēšana var audzināt bērnā pilnīgi liekas vajadzības pēc tā, lai citi sajūsminātos par viņa personību, nepārtraukti būtu lepni ar viņu. Citi speciālisti saka – bērns novērtē savu personību pēc 2 faktiem: pēc tā, ko viņam saka vecāki, un pēc tā, ko par sevi domā bērns, un bērns par sevi veido priekšstatu, pamatojoties uz to, ko par viņu saka mamma un tētis.

Protams, jebkuru rekomendāciju gadījumā ir jāņem vērā arī bērna vecums.

Paslavēt pašu bērnu, ne tikai viņa rīcību, var, bet pamatā tieši pirms pirmsskolas vecuma, kad viņam, kā nekad, ir vajadzīgs izjust pozitīvu vērtējumu, ko sniedz tuvinieki, viņam ir jājūt, ka viņš ir malacis. Tā viņš pareizi spēs sevi novērtēt un ar pārliecību uzsāks skolas gaitas.

Kā Tu slavē savu bērnu? Cik bieži to dari?

zile zile 15. Oct 2012, 23:00

un kur var iestaties tajas rindas z masazham??

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 12. Oct 2012, 00:11

podzina
ko varu pateikt,lai tev mierīgāka sirds. Man pirmā meitņa nekad neizēda mēneša vecumā un pat varu teikt NEKAD, kamēr ēda maisījumu tā kā rakstīts uz iepakojuma. Ja bija rakstīs 30ml izēda 20ml
kad bija jau 60ml rakstīts, tad izēda vien 40ml, kad bija 90ml izēda vien 60ml pat tad,kad pec vecuma būtu jāēd 150 - 180ml katrā ēdienreizē pat tad izēda vien 100 - 120ml. Nu vnk mazēdāja.

Tagad arī kā uznāk. šad tad ēd,ka ne nobrīnīties, bet šad tad vsp kā cālis knābā.

zile zile 11. Oct 2012, 17:41

un orasija vai smaidam..bet ta isti vel neesmu noverojusi tikai reizem kad nevar saprast vai apzinati vai ne..bet ta acie skatoties ka saktu smaidit ta nav.kad jasak??

zile zile 11. Oct 2012, 17:09

nu ta esam atpakal no vizites pie doka- kilo klqt tatad tagad 5700 uz mnesha jubileju 😀 un 2 cm . jau pirmaja vizite kas bija tikko pec dzimshanas vina nopetija kajinju krokas un teica ka kaut kadu asimetriju redzot...bet teica lai nakam uz pirma menesha viziti tad riktigak apskatisies. nu sodien vina iedeva tomer norikojumu us guuzhu USG. meitenes vai kada ir bijusi uz tadu un ko tas viss vispar nozime????!!! un par neorologu ortopedu aizmirsu vinai pajautat sutishu meilu..

zile zile 11. Oct 2012, 13:09

chau meitense. nezinu moeh ta magnetiska vetra vai kas pie vainas. vakar kaut kads eroors uznaca. maza peka no 9 vakara nevareja iemigties..beigas raudaja tiik skali un ik pa studai eda no 5 vakara aizmiga pus 12. kqut kada mirkli aizskreja miega pele garam un tad ir chauuuu. zhel tadu kunkuliti kurs pats nevar vienkarsi atluzt.
mums sodin menesha vizite pie arsta..jaizprashna bus par visadiem neirologiem un...pie kada tur vel arsta sutija??

10. Oct 2012, 18:01

poodzinja, iespējams, ka tā arī ir, ka to glikozi māsiņas pilina, lai tik bērniņu ātrāk apklusina'tu, bet cik tas labi viņam ,nezniu :/

10. Oct 2012, 17:42

maaruli, mums pusdienās arī kāpostu zupu deva :/ Apēdu tik vārītus kartupeļus ar kotleti un mērcīti 😀 Divus rītus deva putras uz piena bāzes, bet tagad manai peciņai pierīte pumpās 😤

10. Oct 2012, 17:36

poodzinja, māsiņa ar pāris piegājieniem knupītim uzpilināja vienu glikozes pilīti un mazā tā pierada pie knupīša, ka tagad ņem bez glikozes.
mociits - posterisan var nopirkt bez receptes - svecīti ievieto anālajā atverē pirms gulēt iešanas un pēc ~4 vakariem gandrīz viss jau būs pārgājis! Nu man vismaz tā bija. Man doks ieteica šīs svecītes, jo tās var gan GR laikā, gan zīdīšanas laikā lietot. Cena - ap 5Ls, iekšā 10 svecītes

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 10. Oct 2012, 16:08

man pavisam nesanāk laika pienākt pie datora ...
Palasos no telefona, bet nu par rakstīšanu varu nemaz nesapnot. šodien esmu nogurusi,slinkums,ko darīt,tad piesedos pie datora. Darbi sakrājusies kaudzēm 😃

Lai jauka diena!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 10. Oct 2012, 16:07

Meitenes turaties un lieki nekrenķējaties 😀

Zvērs Tev tur krējums tek 😃 Kasparam pa mēnesi klāt ir 680g Rihardam tikai par 1020g vairāk klāt 😃 😃 😃

10. Oct 2012, 15:14

man arī bija piena sastrēgums, vienā pusē bija kā ciets sāpīgs kunkulīts. Es vienkārši masējot atslaucu, bija sāpīgi, bet vēlāk labi pārgāja.

10. Oct 2012, 15:14

man arī bija piena sastrēgums, vienā pusē bija kā ciets sāpīgs kunkulīts. Es vienkārši masējot atslaucu, bija sāpīgi, bet vēlāk labi pārgāja.

10. Oct 2012, 13:15

maaruli, turaties un galvenais, nepamet cerību, ka mazajam rociņa sāks strādāt kā vajag, jo galvenais šobrīd Jums - vecākiem - nepadoties!

10. Oct 2012, 13:10

poodzinja, jā, esmu BKUS 1.nodaļā - jaundzimušo 😀 Kur Tu ej ēst puesdienas? Tajā aukstajā gaitenī, kur uz durvīm rakstīts "ēdnīca mātēm "? 😀
maarulis - jā , manai mazajai meitiņai grieza puncīti pie narkozes - tādēļ jau es tā pārdzīvoju.
mocciits - man tas trakums ar hemoroīdiem bija īsi pirms un uzreiz pēc dzemdībām, ka pat sāpīgi bija apsēsties. Man bija tas mezgls ārpusē, bet vienīgais, kas palīdzēja, ir Posterisan lodītes, kādi Tev simptomi?

zile zile 10. Oct 2012, 13:03

zvers- mums rit pirma svershanas. piedzima 4730 ..interesanti par.cik bus pienmusies peka 😉

zile zile 10. Oct 2012, 12:21

meitenes!!! man beidzas lidzeklis pret retam Contratubex...it ka japerk jauns.bet domaju cik.ilgi tad tas jalieto?? kadus jus lietojat lidzeklus tam kuram keizars???

10. Oct 2012, 11:31

poodzinja, pag, vai Tu arī esi BKUS, Rīgā?

10. Oct 2012, 10:38

Es savu meitiņu uzrunāju gan mīļvārdiņos, gan vārdā 😀 Kad modinu, saucu vārdiņā.

zile zile 09. Oct 2012, 20:41

es devu espumisan 5 pilienus pirms eshanas..var ari pec. nu jau meneshavlaika pudelite tuksha tagad piebremzeju 😉

zile zile 09. Oct 2012, 20:40

gusta cik tad tev gradi majas ka viena bodija berns? skatos laika zinas ka vis nedelu list. sodin nebijam ara..bet visu nedelu nevares taa..jus vedat ara kad list??

1 2 3