Rīgas dome plāno likvidēt vairākus bērnudārzus un skolas

Rīgas dome plāno likvidēt vairākus bērnudārzus un skolas

02. Nov 2011, 17:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr Rīgā uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē rindā gaida ap 6000 bērnu, Rīgas dome iecerējusi likvidēt vairākus bērnudārzus, kā arī likvidēt vai reorganizēt vairākas skolas. Savukārt Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Anna Kononova sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka nevienu bērnudārzu fiziski nelikvidēs. Runa esot par administrāciju optimizāciju un vadības izdevumu samazināšanu.

 

Kononova norādīja, ka ziņas virsraksts ir pilnībā nekorekts. Nevienu bērnudārzu nav plānots aizslēgt.

 

Patlaban diezgan izplatīta esot situācija, kad teju blakus atrodas vairāki bērnudārzi, taču katrā ir sava administrācija. Tas esot nelietderīgi.

 

Par izmaiņām attiecībā uz skolām gan viņai nebija vairāk informācijas. Skolās turpinās pērn apstiprinātie optimizācijas plāni.

 

Tikmēr aģentūra "Leta" vēstī - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputātiem sagatavotie dokumenti liecina, ka līdz 30.jūnijam paredzēts likvidēt Rīgas 43.bērnudārzu, to pievienojot Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestādei. Iecerēts, ka no 1.jūlija Rīgas 36.bērnudārzā sāks īstenot pirmsskolas izglītības mazākumtautību programmu. Rīgas 43.bērnudārzā reģistrētos bērnus mazākumtautību programmas apguvei pārreģistrēs Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestādes rindā, saglabājot pieteikumu sākotnējo reģistrācijas datumu.

 

Līdz 30.jūnijam plānots arī likvidēt Rīgas 35.bērnudārzu, to pievienojot Rīgas 94.pirmsskolas izglītības iestādei, kurā tiks pārreģistrēti Rīgas 35.pirmsskolas izglītības iestādes rindā reģistrētie bērni, saglabājot pieteikumu pirmreizējo reģistrācijas datumu.

 

Ar 1.jūniju plānots sākt Natālijas Draudziņas ģimnāzijas un Rīgas 99.vidusskolas reorganizāciju, abas skolas apvienojot un izveidojot jaunu vispārējās vidējās izglītības iestādi, kuru sauks Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola.

 

Iecerēts līdz 1.augustam reorganizēt Rīgas Igauņu vidusskolu, kura pārtaps par Rīgas Igauņu pamatskolu, savukārt tās vispārējās vidējās izglītības programmas īstenošanu nodos Ziemeļvalstu ģimnāzijai.

 

Līdz 1.augustam paredzēts arī apvienot Rīgas Pļavnieku sākumskolu un Rīgas 90.vidusskolu, izveidojot Rīgas Pļavnieku pamatskolu, bet Rīgas 90.vidusskolas vispārējās vidējās izglītības programmas īstenošanu nododot Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijai.

 

Tāpat līdz 1.augustam plānots likvidēt Rīgas M.Lomonosova krievu vidusskolu, to pievienojot Rīgas 40.vidusskolai, kā arī likvidēt Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskolu, nododot tās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 14.vakara (maiņu) vidusskolai.

 

Savukārt ar 2013.gada 1.jūniju iecerēts likvidēt Rīgas Centra sākumskolu, nododot tās izglītības programmas īstenošanu Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolai.

 

Jautājumus par vairāku Rīgas pašvaldības bērnudārzu un skolu likvidēšanu un reorganizēšanu ceturtdien, 6.janvārī, skatīs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

 

TVNET/LETA

Foto: LETA