RD no privātajiem bērnudārziem plāno iepirkt 1000 vietu

RD no privātajiem bērnudārziem plāno iepirkt 1000 vietu

26. Dec 2011, 21:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas pašvaldība nākotnē varētu iepirkt aptuveni 1000 vietu no privātajiem bērnudārziem.

 

Par vietu maksās Ls 125

 

Patlaban iespējas tiekot pētītas, un domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) žurnālistiem pieļāva, ka par vienu vietu privātajiem bērnudārziem dome varētu maksāt 125 latus mēnesī.

 

Komitejas priekšsēdētāja sacīja, ka iepirkt vietas esot izdevīgākais variants.

 

Viņa uzsvēra, ka celt jaunas pirmsskolas iestādes, ņemot vērā valsts demogrāfisko stāvokli, neesot labākais risinājums, jo pēc kāda laika, samazinoties bērnu skaitam, iespējams, būs jāslēdz jaunuzceltās iestādes. Viņa pastāstīja, ka vēl neesot zināmi precīzi termiņi, kādos pašvaldība varētu sākt iepirkt brīvās vietas no privātajiem bērnudārziem.

 

Privātie atbalsta ieceri


Pirmsskolas izglītības iestādes "Laumiņas studija" pārstāve informēja, ka tā ir gatava iesaistīties, un uzsvēra, ka šāda sadarbība būs labs ieguvums privātajiem uzņēmējiem gan finansiālā, gan pieredzes uzkrāšanas ziņā. Arī privātās pamatskolas "Maksima" pārstāve pavēstīja, ka iestāde ir ieinteresēta sadarboties, tomēr atzina, ka pašlaik nav brīvu vietu, tomēr tās var izveidot, pārplānojot telpas un ieguldot papildu līdzekļus.

 

Pagaidām uz pašvaldības aicinājumu ir atsaukušās 48 izglītības iestādes, no kurām pašvaldība varētu iegādāties brīvās vietas.

 

Lobējot konkrētus bērnudārzus

 

Savukārt vecāki ir neapmierināti. Viņi uzskata, ka, veicot šādu iepirkumu, tiks lobēti konkrēti bērnudārzi.

 

Vecāki pauda viedokli, ka konkursā pieteiksies bērnudārzi, kuri pakalpojumus sniedz sliktākā kvalitātē, jo labākās privātās pirmsskolas mācību iestādes jau esot pārpildītas.

 

Paredzēts, ka uzņemšana valsts finansētajās bērnudārzu vietās notiks rindas kārtībā, ievērojot vienlīdzības principu, kā arī uzklausot vecāku vēlmes.

 

Pašlaik rindā uz bērnudārzu atrodas 5002 bērni.

 

BNS

16. Feb 2011, 14:56

Izklausās, ka Tu šo jautājumu esi padziļināti pētījusi, ja secinājumi ir tik spēcīgi 👍 jo es to sapratu tieši tā kā uzrakstīju... Katrā gadījumā man bērnudārza jautājums ir aktuāls pēc gada, bet jau sekoju līdzi kas un kā notiek.

16. Feb 2011, 14:09

Bet tie bērni, kuri iet privātajā tāpat tak stāv pašvaldības rindā. Vienīgais, ka viņiem būt jāmaina dārziņš un jāpiemaksā tā summa, kas iet pāri 125Ls un tos 30Ls turpinās saņemt tie, kuru rinda vēl nav pienākusi un iet privātajā dārziņā. Vienīgais, kam piekrītu, ka šo naudu vajadzētu piesaistīt bērnam, ja viņš jau iet kādā privātā b/d, jo dārziņa maiņa tiešām ir liels pārdzīvojums bērnam, jo pats fakts, ka gandrīz mēnesis paiet kamēr bērns vispār pierod pie dārziņa, tad b/d maiņa jau ne ar ko neatšķiras! Galvenais, lai ievēro rindas secību - kaut arī nezinu, kur tagad redz kopējo rindu, jo eriga.lv redzu bērna vietu konkrētā dārziņa rindā 🤔