Privātskola? Tas taču ir dārgi!

Privātskola? Tas taču ir dārgi!

23. Apr 2012, 12:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lasi intervijas turpinājumu ar privātās vidusskolas "Patnis" direktori Maiju Kokari un uzzini, kā tikt šajā skolā un ar kādām izmaksām būs jārēķinās!

Intervijas sākumu lasi ŠEIT!

 

Privtāskola? Tas taču ir dārgi!


- Parunājam tagad vairāk par pavisam praktiskām lietām. Cik lielās klasēs mācās bērni skolā "Patnis"?


Mēs komplektējam klases līdz 16 bērniem. Pašlaik mazākajā klasē ir 9 bērni. Kad nepieciešams, piemēram, svešvalodu apguvei, dalām grupās.

 

- Vai vēl ir iespējams pieteikties mācībām?


Noteikti. To varēs izdarīt visu vasaru. Ir klases, kurās ir brīvas vietas, citās vairs nav. Tas jānoskaidro individuāli, zvanot mums, rakstot vai vienkārši atnākot parunāt. Mēs visu parādīsim un izstāstīsim.

 

Mēs neizvirzām nekādus stingrus atlases kritērijus, uzskatot, ka principā jebkurš var uzsākt mācības un tikt integrēts mūsu mācības procesā.

 

- Privātskola? Tas taču ir dārgi! Tāds pašlaik valda stereotips. Savukārt skolas mājas lapā teikts, ka tā ir pieejama jebkurai sociāli aktīvai ģimenei. Ar kādām izmaksām jārēķinās vecākiem?


Katrā vecuma posmā būs atšķirīgas izmaksas. Arī pakalpojumu pakete var atšķirties.

 

Sākumskolā standarta maksa ir 150 Ls mēnesī, tajā iekļauts viss - fakultatīvas nodarbības, ekskursijas. Mums ir ļoti daudzveidīgas interešu nodarbības – karatē, futbols, māksla, popgrupa, teātris, lego nodarbības, jo ir svarīgi, lai bērnam būtu iespēja atrast savus talantus.

 

Savukārt sākot ar 5.klasi strādā princips - jo labāk mācies, jo mazāk maksā. Ja skolotājam ir jāpieliek īpašas pūles, tad maksimālā maksa ir 170 Ls mēnesī, bet ļoti daudzi bērni ir pierādījuši sevi mācībās un viņiem ir lielas mācību atlaides.

 

- Ko nozīmē "labi mācīties"?

 

Ir izcilības kritēriji, tie ir dažādi, līdz ar to arī atlaides atšķiras, Piemēram, olimpiāžu uzvarētāji saņem lielas atlaides.

 

Kopumā, lai saņemtu atlaides, pietiek godprātīgi un labi mācīties.

Gatavi palīdzēt integrēties

 

- Latvijā ir ļoti daudz cittautiešu. Vai ir doma kādreiz kļūt par bilingvālu skolu?


Nē, jo mēs skaidri apzināmies, ka nespētu tik labi, cik tas būtu vajadzīgs, iznest citu tautu kultūru, mentalitāti, tāpēc mēs orientējamies uz latvisko vidi un integrāciju tajā.

 

Optimālais laiks integrēties – līdz 6.klasei. Pēc tam tas arī ir iespējams, taču viss atkarīgs no bērna latviešu valodas priekšzināšanām.

 

Mūsu skolotāji ir gatavi strādāt ar citvalodīgiem bērniem un prot to darīt.

 

Katrā gadījumā šiem bērniem tiek nodrošināts papildus atbalsts. Piemēram, mēs varam sākumposmā pavariēt latviešu valodas vērtēšanas sistēmu, teiksim, nevērtēt ar ballēm, bet tikai pašu progresu. Atkārtošos: mēs meklējam individuālu pieeju un arī atrodam to.

 

- Šo interviju lasīs daudzi vecāki. Ko Jūs gribētu viņiem pateikt, novēlēt?


Rūpēties par to, lai katram bērnam tiktu tas labākais, kas iespējams. Spēt atrast tos veidus, kuros bērns var mācīties, jo vienai daļai motivējošais faktors ir konkurence un cīņa par uzvaru, citiem procesuālais aspekts, procesuālais aspekts un jēgas meklējumi.

 

 Jāatrod tas unikālais, kas ir bērnā. Mēs varam palīdzēt to izdarīt.

 

- Paldies par interesantu sarunu!

 

Intervēja Aleksandra Novaka, Mamin Klub

 

Uzzini vairāk www.patnis.lv

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

mans berns un cerum ari otrais bernins, macas saja skola. Varu teikt, ka esam loti apmierinati. Patnis ir ka liela gimene - gan berniem, gan vecakiem. Ja, ir macibu maksa, bet tas ko mes iegustam preti, ir loti daudz. Turklat, mums ne par ko vairs nav jauztraucas. Ir daudz fakultativo nodarbibu, ir mazas klases ar individualu uzmanibu katram bernam. Man nav pieredzes, ka ir macities parastaja skola, bet zinu, ka es tagad diez vai varetu savu bernu palaist kaut kur citur. Tas serviss un kvalitate , ko piedava si skola, ir loti daudz.

Varu tiesam teikt tos labakos vardus.