Privātais bērnudārzs vai aukle?

Privātais bērnudārzs vai aukle?

11. Jan 2012, 00:00 maijbite maijbite

Labdien! :)

Laiks skrien ātri, drīz pienāks maijs, kad man būs jāatgriežas darbā. Jautājums, kur un kam atstāt mūsu mazulīti (šobrīd 1,4 gadi)? Tā kā rinda valsts bērnudārzos vēl gara, jādomā par citām iespējām. Pati vairāk domāju par privāto bērnudārzu, kur meitene satiktos ar citiem bērniem, būtu gan nodarbības, gan pusdienlaika gulēšana, kā arī āra aktivitātes. Bieži vien, kad ejam garām mūsu 2 valsts bērnudārziem, meita pielīp pie vārtiņiem un neiet nost – skatās, kā bērni spēlējas, smejas, skraida, citreiz kāds atnāk parunāties. :) Aukle atkal ir cilvēks, kuru ne īpaši labi pazīsti (ja vien nenāk no radu loka). Šaubos, vai aukles darbojas ar bērniem tik, cik viņi tiek nodarbināti bērnudārzā. Mīnuss auklei arī tas, ka bērns vienaudžus satiek labi, ja rotaļu laukumā/smilšukastē.

 

Kad meita bija pavisam maza, domāju, kā es varēšu uz 1,6 gadiem viņu palaist bērnudārzā?? Es tam galīgi nebiju gatava. Jo lielāka meita auga, jo vairāk sapratu, ka mana sabiedrība viņai mazliet jau apnikusi. Redzu, ka viņai gribas draudzēties ar citiem bērniem, satikt vienaudžus. Tad nu ļoti ceru, ka tas, ka esmu gatava šobrīd meitu „palaist vaļā” ļaus arī meitai ātrāk un labāk adaptēties bērnudārzā. :)

 

Mīļās māmiņas, pastāstiet savu pieredzi ar auklēm un bērnudārziem! Kāpēc devāt priekšroku par labu vienam vai otram variantam? 

 

Varbūt varat ieteikt (neesmu vēl apzinājusi, bet tuvākajā laikā domāju to darīt) privātos bērnudārzus Mežciemā? Paldies par Jūsu viedokļiem jau iepriekš! :)

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 23:22

Skaidrs! 😀 Ja atrastu superauklīti, kas ne tikai skatītos TV un datoru, bet arī pieskatītu bērnu un darbotos ar viņu, varbūt izlemtu par labu auklītei, jo patiešām, kā skatījos, summas īpaši neatšķiras...

11. Jan 2012, 23:13

Mums ir auklīte, sāku strādāt, kad Keitai bija 7 mēneši un atradām lielisku auklīti, Mazā vienkārši starā un mēs arī 😀 Viņas spēlējas, apmeklē nodarbības, zīmē, dauzās, ēd, guļ, iet ārā un noteikti Keita nav zaudējusi neko no vienaudžiem. Tik pašpārliecināta, komunikabla (ejam Bēbīšu skoliņā 1x nedēļā) un var izdarīt visu, ko audzinātājas liek.
tagad gan priekšā būs dārziņš, jo radās apstākļi auklītei, ja jāpieskata brālītis un man īstenībā māc bažas par dārziņu, jo man liekas, ka 1 un 6 mēneši ir par maz mazulim, lai sāktu iet dārziņā. Bet ja runājam par naudu, tad tad pilnīgi vienādas summas gan auklītei, gan dārziņam.

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 22:17

Paldies par pieredzi! 😀

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 16:32

Nu jā, tik mazam bērnam saprotams, ka labāk ir auklīte. 😀

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 13:54

Mums sakrīt viedokļi. 😉

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 13:53

Paldies par pieredzi, kā arī bērnudārza ieteikumu! 😀

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 13:51

Nu neko darīt, ja slimos, lai slimo. ☹ Bērnam ir jāizslimo cik tur tie vīrusi. 😀

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 13:50

Jā bērnudārzs un aukle, kad bērns slimo, ir ideāli, bet ne visi to var atļauties. Bez tam auklei tad sanāk tāds nepastāvīgs darbs...

maijbite maijbite 11. Jan 2012, 13:48

Paldies par atbildi! 😀 Kurā b/d meita iet?? Varbūt apskatīšu arī to variantu...
Es gan esmu dzirdējusi, ka ir Mežciemā privātie b/d., bet, cik un kādi vēl nezinu - jāpameklē. Ja nemaldos - 1 ir Mežciema ielā, nez, vai Tebras ielā 6a arī nav privātais???

11. Jan 2012, 09:41

Mēs arī izvēlējāmies privāto dārziņu (sākām iet no 1 g. 4 mēn.). Uzskatu, ka dārziņš tomēr ir labāk - citi bērni, nodarbības. Ar auklēm man ir bijusi diezgan bēdīga pieredze... Vienīgais trūkums bērnudārzā ir bieža slimošana. Ideāls variants būtu privātais bērnudārzs un aukle, kas pieskata, kad bērns slimo, bet mums tādas nav.

11. Jan 2012, 06:54

Mēs mazo nekādā gadījumā neatstāsim auklītei. Mēs abi esam par privāto bērnu dārzu, jo tur mums sanāktu maksāt to pašu naudu, ko auklītei, bet vismaz es būšu pārliecināta par to, ka mazais ir pieskatīts...