Pirmais trimestris – ko gaidīt un ko sagaidīju?

Pirmais trimestris – ko gaidīt un ko sagaidīju?

05. Oct 2010, 15:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar savām izjūtām pirmajā grūtniecības trimestrī dalās māmiņa Mņurrr. Kādas bija Tavas sajūtas grūtniecības laikā? 

 

17.grūtniecības nedēļa

 

Ar mātes pases saņemšanu un esot uzskaitē saproti, ka drīz būsi māmiņa. Tevī aug dzīvībiņa. Tā ka man bija galvenā sūdzība tikai aizkavējušās menstruācijas , tad gaidīju vēl kādus nepatīkamus pārsteigumus.

 

Drīz jau sāku pamanīt pārmaiņas ar krūtīm, tās kļuva lielākas un jūtīgākas (īpaši aukstā laikā). Slikta dūša vairāk bija pēcpusdienā, ne tik ļoti no rīta. Nevēlējos, lai būtu tik traki, ka ir vemšana, bet drošībai maisiņš vienmēr līdz. Pret slikto dūšu centos cīnīties ar vairākām mazām ēdienreizēm. Vēl centos dzert ingvera tēju vai citronūdeni no rītiem. Citiem palīdz skābas konfetes, bet man no tām tik sliktāk bija. Brrr… Darbā pusdienlaiks bija man vissliktākais laiks. Slikti jūties, neko negribas un vēl jāskatās uz ēdienu un kaut kas jācenšas ieēst. Protams vēl lai neviens no darba kolēģiem neko nepamanītu.

 

Sadusmoju pati uz sevi, ar biežo skriešanu uz tualeti. Likās, jāpieliek pie durvīm uzraksts - rezervēts un neaizņemt. Pamaniju, ka ir mainijušies izdalījumi un to daudzums palielinājās. Izdalījumi bija balti gļotaini, bez smakas, krēmveida, bez dedzināšanas un slapjuma sajūtas. Dažreiz parādījās velkošas sāpes vēdera lejas daļā, cik sapratu gan velkošā sāpe, gan izdalījumi ir no tā, ka dzemde sāk izplesties.

 

Ui… Visvairāk necietu smēķētājus pieturvietā. Cigaretes smaržu sajutu jau pa gabalu. No tiem ieturēju diezgan lielu distanci atkarībā no vēja. Ar sabiedrisko transportu bieži braucu pārsēžoties. Nevis tāpēc, ka savādāk nevarēja nokļūt uz darbu. Sabiedriskais bieži atbrauca jau pilns, gaiss iekšā sasmacis, sēdēt, protams, arī nav kur. Tad aizbraucu līdz pieturai, kur vairāki sabiedriskie apstājas. Tur pārsēdos un braucu jau tukšākā transportā un pat bieži bija brīvas vietas. Ctreiz ir bijis tā, ka paliek slikti, ka jākāpj laukā un jāelpo cik var svaigs gaiss.

 

No darba atbraucot, biežāk jutos nogurusi. Pat gulēt gāju, kā viens smejas “ bērnu laikā” . Uz darbu vispār grūti piecelties un izlīst no savas migas. Garastāvoklis diezgan bieži bija mainīgs. Skatoties Ledus laikmetu 3, pat apraudājos.

 

Otrajā vizītē pie ginekologa mani nosvēra, izmērīja asinsspiedienu, vēdera apkārtmēru. Brīnums, bet nebiju nemaz pieņēmusies svarā. Ārste gan teica, lai neuztraucos, sākumā mazliet var pat nokristies svarā. No analīzēm bija tikai urīna analīzes. Nebija nekādas durstīšanas.

 

Trimestra beigās jau parādijās nepatīkams simptoms. Naktī guļot, pamodos no tā, ka asiņoja degums. Centos sākumā saviem spēkiem aizpiežot nāsi un turot degunu uz leju, apturēt asinis. Diemžēl tā nenotika. Asinis lija kā ūdens. Tad atradu kaut kur sterilus marles gabaliņus. Paņēmu vienu, satinu un kā tamponu ieliku degunā. Tikmēr piekautas meitenes izskatā, devos uz vannas istabu kaut cik nomazgāties. Pēc desmit minūtēm tamponu izņēmu, asiņošana bija par laimi apstājusies. Varēju iet tālāk gulēt. Tagad gan pie gultas arī netālu ir gan mutautiņi, gan marle.

 

Tāds īsumā bija mans pirmā trimestra piedzīvojums. Priecājos, ka iztiku bez izteiktām toksikozes pazīmēm. Nevaru sagaidīt, kad sajutīšu mazuli kustamies un redzēšu viņu ultrasonogrāfijā...

 

Mņurrr

ultry ultry 21. Jan 2010, 12:46

Mums jau ir 2 trimestris. Man slikta duussa bija, bet vemt vajadzeeja tikai 2 reizes. Palielinaajaas kruutis. Pirmaas reizes par paars gramiem biju svaraa nokritusies, bet tagad ar uzviju esam atguvussi. Alkahola un cigare6u smaku jutu jau no liela attaaluma. Bet taa visaa visumaa viss pagaaja mieriigi.